Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Луд умора няма или да реставрираш стари коли

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

VAG или някоя Японка
    "Тревата расте, птичките летят, вълните галят пясъка. Аз пребивам хора."

ЕХ Fiat Bravo 1.9 JTD Abarth tuning, chip tunning VRPerfomance, 10.1999
    Lancia Lybra 2.4 JTD, 140HP++, 2002, ASR,ABS,8 air,BOSE

Коментар

VET написа:
      Я една задачка закачка "Познай колата"
      Така може да изгние само Опел при това Кадет
      Карал-Fiat Bravo 1.4 /1.6 Stilo 1.6
      И сега Мръсен дизел. АР 147 1.9 150
      .

Коментар

Астра
        FIAT MAREA 1.6 16V Weekend 99

Коментар

Vectra. Кадетите нямат магаре.

Коментар

:D :D :D Посочилите Астра уцелиха. Сега остава въпроса, откъде фиатски фенове познават така добре производството на Опел :D :D :D . Дойде астричката за смяна на мигач и изчукване на преден калник, пък като свалих подкалника, той падна с коша на колата. Но тъй като от предното стъкло назад е в перфектно здраве, защото я кърпих преди около 4 години, собственикът реши да я направим и отпред. За съжаление се налага да спра за известно време поради злополука. И кърпенето си е рисковано.
            Прикачени файлове

Коментар

А може ли да попитам каква е тази технология със синия камък? До колкото знам това е меден сулфат ако не се лъжа.
              FIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
              Ако нещо стане както трябва, то е станала голяма грешка. Закон на Мърфи.

Коментар

Това с изгарянето............много гадно и болезнено и то за дълго.

Коментар

NikMar написа:
                  А може ли да попитам каква е тази технология със синия камък? До колкото знам това е меден сулфат ако не се лъжа.
                  И на мен ми е интересно,аз използвах обикновен преобразовател ,но не бях доволен.Рога ми е познат защото си бях купил една астра ,размазана от ляво.Играх си да го разкопчавам,разпънах го и го оправих,но не ми хареса че трябва да китосвам всичко и в крайна сметка го смених

Коментар

Майтап бе, никакъв син камък не е :D , ръждопреобразувател на Вюрт :D . Не се мие. Грундира се и се китосва без проблем. Мдаа, Къци прав си, че никак не е приятно. Лошото е че това е само едната раничка, средния пръст и безименния са в същото състояние. На двете кутрета имам само по един мехур :D . Не качих другите снимки, че на някой може да му призлее Споко, не ми е за първи път, а и не вярвам да ми е за последен. Няма да се отказвам от хобито си я :D .

Коментар

М/у другото днес на гости ме беше братовчеда с жена си и двамата са инж. химици, питах ги какво ще стане ако се намаже ръждата със син камък и отговорът им беше доста интересен: т.к. синия камък е меден сулфат то при взаимодействие с ръждата - железен окис или иксид ли там как беше, има разлика в броя на атомите кислород, се получава железен сулфат и меден окис з/о медта спада към благородните метали след платина, злато, сребро и прочие и затова измества желязото. Така ми казаха, нищо не пречи да се пробва, след което се изтърква със суха и мека кърпа и трябва да остане някаква пасивация в/у желязото, а разтвора не трябва да е разреден, трябва да е наситен.
                      FIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
                      Ако нещо стане както трябва, то е станала голяма грешка. Закон на Мърфи.

Коментар

И астричката си отиде.
                        Прикачени файлове

Коментар

На мен ми е интересно, колко време изкарва един такъв качествен ремонт на ламарините?
                          00' Bravo 105 JTD

Коментар

Минимум 5г

Коментар

Да поне 5 години трябва да издържи ако няма удари. Всъщност Кадета на братовчед ми който изкърпих цялостно 1995 година не беше изгнил никъде до миналата година когато го продаде. И една вектра, която кърпих преди около 10-тина години на един съсед също няма следи от гниене. Много е важно как са обработени ламарините след изкърпването. Спре ли се достъпът на вода до ламарината колата става вечна. И сега една приятна снимка. Някой има ли наблюдения как вървят V6 24 клапановите двигатели на Алфа 166 защото аз нещо не съм впечатлен. Имам чувството че V6 12 клапановия двигател в Кромата ми върви поне два пъти повече.
                              Прикачени файлове

Коментар

Ами не знам как вървят, но все си мисля, че Алфата е доста по тежка.А за двигателя на снимките съм сигурен, че дори и в завода не са виждали такъв.
                                Alfa 147 1.9 JTDm '07 Q2 - хем червена, хем пуши черно;Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
                                ex. Alfa 155 1.7 '93 ### ex, Alfa 147 1.9 JTDm '03 R.I.P. ###Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001,

Коментар

Working...
                                X