Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Луд умора няма или да реставрираш стари коли

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Аз лично се възхищавам на хора като теб! Ако всички си вършим работата с любов, като теб, и Държавата ни ще се оправи! Моите адмирации! п.п. Това зеленкото ми е любимия цвят Стилото ми е такова и рядко се среща
    Fiat Stilo 1.9 jtd
    Fiat Tipo 1.7

Коментар

А какво стана с Ритмото,има ли някакво развитие?
      Lacia Lybra 2.4jtd 140++ executive
      EX.Fiat Tipo SX 1.6 IE
      EX.Fiar Ritmo 105TC

Коментар

Здравейте колеги и благодаря за добрите думи. А с Ритмото нищо не става засега. Ритмото е един доста сериозен проект, който ще ми коства адски много време. Затова се опитвам да отхвърля по-лесните и бързи проекти. Аз продължавам с реставрацията на алфата. Мислех си, че ще мина само с лъсване с шкурка на дисковете, но се оказа че нещата са изпуснати и дисковете отидоха при стругар.
        Прикачени файлове

Коментар

Междувременно, тъй като се стъмни, а и вали, а аз разглобих алфата пред гаража се наложи да прекъсна работата си по ГТВ-то. Та се захванах с един друг проект, който отлежава вече няколко години, а именно ФИАТ КУПЕ 2,0 16 Турбо. Тъй като незнам в какво състояние е двигателя на Купето, защото е нов внос, започнах преди около година да си подготвям един двигател, който направо да метна в Купето. Блока е изшкурен и боядисан. Също така му теглихме и един хонинг на цилиндрите, за да го понадраскаме малко. Хванах се да позагладя и портовете на главата. Само ги позагладих без да прекалявам, защото си мисля че при турбо двигател, това колко са гладки стените на портовете, няма кой знае какво значение.
          Прикачени файлове

Коментар

Такаа, резултата от работа навън, на дъжд и вятър е налице. Трети ден вече, съм извън строя, заради настинка или грип. Откачам от нерви да седя на топло, като имам толкова задачи. И за да е пълно мъчението, жената е в командировка 3 дни, и вместо да си седя в гаража по цял ден, аз лежа пред телевизора. Като стана въпрос за жената, да взема да Ви разкажа една друга история в картинки. Мойта жена си купи една фиеста 90-та година за учебна кола. Купи я от друга жена, която също се беше учила на фиестата. И съответно колата приличаше на автомобил участвал във верижна катастрофа на магистралата. Та на тая фиеста се понаучихме да караме. Това нещо беше с 1,1 моно двигател, умрял преди доста години, та за малко да сляза в движение няколко пъти :D . Като се понаучихме да караме, реших да я поуправя, че то срамота. Та взех и и смених задните вежди и задната престилка, изчуках вратите и я боядисах частично. Жалко че нямам снимки от този процес. Но сега ново двайсет, по-рано всички се пазели от нея на пътя, а сега тя се пазела от другите, да не я жулнат. Та първата година беше външният вид, а на втората беше здравина и двигател. За целта закупих една тежко катастрофирала фиеста 95-та година с 1,6 16 клапанов двигател и прехвърлих всичко в нашата. Оказа се че въпреки че са еднакви външно, двете купета имат доста разлики и си беше бая заигравка. Но какво да правя, като каза, не фиестата си искам. И се започна. Давам линк, защото снимките се оказаха по-големички, а и са доста. Гледах да има коментари под снимките където е нужно.http://vets.snimka.bg/automobiles/fo...33757.29780245

Коментар

Респект !!!!
              Nissan X-TRAIL 2005 2,2 136hp
              Ex: Nissan Primera P12 Wagon 2,2 126hp
              Ex: Fiat Marea Weekend 1,8 16v 97г. бензин & CNG

Коментар

Здрасти, нещо оплесках с коментарите към снимките първия път, но вече има и описание към почти всяка снимка. Междудругото като отворите албума се виждат и другите ми албуми. Има един албум с един нещастен Нисан, на който едно Венто му влезе в багажника. Това става на третия ден след закупуването на колата и още нямаше автокаско. Та ми се обадиха едни приятели да отида да видя дали мога да помогна, защото от няколко сервиза бяха казали на собственика, че нищо не става от колата. Е така само да ми каже някой и озверявам, и докато не го изправя на крака не мирясвам. Отидох намерих един такъв Нисан ударен челно и си отрязах задницата. Гадното при японките е че всяка греда е многослойна и се гради слой след слой. И другото гадно е че ламарината им е много тънка, но някак обработена и се заварява адски гадно.

Коментар

Браво колега,
                  Fiat Croma 2.0TDi.d.
                  Citroen Xsara Picasso 2.0HDI
                  И самоувереният е бил неуверен!

Коментар

Браво за старанието което полагаш за всеки автомобил,но при този е станал на два цвята.При моето последно сблъскване с бояджия за първи път си видях точния цвят на боята.При това съм ходил при един и същ човек,но като го попитах с какво я боядиса бронята ми каза,че вече от Глазурит като въведял номера и му му дава точния цвят(или нещо от сорта)не налагал картончета като преди,за да определи цвета.
                    Lancia Kappa 2.0 20v 145hp- 1995 Landi Renzo lambda kontrol v-05
                    Fiat Bravo 2 1.9 jtd 150hp

Коментар

Цвета си е същия просто като е пряснно боядисано така изпъква. После ще се слее . Става и с цялостно пастиране. А на всяка кола си има номера на боята залепен на стикер примерно на капака на багажника. Тия картончета са за сверка. И не мисля че е най важното да се намери кусур на колегата и да му се цапа темата с това защо боята е така и така. Имам чувството че има хора в форума дето седят и дебнат темите на хората ако може нещо да кажат напреки и да намерят кусур. Между другото да кажа че моето Типо претърпя такава интервенция като Нисана от снимките преди 5-6 години. При такъв сериозен удар ми казаха че няма да стане и аз така като VET озверях и колата стана и още си я карам. Тогава я прави мой познат тенекеджия и се наложи после след него да шаря 3-4 дена с ЦО -то да я дозатворя щото него го мързеше и имаше отде да влизат мишчици. Инъче поздрави на VET за огромното желание и старание което полага за колите на хората и неговите коли.
                      не подценявайте италианските коли
                      Tipo 1.6 (149.C2.046)

Коментар

kalin555 написа:
                        Имам чувството че има хора в форума дето седят и дебнат темите на хората ако може нещо да кажат напреки и да намерят кусур.
                        Чувството не те лъже Форумите са пълни предимно с такива хора.Критиката е хубаво и градивно нещо, но само ако е направена от човек който е доказал, че може и знае.Иначе постовете на Стоил винаги ги следя с интерес и според мен беше крайно време да направи и той тема (най малкото защото има какво интересно да покаже).

Коментар

Със "Златни ръце" си , колега ... нека си пример за безброй безделници и завистници в тая държавица !
                          тише едешь - хрен приедешь!
                          2.0 16V Delta 2 Продава се - http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.p...653&highlight=
                          http://www.3na100.com/ - за всеки, който иска да пътува ефтино.

Коментар

Дишайте дълбоко и не се палете за глупости,никой не съм обидил с нещо,че някой си да категоризира кой,какъв е.Нито му завиждам и прочие.Евала,че всичко прави с любов и старание,просто написах това което виждам,ако греша за цвета се извинявам на колегата VET
                            Lancia Kappa 2.0 20v 145hp- 1995 Landi Renzo lambda kontrol v-05
                            Fiat Bravo 2 1.9 jtd 150hp

Коментар

Вече дишам дълбоко. Между другото имам приятел бояджия при който съм виждал не един път да има разлики с цветове и то правени по номер. Една от причините за възможна поява на разлики е годинките на колата -ако е на 10 год. неминуемо избелява и затова в предния пост писах че след такова частично боядисване цветовете се изравняват с цялостно пастиране. Оптичните разлики се явяват от лака. Ако вече в базата има разлики се пребоядисва. Зависи и от самия цвят. Баща ми имаше светлосиньо Браво преди 3-4 годинки което цвета се мени като я гледаш под различен ъгъл, т.е. в случая оптичните разлики на снимката може да са от самата снимка или от ъгъла на светлината под която е снимано. И пак да се върна до дишането . Просто знам колко труд коства едно такова боядисване и след разлика в цвета да търкаш и пак наново е кофти за този който го прави и в този ред на мисли реагирах остро за коментара на колегата , че намира кусури защото ако има разлика то колегата VET щеше най добре да си знае и не е необходимо да ги коментираме тия дреболии. Паля се защото и на мен така са ми намирали кусури и не е приятно.
                              не подценявайте италианските коли
                              Tipo 1.6 (149.C2.046)

Коментар

Колега като ти гледам старанието ми се ще някой ден да изпратя Купе-то на санаториум при теб
                                Fiat Coupe 1.8

Поведението на пътя е ПРЯКО отражение на възпитанието на всеки водач.

Коментар

Working...
                                X