Малко инфо за меда,рапица захаросва се най бърже до седмица от ваденето от кошера става като свинска мас,акацията захаросва най бавно между година година и половина колкото е по светъл е по чист зависи от района,липата захаросва до 5-6 месеца цвета е по тъмен от олио,билковия е най тъмен кафеникав цвят бърже захаросва 2-3 месеца,с мановия мед не съм запознат много защото по нашия край почти няма условия за него този мед се вади от Бургас надолу,меда най бърже кристализира(захаросва)между 12-15 градуса.Дано съм бил полезен и да съм го написал ясно.
Аз не знам защо нямаш доверие на хората по пазарите. Голяма част от тях са производители и са постоянни, стоят си на сергиите от както се помня. А ако много държиш да си 101 % сигурна в произхода и качествата на меда, периодично има дни, в които производители на мед, които си имат съответните сертификати за качество, правят изложения и изкарват продукцията си в центъра на големите градове. Виждал съм такива изложения и в Пловдив, и в Пазарджик, сигурно навсякъде ги има. От тези изложения можеш да си купиш мед с гарантирано качество, а и да се снабдиш с визитки на колкото си искаш истински медари.
Tonight's the night and it's going to happen again and again...
Ми не знам, Венко, не мога да дам логичен отговор защо нямам доверие на хората по пазарите.Може би от толкова много избор, е трудно да отсееш кое наистина е качествено и кое - не.
"Не търсете възмездие.Рано или късно всеки плаща."
Ванга
Най-трудното е да отсееш качественото от некачественото, така е.Аз си взимам мед от приятел, пчелар, занимаващ се само с това. Гарантирано качествен.Даже ще взема и за децата на един приятел, да му занеса като идвам в София.
Цените са в зависимот от меда и разфасовката мисля последния път като вземах акациа и рапица /много интересен мед защото рапицата се взахарява а липата не и стойна слоеве/ бурканче от 330мл. беше 3лв. а големите буркани от Липа и слънчоглед бяха по 6-8лв.
Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
(\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.
Най-трудното е да отсееш качественото от некачественото, така е.Аз си взимам мед от приятел, пчелар, занимаващ се само с това. Гарантирано качествен.Даже ще взема и за децата на един приятел, да му занеса като идвам в София.
Залагам една кофа мед и ляв фар за Браво, че никой не се сеща на кой ще носиш медец. ЛС с контакта, Ирка. Дидо, ако донесеш повече, ще ти осигуря пазар за 2 буркана.
А бе, на пчелите ГПС ли сте им имплантирани със сензори на краката, за да знаете къде кацат и да имате история на събрания мед Yellow_Flash_Colorz_PDT_05
Пчелите сами си казват къде са били за мед Irka, ако искаш мога ад ти дам на ЛС телефона на тъста ми. меда му е 100% каквото са дали пчелите, а това го знам, защото аз го вадя Само че не го продавам, той се занимава с това
"За да чуеш, трябва да мълчиш." (Оджиън)
Nissan Primera WP12 QR20DE, ГИ, '03
Tempra 1.6 (EX), Dedra 1.8/16V (R.I.P.), Delta 1.6/16V (R.I.P.), Astra X16XEL (EX)
Абе тази година всички яко са дохранвали със захар пчелите и "реколтата" е малка. Инак за Пловдив мога да ви съдействам да купите директно от производител.
Тази година билков мед няма дълга суша,всички медоносни треви изгоряха,липата даде по добра реколта от миналата година,захарта която е дадена на пчелите те почти я изядоха защото нямаше принос от полето,колеги пчелари които познавам се оплакват че кошерите им нямат достатъчно мед за зимата.
Благодаря на всички колеги, които се отзоваха. Получих доста предложения. Ще се възползвам от някои.За мен от значение е цената - налага се да избера тези оферти, които са на 8лв.Също така ми е важно човекът да е от София или поне меда да го взема оттук, а не да пътувам донякъде или да плащам за Еконт.П.С.Synthy и Миро - кажете ми все пак някаква цена, за да знам.
"Не търсете възмездие.Рано или късно всеки плаща."
Ванга
Коментар