Та от доста време се паля и намирам много странни прилики и сходства с нашите любими марки...незнам дали просто не съм се вманиачил прекалено но доста често виждам линии които са били при някой модел на фиат във доста други марки автомобили излезли на пазара след тях и станали определено по-популярни...за какво точно говоря ли...не ми се занимава да кача снимки, но сравнете извивки на Фиат стило и Волво C50...задницата на Стило и ФВ сироко....има доста типични линии които първо бяха използвани във стилото...раздутите задни калници свития заден прозорец...естествено алфа брера...отделно фаровете и предната маска на стило често се оприличава на пасат или съответно ауди...дори на моменти се чудя дали няма да паснат фарове от ауди във фиата...Незнам може аз да съм се вманиачил вече прекалено много и във всичко да виждам марката, но ми става супер тъпо някой като ми каже за някакво ауди примерно или волво или ФВ че било пъти по готино от фиата като чертите които го правят актуално бяха използвани във нашата марка много преди тези шмотороци да променят табуретките на колелца да заприличат на коли...ПС. Като излезна рено Меган хечбек първото което ми изкачаше в главата беше задницата на фиат стило така като някой жабок по широко около гумите отколкото при стъклата...ръбато и готино...същото страшно често ми се случва да видя коли модели след браво 1 примерно които имат в общи линии супер копиращи светлини на стоповете(кръговете)...преди бравото не се сещам в момента за модел който да ги слага...може и да има...Отделно преди малко гледах клип със новия Евок на Ланд Роувър и се оказва, че имат фабрични джанти които са почти 1 към 1 с джантите на Фиат стило 17"... Малко глупава тема, но чисто любопитство дали и на някой друг му е направило подобно нещо впечатление или просто съм се вманиачил ...
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Истина или аз си въобразявам!?
Collapse
X
-
Не си въобразяваш, нормално е да се потърси нещо красиво и е още по-нормално да е потърсено в дизайна на италианските коли. К’во искаш, то повечето модели на ФвАГ от онези години са правени на Ексел - черта наляво, черта надолу, прав ъгъл, ръб.... Жабката са я направили като са маркирали 3х3 кутийки и са избрали "Merge" (Слей).
Коментар
-
ogi28b написа:Не си въобразяваш, нормално е да се потърси нещо красиво и е още по-нормално да е потърсено в дизайна на италианските коли. К’во искаш, то повечето модели на ФвАГ от онези години са правени на Ексел - черта наляво, черта надолу, прав ъгъл, ръб.... Жабката са я направили като са маркирали 3х3 кутийки и са избрали "Merge" (Слей).
Коментар
-
Добре по спокоен съм вече...Това което ме дразни обаче е, че приликите които намирам са откраднати от стари модели на Фиат и т.н. Т.е. почти не откривам подобни прилики във автомобилите от същите години на производство...сякаш са дебнали да излезе фиат и юрууууш всичко да краде....Renault Megane 1.5dci 110hp. 12г.
BMW G20 320d xDrive 190hp. 2019г.
BMW X3 2.0d xDrive 177hp '09г. Ех.
Коментар
-
Е стига де, дебнели Фиат.... Толкова грозни италиански коли има, че.... Всъщност едни от най-грозните коли, които съм виждал са италиански. Либра, Алфа 166, 147 (и двете преди фейслифта), Мултипла, Ланча Епсилон и т.н. Това си е лично мое мнение, да не се засегне някой.Осве уникалната нова Делта и Брера, да кажем, коя италианска кола от новите има добър дизайн? Питам сериозно, че не се сещам. Опел доста дръпнаха с дизайна с новата Астра, Инсигниа, Хюндай дръпнаха, за премиум марките да не говорим какви извънземни модели имат.The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.
Коментар
-
style34 написа:Е стига де, дебнели Фиат.... Толкова грозни италиански коли има, че.... Всъщност едни от най-грозните коли, които съм виждал са италиански. Либра, Алфа 166, 147 (и двете преди фейслифта), Мултипла, Ланча Епсилон и т.н. Това си е лично мое мнение, да не се засегне някой.Осве уникалната нова Делта и Брера, да кажем, коя италианска кола от новите има добър дизайн? Питам сериозно, че не се сещам. Опел доста дръпнаха с дизайна с новата Астра, Инсигниа, Хюндай дръпнаха, за премиум марките да не говорим какви извънземни модели имат.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар