... не разбрах ...за DRL ли става въпрос...за ксенон ли..... и какво мисли КАТ и Б.Б. и Цв.Цв. по въпроса.... ...сигурно щот съм тъп....
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво ще стане ако ...
Collapse
X
-
колега, проверената теория от такъв калибър става физичен закон. щом още е теория, значи не е проверена. а това, че ползваме нещо, не означава че го разбираме. открили са хората разни емпирични коефиценти и правят пари от тая работа. не че има нещо лошо. ,за GPS ми е много съмнително, защото релативистичните ефекти се проявяват при скорости близки до тази на светлината, а спътниците са меко казано далече от нея. според мен за доплеров ефект става дума.браво 1,6/90 - 09 г.
Коментар
-
dkenanova написа:.....Може да те снима някоя камера или да те спрат за превишена скоростМа то надали
Що някой не вземе да проба и после да сподели
ако може и видеоматериал
Manowar - Татко
Еx Fiat Brava 1,6 16v 103hp ELX '97 LPG - Брависима
Ex Fiat Marea Weekend 2.0 20v 147hp HLX '97 CNG - Марчето
Ex Lancia Thesis 3.2 V6 230hp '06 LPG - Теси
Fiat Multipla 1,6 16v 103hp Bipower '00 - Боко
Коментар
-
slonikon написа:колега, проверената теория от такъв калибър става физичен закон. щом още е теория, значи не е проверена. а това, че ползваме нещо, не означава че го разбираме. открили са хората разни емпирични коефиценти и правят пари от тая работа. не че има нещо лошо. ,за GPS ми е много съмнително, защото релативистичните ефекти се проявяват при скорости близки до тази на светлината, а спътниците са меко казано далече от нея. според мен за доплеров ефект става дума.
Коментар
-
Re: Какво ще стане ако ...
BO написа:... караш със скоростта на светлината и запалиш фаровете?VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
Нека Силата на бъде с Нас...
Коментар
-
Оги е прав. Общо взето ГПС приемниците ни са едни часовници. Използва се точно отклонението между часовника на Земята и часовника в орбита, за да се определят координатите. Може да е Теория, но тази част от нея е вярна и се използва масово, като в същото време се доказва непрекъснато. Иначе на въпроса по темата има много отговори. Ако си в автомобила, моят отговор е - нищо няма да стане. Скоростта на светлината е константа и по време и по скорост. Т.е. няма да светят фаровете пред теб. Абе парадокс.Ето и един въпрос взет преди време пак от този форум мисля:На морското равнище имаме чаша пълна с вода с температура 0 градуса. Вътре има кубчета лед с температура 0 градуса. Извън чашата температурата е 0 градуса. Какво ще стане - леда ще се разтопи или леда ще скове чашата ?
Коментар
-
Скоростта на светлината е константа (с=299792458 m/s) и ако източникът на светлина се движи със скоростта на светлината, то няма как излъчената светлина да бъде видяна извън източника. И понеже е константа и видимата светлината представлява електромагнитни вълни, се използва за преобразуване на честота в дължина на вълната по формулата c = λ.ν, където λ е дължината на вълната, а ν е честотата. Ако събирането на двете скорости е вярно, то до сега от ЦЕРН щяха да оповестят, че съществува скорост по-голяма от тази на светлината, тъй като там ускоряват елементарните частици почти до скоростта на светлината.Няма начин да няма начин!
Коментар
-
[quote="nikolovvd"].......ако източникът на светлина се движи със скоростта на светлината, то няма как излъчената светлина да бъде видяна извън източника....Не съм съгласен.Светлината от фаровете ще се види , макар и със закъснение.Ето един аналогичен пример: Човек скача от самолет. Събува си гащите и се изсира. Човека и екскрементие се движат с еднаква скорост към земната повърхност. Отдолу друг човек стои и гледа на горе. На гледащия няма да му се размине омазването.А относно главния въпрос тук.Ако допуснем че човека и фаровете са на една права упоредна на посоката на движение и също така дупснем че фаровете и човека не са в една точка а фаровете са малко по-напред на разстояние Х, то човека ще вижда светлината само на разстояние Х пред себе си. По същия начин ако човека и фаровете са в една точка или фаровете са зад чоека той няма да вижда светлина.Пешеходец съм, нямам кола, нямам книжка.
Коментар
-
[quote="Пешеходеца"]nikolovvd написа:.......ако източникът на светлина се движи със скоростта на светлината, то няма как излъчената светлина да бъде видяна извън източника....Не съм съгласен.Светлината от фаровете ще се види , макар и със закъснение.Ето един аналогичен пример: Човек скача от самолет. Събува си гащите и се изсира. Човека и екскрементие се движат с еднаква скорост към земната повърхност. Отдолу друг човек стои и гледа на горе. На гледащия няма да му се размине омазването.А относно главния въпрос тук.Ако допуснем че човека и фаровете са на една права упоредна на посоката на движение и също така дупснем че фаровете и човека не са в една точка а фаровете са малко по-напред на разстояние Х, то човека ще вижда светлината само на разстояние Х пред себе си. По същия начин ако човека и фаровете са в една точка или фаровете са зад чоека той няма да вижда светлина.Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар