естествено ,според мене още с пускането на темата си мина към ЛАФ МОАБЕТА обаче там за плащането на сметките най-ми хареса ,аз за какво си търся миникенка за жена ,вместо философка
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Някой беше ли на концерта на Цеца вчера
Collapse
X
-
ООООООООЙ ТИГРЕЕЕЕЕ, ТИГРЕЕЕЕЕЕ...
То по дефиниция чалгата (това е правилният термин), която се нарича за по-престижно "фолк" е песента на народа, а именно на простолюдието И не е важно кой каква музика слуша, за да бъде простак, селянин и боклук, просто разликата е в процентите!Проблемът е, че чалгата не е просто музика, а начин на живот! Чалга индустрията налага стереотипи сред подрастващите! Височайща простотия!!! Няма две мнения!Друг е въпросът дали чалгата е и поп и фолк, че и български! Български попфолк са песни от типа "Тез червени домати" и "Бяла роза", също авторските македонски! Всичко останало е турско-османско-циганско проявление! И в това няма нищо обидно! Просто факт! Нищо против изворния фолклор на турците, циганите, арабите, патагонците и марсианците! Попадали са ми дискове с такава музика и съм слушал меломанската, не мога да кажа, че всичко ми е харесало, но не е като да няма! И на село като ходя на курбан при циганите на Богородица, не ми пречи, че си слушат циганско, даже е много нормално!Кажете какво българско има в "Камъните падат", "Доларите в марки", "Мъни,мъни","Селската баня","Бясно карай на червено...", "Френската гимназия", "Волни пеперуди", "Як мотору зъг-зънгърдак...", "Пирамиди, фараони", "Ръцъ-пръцъ"...Ама ще кажете "Тя чалгата не е като едно време!", но народът е рекъл: "Със стари ку...ви, нов бардак!"И както е написал поетът - животът ни е попфолк! Повсеместна простотия! Това, което не направиха турците за 500 години, Сельо Трифонов го постигна с 5 албума!ПП- а във вашият град има ли конкурси от типа "Мис кючекчийка"!?!? Ебаси рокелата, майна Спрете Земята! Жа п`овърня! Айде поздрави!
Коментар
-
мъка ,колко мъка има на този свят не е лесно да си закърнял(костенял)мозък !С извинение колега ама се изказваш неподготвен ,или просто да си плямпаш !Няма смисъл да пиша по тая тема ,че ще минеме добрият тон !500 века турско робство хахаха ,ако са будни сега турците заради такива псевдопатриотчета ,вече да Я НЯМА БЪЛГАРИЯ!фиатче Браво 2.0
Коментар
-
Само да те питам баба ти и дядо ти кючеци ли са маали и маанета или хора и ръченици!?!?!Тва ако му се вика разкрепостеност ХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАА!!!!! Ако за тебе слушането на чалга е повод за гордост - нищо против! По-горе съм изказал обективно мнение, а не заповед да се слуша или не! Господ е дал бананите, кой за кво ги ползва си е негова работа! :P Дай ми три-четири имена на патриоти, които ще прегърнат културно-идейното течение "чалга"!ПП- Да закостенял съм в 60-те до средата на 70-те (като не броим истинската българска музика)
Коментар
-
Добре де запази си мнението за себе си,и аз мога да се изкажа за металистите,че са изроди,алкохолици и наркомани и т.н. но не го правя нали? Айде да не се делиме на чалги,метали,рапъри и т.н. (аз слушам всичко-черно,техно,денс,хаус,испанско,рага,както и чалга и сръбско,да не кажете,че съм запален чалгар,но просто слушам всичко,трябва да има разнообразие )ex'Fiat Tipo | ex'Lancia Dedra 2.0 | ex'Alfa 155 1.7TS | ex'98 Lancia Dedra 1.9td SW | ex'ALFA 164 2.0TS | ex'Lancia Delta 1.6i | ex'Fiat Coupe 1.8 16V VFD | ex'Fiat Bravo 2.0 20V HGT
Коментар
-
Каква беше темата , каква стана ! Сега в крайна сметка леля Цеца става ли още или ... то след онова нещо "Азис" сигурно не е изглеждала зле ( Да не вземе да ми се разсърди някой фен на Азис Много хубаво "пее" ама да не се показва...) А аз да си призная чалгата не я слушам, а я гледам. Но съм забелязал едно строга закономерност: гледам само изпълнители от женски пол ... Много интересно, защо ли , като има такива "култови" изпълнители като Кондьо и Милко Калайджиев?VW Bora Variant 1.6 16V '01
Коментар
-
kc_3011 написа:Каква беше темата , каква стана ! Сега в крайна сметка леля Цеца става ли още или ... то след онова нещо "Азис" сигурно не е изглеждала зле ( Да не вземе да ми се разсърди някой фен на Азис Много хубаво "пее" ама да не се показва...) А аз да си призная чалгата не я слушам, а я гледам. Но съм забелязал едно строга закономерност: гледам само изпълнители от женски пол ... Много интересно, защо ли , като има такива "култови" изпълнители като Кондьо и Милко Калайджиев?N.Y. State of Mind
Коментар
-
bscsystem написа:Хахах концерта беше супер ...поне от вънка :D Докато си седян на пейките в борисовата видях такива хора каквито никога няма да видя...(не говоря по общ знаменател, а за отделни индивиди )
Коментар
-
Abarth. написа:Добре де запази си мнението за себе си,и аз мога да се изкажа за металистите,че са изроди,алкохолици и наркомани и т.н. но не го правя нали? Айде да не се делиме на чалги,метали,рапъри и т.н. (аз слушам всичко-черно,техно,денс,хаус,испанско,рага,както и чалга и сръбско,да не кажете,че съм запален чалгар,но просто слушам всичко,трябва да има разнообразие )
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар