Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво ще стане ако ...

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

... не разбрах ...за DRL ли става въпрос...за ксенон ли..... и какво мисли КАТ и Б.Б. и Цв.Цв. по въпроса.... ...сигурно щот съм тъп....
    Nissan X-TRAIL 2005 2,2 136hp
    Ex: Nissan Primera P12 Wagon 2,2 126hp
    Ex: Fiat Marea Weekend 1,8 16v 97г. бензин & CNG

Коментар

колега, проверената теория от такъв калибър става физичен закон. щом още е теория, значи не е проверена. а това, че ползваме нещо, не означава че го разбираме. открили са хората разни емпирични коефиценти и правят пари от тая работа. не че има нещо лошо. ,за GPS ми е много съмнително, защото релативистичните ефекти се проявяват при скорости близки до тази на светлината, а спътниците са меко казано далече от нея. според мен за доплеров ефект става дума.
      браво 1,6/90 - 09 г.

Коментар

dkenanova написа:
        .....Може да те снима някоя камера или да те спрат за превишена скорост Ма то надали Що някой не вземе да проба и после да сподели ако може и видеоматериал
        Ще споделя, само да успея да намеря кабела за камерата, че съм го затрил някъде.
        Manowar - Татко
        Еx Fiat Brava 1,6 16v 103hp ELX '97 LPG - Брависима
        Ex Fiat Marea Weekend 2.0 20v 147hp HLX '97 CNG - Марчето
        Ex Lancia Thesis 3.2 V6 230hp '06 LPG - Теси
        Fiat Multipla 1,6 16v 103hp Bipower '00 - Боко

Коментар

slonikon написа:
          колега, проверената теория от такъв калибър става физичен закон. щом още е теория, значи не е проверена. а това, че ползваме нещо, не означава че го разбираме. открили са хората разни емпирични коефиценти и правят пари от тая работа. не че има нещо лошо. ,за GPS ми е много съмнително, защото релативистичните ефекти се проявяват при скорости близки до тази на светлината, а спътниците са меко казано далече от нея. според мен за доплеров ефект става дума.
          О, напротив - точно в тази система се изисква толкова висока точност - до една милиардна част от секундата (още наносекунда), че отклоненията във времето, които се получават, водят до много голяма грешка в позиционирането след много кратко време - в рамките на 24 часа. Затова теорията на относителността и ефектите от нея се вземат предвид, иначе е невъзможно да се постигне тази точност и системата няма да работи. Радиосигналите прехвърчат с толкова бърза скорост, че за тази една милиардна част от секундата изминават към 30 сантиметра. Без да се вземе предвид изоставането на часовника поради скоростта на сателита, от една страна, и избързването му заради това, че е далеч от огромната земна маса в сравнение със същия часовник, но на земната повърхност, от друга страна, ще се получи такава разлика, че масовите GPS приемници, които имат точност до 5-10 метра, ще са с по-голяма грешка след само една минута, а за 24 часа отклонението може да достигне повече от 10 километра.Един виц по темата, който съм го писал в темата за вицове: Какво е наносекунда? - интервалът от светването на зеленото на светофара до клаксона на пернишкия голф тройка зад вас.

Коментар

Re: Какво ще стане ако ...

BO написа:
            ... караш със скоростта на светлината и запалиш фаровете?
            Ми очмте ще ти минат през гъза, но никой няма да види, щото фотоните от фаровете не моат да пробият...
            VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
            VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
            VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
            VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
            Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

Оги е прав. Общо взето ГПС приемниците ни са едни часовници. Използва се точно отклонението между часовника на Земята и часовника в орбита, за да се определят координатите. Може да е Теория, но тази част от нея е вярна и се използва масово, като в същото време се доказва непрекъснато. Иначе на въпроса по темата има много отговори. Ако си в автомобила, моят отговор е - нищо няма да стане. Скоростта на светлината е константа и по време и по скорост. Т.е. няма да светят фаровете пред теб. Абе парадокс .Ето и един въпрос взет преди време пак от този форум мисля:На морското равнище имаме чаша пълна с вода с температура 0 градуса. Вътре има кубчета лед с температура 0 градуса. Извън чашата температурата е 0 градуса. Какво ще стане - леда ще се разтопи или леда ще скове чашата ?

