Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Луд умора няма или да реставрираш стари коли

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

"Луд умора няма" или "Да реставрираш стари ко

VET написа:
    Здрасти, отдавна не съм писал, ама си имам бая забавления. Та покрай другите забавления рестаставрирам мерцедеса. Тъй като собственика на мечока ми е стар клиент, а и каза, че трябва да направим каквото можем, за да спасим колата от вечните ловни полета, се захванах сериозно. Проблема на тези машини на времето, е че като минат 20-25 :D години и са карани малко по-на север, ламарините им лекинко изгниват. Въпреки дебелата 4-5мм. гумена изолация по долните части на колата, водата си намира пролуки и става страшно. Тая гумена покривка е просто ужасна за отстраняване. А трябва да се свали, за да можеш да завариш новата ламарина. Когато започнеш да търкаш гумата с флекса, в гаража става лисичарник. Качих малко снимки в Снимка БГ, защото незная, каква беше квотата за снимки във форума, а и все пак това не е италианска машина. Ще дам линк, към албума, ако не е нередно.http://vets.snimka.bg/automobiles/mercedes-124.714079
    Колега , според скромното ми мнение , Вие сте човекът който най-малко трябва да се притеснява какво качва като снимки !Светът се движи напред благодарение на такива хора като Вас .Разбирам колко е трудно едно възстановяване , защото в екип с баща ми и брат ми преди осемнадесет години вдъхнахме живот на два Опела - ,, Манта ’’ и ,, Адмирал ’’ .Колко псувни обаче съм отправил към разни сеирджии - аз си знам .Бъдете здрав и ни радвайте с проектите си !
    FIAT BRAVA 1.4 12V А/С, с чийто собственик можете да се свържете на 089 9225580
    FIAT CROMA 2.4 Mjet - proprio miracolo

Коментар

Здравейте, нищо че е зима, аз си мисля за лятото.
      Прикачени файлове

Коментар

Нещо ми писна от реставрацията на Мерцедеса, та си позволих едно лирическо отклонение. Тоест, я да се върна към фиатите. И се захванах с бусчето ми, което бая си позагни горкото. Запретнах ръкавите и се захванах, ама защото ми и трябва де.
        Прикачени файлове

Коментар

Продължаваме нататък.
          Прикачени файлове

Коментар

Вълнуващо е как с мерак, ламарина и кит, формите се възвръщат. Накрая като погледнеш и знаеш, че това е дело на ръцете ти, се чувстваш горд, че си създал нещо.
            Прикачени файлове

Коментар

Здравейте отново. Продължавам с реставрацията на буса ми. Отнема ми адски много време, защото се налага да отстранявам един милион дребни проблемчета и недостатъци появили се през годините. А ето и малко снимки.
              Прикачени файлове

Коментар

Пак ми свършиха 10-те снимки. Дано не ми свърши и квотата докато завърша буса.
                Прикачени файлове

Коментар

FIAT BRAVA 1.4 12V А/С, с чийто собственик можете да се свържете на 089 9225580
                  FIAT CROMA 2.4 Mjet - proprio miracolo

Коментар

Здравейте колеги и Честита Коледа на всички. След като случайно попаднах на една снимка в нета се захванах да ровя в складовите си наличности. Това е снимката:
                    Прикачени файлове

Коментар

Нещо обърках снимката. Всъщност са снимки на една и съща кола.
                      Прикачени файлове

Коментар

Днес малко си поиграх с монтажа на бустметър в Кромата. Доста се чудих къде да го забия. И накрая избрах удобно местенце, от където се вижда нормално. Лошото е че след раздвижването на геометрията на турбината, тоя гаден манометър продължава да показва 1,6 бара пик. Пък нормално е 1,0. Тоест, утре продължавам да търся проблема за пренадуването.
                        Прикачени файлове

Коментар

Борбет А много отива на седани незнам защо. Винаги като видя Alfa 145 или Tempra с такива и се захласвам.В интерес на истината не съм виждал Крома до този момент с такива, но излглежда супер!!
                          ||El Paso Performance|| Мойте обяви ||
                          // Fiat Tipo 5-door 1.4 SOHC // Fiat Tipo 1.6 DOHC 3-door Trackday project // Lancia Dedra HF Turbo // Fiat Tempra SW 4x4 //

Коментар

Евала за ентусиазма. Кромата е перфектна. И аз минах през такава реставрация на Крома ( на баща ми ). Качвам снимки да се покажа. Съжалявам ако спамя темата на колегата , но това е начина да си споделим Кромите.
                            Прикачени файлове
                            не подценявайте италианските коли
                            Tipo 1.6 (149.C2.046)

Коментар

VET написа:
                              Вълнуващо е как с мерак, ламарина и кит, формите се възвръщат. Накрая като погледнеш и знаеш, че това е дело на ръцете ти, се чувстваш горд, че си създал нещо.
                              Наистина си велик. Хора с твоите умения правят и филми за създаденото, като тия на дискавъри. По мое мнение е ред на ланчата, а вече създаденото не го жали, а при добра оферта го давай, съдбата ти е да ги правиш, не да ги събираш
                              Alfa Romeo 147 1.9 JTD 2005 Fulcrum

Коментар

Здравей Калине555, супер е Кромата. Браво много мерак си вложил. Изобщо не ми спамиш в темата, а се радвам, че имам съмишленици. Благодаря и на теб колега Пластекс за добрите думи. Казваш, че трябва да ги връщам към живот, а не да ги събирам, ама знаеш ли колко е трудно да се разделиш с рожбата си. Нещо, в което си вложил адски много труд и мерак. А и аз не преставам да чопля.
                                Прикачени файлове

Коментар

Working...
                                X