Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Луд умора няма или да реставрираш стари коли

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

И аз така се кефя като има хора мислещи като мен. Не са ми интересни новите коли ( само пласмаса ). То друго си е да има с какво да се оцапаш в свободното време. Особено при мен е голям контраста с цапането защото работя в болница. През деня в бяло , а след работа ми е много хубаво да се оцапотя. Винаги може да се намери на един стар автомобил какво да се човърка. Аз незнам какво да те посъветвам за колата дали ще я продадеш или не трябва да да послушаш сърцето си. И на мен ми е трудно да се разделям с кола. Сега карам едно Типо двувалка което не ми се дава , продава или бракува. И аз мисля като се сдобия с друга кола тази да я обновя. Навремето в студентските си години около 4 години ми отне да реставрирам една Шкода 120 извадена от един сайвант и то само с пари от закуски. После като я бракукавах ми беше тъжно и още ме е яд че не я оставих да си седи. Така че от мен само успехи в начинанията. П.С. Сетих се накрая - колега как почисти оная гняз от пласмасите вътре от купето ( пепелника и около него ).
    не подценявайте италианските коли
    Tipo 1.6 (149.C2.046)

Коментар

Здрасти Калине, това за бялата престилка ми е много познато. И аз съм лекар, вярно Ветеринарен, но пак съм с бяла престилка :D . Това гадното покритие, го свалих с кореселин и после боядисване с мат за пластмаси и стават като нови елементите.

Коментар

VET написа:
        И аз съм лекар, вярно Ветеринарен, но пак съм с бяла престилка :D .
        Това обяснява пускането на стаФъра . Аз вашите умения ги нямам, ама диагнозата "бяла престилка през деня/черни ръце в свободното време", си я имам. Вчера се прибирам от работа, пред входа гледам съседа си купил алфа JTD, и се чуди как да и смени горивният филтър... едвам ме нави :P
        00' Bravo 105 JTD

Коментар

Хехе интересно колеги отвсякъде. Искам само да поясня тук, че професията ми малко особена. значи работя във онко болница като физик ( такава ми е професията-точната специалност е "медицинска физика") във отделение по лъче -терапия и се занимавам с индивидуалния план за облъчване на всеки преминал пациент. Не съм лекар ама с бялата престилка често ме бъркат , а и образованието ми така или инъче изисква медицински познания. Инъче преди се занимавах точно с коли , електроники и компютри. Абе типично по български -минал съм отвсякъде. Инъче колите са си краста. и сега си правя сам колата и не давам на "майстори " да пипат . А инъче пласмасите и ние така ги правихме с баща ми голямо търкане. После със шприц и после спрей. Поздрави
          Tipo 1.6 (149.C2.046)

Коментар

Здравейте отново. След доста забавяне поради ред причини, реставрацията на буса е почти завършена. Ето и някоя друга снимка.
            Прикачени файлове

Коментар

Тъкмо махнах зимните гуми на Кромата и пак заваля сняг :D
              Прикачени файлове

Коментар

Хубави гуми , ама като гледам на комшията предните гуми по -така биха се побрали. Навремето имах Шкода 120 Л за която един познат ми предлагаше за зимата да сложа едни гуми от мотокар, та сега ме навяха спомени.
                Tipo 1.6 (149.C2.046)

Коментар

VET, излагаш се, колега... Няма ли едни УЕти джантЕта за това тракторче? Yellow_Flash_Colorz_PDT_05
                  Stop giving directions, just say "Follow me."
                  Shevrolet Captiva LS 2.4/136/2009/ГИ Landy
                  Ex: Fiat Marea 1.6/103/1999/ГИ AG Zenit

Коментар

Как да няма лети джанти бе, има, ама нали това са му зимните гуми. Те летните са нископрофилни и на лети джанти. Както си седя и си мисля глупости идва един приятел и ми казва че 156 цата му имала дупка под шофьорската седалка. Да ама се оказа бая дупчище. Та се позабавлявах 3 дни.
                    Прикачени файлове

Коментар

След като си тръгна 156-цата си казах, абе я да взема да си пооправя и мойто ГТВ, че му се ......мамата, от стояне. Ама, няма как да ги карам всичките едновременно.
                      Прикачени файлове

Коментар

И такааа, имаме си вече прилично изглеждащо ГТВ.
                        Прикачени файлове

Коментар

Продължаваме.
                          Прикачени файлове

Коментар

Продължаваме със забавленията.
                            Прикачени файлове

Коментар

За съжаление, докато се забавлявам с Алфата, Кромата ме предаде. Протече ми турбината и сега пуша синьо като студен Камаз. Започна да пренадува преди около 2 месеца и сега текна. Ще се наложи да я сваля и да видя какво е станало. Междувременно се хванах да видя в какво състояние е една друга турбина която си държа като резервна. Въпреки че геометрията се движеше нормално,реших че е хубаво да я отворя и почистя. И добре че го направих .
                              Прикачени файлове

Коментар

Ето още някоя и друга снимка.
                                Прикачени файлове

Коментар

Working...
                                X