Коментар

Скоростта на светлината е константа (с=299792458 m/s) и ако източникът на светлина се движи със скоростта на светлината, то няма как излъчената светлина да бъде видяна извън източника. И понеже е константа и видимата светлината представлява електромагнитни вълни, се използва за преобразуване на честота в дължина на вълната по формулата c = λ.ν, където λ е дължината на вълната, а ν е честотата. Ако събирането на двете скорости е вярно, то до сега от ЦЕРН щяха да оповестят, че съществува скорост по-голяма от тази на светлината, тъй като там ускоряват елементарните частици почти до скоростта на светлината.
                Няма начин да няма начин!

Коментар

Не знам какво слагате в тези електронни цигари....но престанете да го правите
                  BMW E90 320D
                  ех. FIAT COUPE 2.0 16V
                  ex. FIAT BRAVO 1.6 16V
                  ex. ALFA ROMEO 145 BOXER engine

Коментар

[quote="nikolovvd"].......ако източникът на светлина се движи със скоростта на светлината, то няма как излъчената светлина да бъде видяна извън източника....Не съм съгласен.Светлината от фаровете ще се види , макар и със закъснение.Ето един аналогичен пример: Човек скача от самолет. Събува си гащите и се изсира. Човека и екскрементие се движат с еднаква скорост към земната повърхност. Отдолу друг човек стои и гледа на горе. На гледащия няма да му се размине омазването.А относно главния въпрос тук.Ако допуснем че човека и фаровете са на една права упоредна на посоката на движение и също така дупснем че фаровете и човека не са в една точка а фаровете са малко по-напред на разстояние Х, то човека ще вижда светлината само на разстояние Х пред себе си. По същия начин ако човека и фаровете са в една точка или фаровете са зад чоека той няма да вижда светлина.
                    Пешеходец съм, нямам кола, нямам книжка.

Коментар

[quote="Пешеходеца"]
                      nikolovvd написа:
                      .......ако източникът на светлина се движи със скоростта на светлината, то няма как излъчената светлина да бъде видяна извън източника....Не съм съгласен.Светлината от фаровете ще се види , макар и със закъснение.Ето един аналогичен пример: Човек скача от самолет. Събува си гащите и се изсира. Човека и екскрементие се движат с еднаква скорост към земната повърхност. Отдолу друг човек стои и гледа на горе. На гледащия няма да му се размине омазването.А относно главния въпрос тук.Ако допуснем че човека и фаровете са на една права упоредна на посоката на движение и също така дупснем че фаровете и човека не са в една точка а фаровете са малко по-напред на разстояние Х, то човека ще вижда светлината само на разстояние Х пред себе си. По същия начин ако човека и фаровете са в една точка или фаровете са зад чоека той няма да вижда светлина.
                      ще я види, ако е жив.
                      Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

Това са частни случай, иначе и ти си съгласен с постановката, и че светлината е константа хайде някой да отговори на вторият въпрос за чашата и кубчетата лед.

Коментар

точно така

[quote="ele" ще я види, ако е жив.[/quote] .......Да ,а той е жив защото в задачата е жив а и събитието е преди 21.12.2012 - края на света.За пръв път имаме еднавко мнение ...

Коментар

Къси, дълги????
                            Alfa 156 2.0 TS
                            Alfa 156 20VTurbo
                            Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
                            Locost TF1 3.0V6

Коментар

истински случай

ФЕРАРИСТ написа:
                              Къси, дълги????
                              Къси, дълги, къси дълги .... и му подпалих сеното )))

Коментар

Mupo написа:
                                Това са частни случай, иначе и ти си съгласен с постановката, и че светлината е константа хайде някой да отговори на вторият въпрос за чашата и кубчетата лед.
                                Кой е въпроса за "чашата и кубчетата лед" ?

Коментар

Working...
                                X