Кореги,някои знае ли каква е процедурата по оформяне на документи за износ на автомобил от България към страна извън ЕС?Случая е следния -искам да изнеса моя автомобил в страна извън ЕС и да си го регистрирам там пак на мое име.Не става дума за покупко продажба,а просто за отписване на автомобила от българия,изнасяне и регистриране в друга държава все на мое име.Та каква е процедурата за получаване на транзитни номера и оформяне като износ?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
износ на автомобил извън ЕС
Collapse
X
-
Нещо май не схващам.Казваш да карам със 200към митницата,оттам декларациика да взема и после газ към съответната държава извън ЕС с българските номера?А после? ще ми върнат -номерата,талона и декларацията и като се върна да я отпиша?това знам,че е процедура при износ в страна от ЕС,но за трета държава извън ЕС не трябва ли първо да оформя износ,после да сдам всичко в КАТ,да ми сложат транзитни номера и тогава газ извън България?
Коментар
-
Според мен правилният начин на процедиране е друг.Отиваш си в новата страна с колата както си е с Бг номера. Там я пререгистрираш по тяхните си закони и чак след това връщаш БГ номерата и талона в КАТ и после я отписваш от данъчното.Aктуалният парадокс в България - повечето искат да живеят в по-уредена държава, но реват на умряло като им затвориш кранчето на сенчестата и полузаконна или незаконна дейност.
Коментар
-
Stefanaki написа:Според мен правилният начин на процедиране е друг.Отиваш си в новата страна с колата както си е с Бг номера. Там я пререгистрираш по тяхните си закони и чак след това връщаш БГ номерата и талона в КАТ и после я отписваш от данъчното.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар