Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Доволни ли сте от застрахователното дружество Армеец

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

колеги не е така ... защото като отидеш при майстора той не те пита на колко години ти е колата а ти казва 100 лева на детайл с боята ..сега като съм си направил авто каско се надявах поне да платят както трябва
    Bravo 1.8 16v Gt

Коментар

snake написа:
      MartoModev написа:
      При ПТП Армеец изплатиха 450лв за боя на 2детайла ново огледадло и мигач.Това за 18год.кошница
      А за какви пари беше застрахована тази 18 годишна кошница? И за Каско ли става дума или за изплатена щета от застраховка ГО?
      Забравих да кажа,че е от ГО
      И да знаете!!!За всичко е виновна твърдата вода

Коментар

matev18 написа:
        колеги не е така ... защото като отидеш при майстора той не те пита на колко години ти е колата а ти казва 100 лева на детайл с боята ..сега като съм си направил авто каско се надявах поне да платят както трябва
        А... Именно!Застрахователя пък се интересува точно от това - колко е стара колата.Не само Армеец - абсолютно всички.Затова и е безсмислено да застраховаш дъргел.Ти продължаваш да витаеш в утопичните си представи за застраховките.Виж сега... Един дъргел можеш да го боядисаш и за 5000лв, което е доста повече от стойността му.Въпрос на вкус (или липса на такъв) обаче няма застраховател, който да се интересува от подобна подробност.Застраховането не съществува за да задоволява клиента а го има поради факта, че ощетява клиента.Дори не е необходимо да си финансов експерт за да го осъзнаеш.Това, че си очаквал нещо нереално си е единствено твой проблем.
        I'm not totaly useless! I can be used as a bad example...

Коментар

Аз съм доволен, зимата един галфон изшиба Типото дето съм го дал на бабата.Армеец платиха съвсем реално по ГО за такава кола.С оценителя си говорехме съвсем честно - вика: това ново, това втора ще си го вземеш, толкова взимат за труд и така.С една стотинка не свали цени някъде. Дори след възстановяването ми останаха 30 кинта. Напълних бутилката с газ и пей сърце. Вие какво очаквате - да Ви ожулят калника и да Ви дадат пари за новото Браво? Айде малко приземяване...
          VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
          VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
          VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
          VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
          Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

snake написа:
            Каското не е панацея. Все още има хора, които мислят, че задължение на застрахователя е да им покрива дори следите от стареене по боята на автомобила. За коли с пазарна цена около и под 4000 лв. не си струва да се прави каско. Вярно е, за повечето хора и 4000 лв. не са никак малко пари, но това е положението. Просто някаква измамна сигурност, това е каското в повечето случаи.
            Що да не си струва?Пример с Армеец.На жената колата я тотализираха лятото.Не съм се разправял (почти).След разните му овъртания там да спестят, аз нямах време и я бях дал колата в сервиз. От сервиза ги викаха 4 пъти на оглед, защото те пишат по-малко, а реално щетите са по-големи. Но в крайна сметка от каското ни дадоха около 3200лв, при пазарна цена на колата около 3000лв.За мен 3000лв са си много и ми бъркат до дъното на джобовете. Ако за теб 3000лв са джобни пари, евала, все така да продължаваш.
            A20DTH ЖТД ама не баш
            1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
            Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

При тотална щета е ок но какъв процент от застрахованите ползват тази клауза?В настоящият случай колегата не е доволен от това как са му оценили щети, които са ежедневие.Именно за такива дреболии каското не е начина да си поддържаш един стар автомобил.То не, че това е и идеята на каското

Коментар

BO написа:
                snake написа:
                Каското не е панацея. Все още има хора, които мислят, че задължение на застрахователя е да им покрива дори следите от стареене по боята на автомобила. За коли с пазарна цена около и под 4000 лв. не си струва да се прави каско. Вярно е, за повечето хора и 4000 лв. не са никак малко пари, но това е положението. Просто някаква измамна сигурност, това е каското в повечето случаи.
                Що да не си струва?Пример с Армеец.На жената колата я тотализираха лятото.Не съм се разправял (почти).След разните му овъртания там да спестят, аз нямах време и я бях дал колата в сервиз. От сервиза ги викаха 4 пъти на оглед, защото те пишат по-малко, а реално щетите са по-големи. Но в крайна сметка от каското ни дадоха около 3200лв, при пазарна цена на колата около 3000лв.За мен 3000лв са си много и ми бъркат до дъното на джобовете. Ако за теб 3000лв са джобни пари, евала, все така да продължаваш.
                Струва си само при тотална щета или кражба. Тогава ще вземеш от застрахователя пари, които горе-долу ще ти стигнат за кола от същия клас. Но за дребни и не толкова дребни щети по стара кола ще те цакат и мисля, че това е известно на всички. Просто иначе няма как да съществува пирамидата, наречена каско. Въпреки всичко аз правя каско на всяка кола, която е минала през мен и ще продължавам да го правя, докато мога да си го позволявам. Предпочитам да съм (измамно) спокоен и сигурен за колата си.
                Tonight's the night and it's going to happen again and again...

Коментар

snake написа:
                  BO написа:
                  snake написа:
                  Струва си само при тотална щета или кражба. Тогава ще вземеш от застрахователя пари, които горе-долу ще ти стигнат за кола от същия клас. Но за дребни и не толкова дребни щети по стара кола ще те цакат и мисля, че това е известно на всички. Просто иначе няма как да съществува пирамидата, наречена каско. Въпреки всичко аз си правя каско на всяка кола, която е минала през мен. Предпочитам да съм (измамно) спокоен и сигурен за колата си.
                  +1 и на двамата. И аз си правя каско на бравото, 200 лева ми струва. Като всяка година си оправям по някой детайл, и ми изплащат по 150-160 лева. Реално ми излиза около 50-ина лева. Да не говорим че съм по-спокоен от към кражби и тотал щета, да не дава Господ.
                  00' Bravo 105 JTD

Коментар

Това не зависи от годините, ами от стойноста и застрахователната оценка на автомобила! Ако ти е застрахована на 3000лв колко искате да ви платят?
                    Punto 2003 / 1.3 MultiJet Engine / 75 HP

Коментар

Що ми се струва, че застрахователната оценка е в пряка зависимост от годината на производството също така?

Коментар

Esper написа:
                        Застраховането не съществува за да задоволява клиента а го има поради факта, че ощетява клиента.Дори не е необходимо да си финансов експерт за да го осъзнаеш.
                        "Сега за вас, Дюран Дюран.....повтарям го два пъти за да го запомните......."
                        Esper написа:
                        Застраховането не съществува за да задоволява клиента а го има поради факта, че ощетява клиента.Дори не е необходимо да си финансов експерт за да го осъзнаеш.
                        Alfa 156 2.0 TS
                        Alfa 156 20VTurbo
                        Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
                        Locost TF1 3.0V6

Коментар

ФЕРАРИСТ написа:
                          Каско????Какво е това "каско"?????
                          "Нещо", което ти дава 1226 лв за те тази щета (освен видимите + носач, амортисьор и счупена кутия на в.филтър):
                          Прикачени файлове
                          Stop giving directions, just say "Follow me."
                          Shevrolet Captiva LS 2.4/136/2009/ГИ Landy
                          Ex: Fiat Marea 1.6/103/1999/ГИ AG Zenit

Коментар

sok1 написа:
                            ФЕРАРИСТ написа:
                            Каско????Какво е това "каско"?????
                            "Нещо", което ти дава 1226 лв за те тази щета (освен видимите + носач, амортисьор и счупена кутия на в.филтър):
                            Баси, ти си по голям късметлия от тия дето не са ги спирали милиционерите по 20 - 30 години.....
                            Alfa 156 2.0 TS
                            Alfa 156 20VTurbo
                            Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
                            Locost TF1 3.0V6

Коментар

rebel написа:
                              Това не зависи от годините, ами от стойноста и застрахователната оценка на автомобила! Ако ти е застрахована на 3000лв колко искате да ви платят?
                              колега застрахована е за 3500 дори искаха за 4000 да я.. ам аз не искаш. исках поне 300 лева да ми дадът за 3-те детайла..Днес пуснах жалба и ще пиша по натам какво е развитието :P
                              Bravo 1.8 16v Gt

Коментар

Аз съм изключително доволен, но за нови или 3-4годишни коли. За по-стари коли приятели не са особено доволни от възможностите за избор на сервиз или пък от описването. Но аз от няколко нови коли нямам никакви забележки, изобщо не е имало никакви проблеми нито с многобройни паркинг щети, дори такива които си личи че не са такива.

Коментар

Working...
                                X