Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Климатик за зимата

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Synthy написа:
    Лошо Хъм.. освен да отделя малко повече, май.. натам отиват нещата. Сега ми предлагат някакъв турски 18 000 BTU за 800лв. Мен това нещо ми е много съмнително като качество.А чета по разни форуми (най-вече сетком), че в Пловдив било "меката на употребяваните японски климатици". Някой да знае нещо по-конкретно, фирма например, къде се намира... ? Че там има доста ркламаджии, които са омазали хубавата тема.
    Валдес са най-големите в Пловдив що се отнася за климатици втора цедка. Сайт

Коментар

За 800лв можеш да си вземеш едно голямо разочарование дали ще е нов от някоя марка като Осака която я правят в с.Ветрен или ще си вземеш някои 12-15годишен японски климатик.Вземи и кандидатствай за кредит енергийна ефективност и си вземи хубав климатик този http://www.klimatici-pleven.com/E12NKE-3.html или този http://www.klimatici-pleven.com/ASHG12LEC.html ако искаш да минеш с 12ка с този кредит ще плащаш на вноски като ще спестиш оскъпяването ако е на лизинг като дори ще си и на печалба. Работил съм 5 години с втра употреба от тия японските клими и бих ти казал че риска да останеш без отопление посред зима е много голям.А да ти помогна с избора климатик се избира по мощност на отопление номинал като за да сметнеш каква мощност ти е необходима смяташ си кубиците на помещението и ги умножаваш по 0.075вата на кубик и получаваш колко KW ти трябват.
      Обичам си работата.

Коментар

Колк окиловата обаче за каква температура? По твоята формула излиза, че ми тряват 3.9kW отоплителен уред.
        "За да чуеш, трябва да мълчиш." (Оджиън)
        Nissan Primera WP12 QR20DE, ГИ, '03
        Tempra 1.6 (EX), Dedra 1.8/16V (R.I.P.), Delta 1.6/16V (R.I.P.), Astra X16XEL (EX)

Коментар

3,9 киловата, ама като ги разделиш на СОР-а на една хубава машина от порядъка на 4,4-4,5, а на Тошиба Даисекаи и над 5, се получава твърде добра консумация.
          Fiat Marea Weekend 1,6 16V

Коментар

Synthy написа:
            Колк окиловата обаче за каква температура? По твоята формула излиза, че ми тряват 3.9kW отоплителен уред.
            Е ми значи може да минеш с Fujitsu-General ASHG12LEC.
            Обичам си работата.

Коментар

sugarboy написа:
              3,9 киловата, ама като ги разделиш на СОР-а на една хубава машина от порядъка на 4,4-4,5, а на Тошиба Даисекаи и над 5, се получава твърде добра консумация.
              Тези 3,9кв не са консумацията а получената топлина мощност от климатика който за да ти ги даде ще изхарчи 0,96кв. и ето ти го копа е съответно 4,04.
              Обичам си работата.

Коментар

Аз също съм с вътрешна и външна изолация - къща. Инасталирал съм два Осака - от най-големите им модели, с двойна серпентина уж за най-големите студове - по документи трябва да работят до -25. Това бяха най-големите модели изобщо - незнам нали там използват някаква скала - 15-ки, 19-ки. Моите са 21-ци. Цената - през 2005 по 1500 лева единия.Със ПВЦ дограма съм - така че би трябвало всичко да е перфектно а даже и с резерв. Да не те отчайвам... Но зимата си беше студено - в стаите извън тези в които са инсталирани. Въпреки че държахме всички врати отворени. Да не говорим че размразяваха през 10 минути. А когато размразява външното тяло - обръща процеса - започва да грее отвън и да изстудява вътре. е представи си посред нощ, спиш и през 10 минути студ. И дори когато е на нощен режим- се започва едно "пф пф пф" като парен локомотив. Ужасно пречи и те буди. Изобщо - за отопление според мен климатика не си е работа. Сложих парно, газ - и всичко си дойде на местата.Но ако все пак си решил вече - аз от опит бих препоръчал осака. Не са мръднали, дойдоха преди няколко месеца да ги проверят - налягането на газа не беше мръднало от инсталирането. А са 7 години вече.
                Прикачени файлове
                Fiat Stilo 1,9 JTD, 2004
                ----------------------------
                Ignorance is a bliss

Коментар

Valentin_V написа:
                  За 800лв можеш да си вземеш едно голямо разочарование дали ще е нов от някоя марка като Осака която я правят в с.Ветрен или ще си вземеш някои 12-15годишен японски климатик.Вземи и кандидатствай за кредит енергийна ефективност и си вземи хубав климатик този http://www.klimatici-pleven.com/E12NKE-3.html или този http://www.klimatici-pleven.com/ASHG12LEC.html ако искаш да минеш с 12ка с този кредит ще плащаш на вноски като ще спестиш оскъпяването ако е на лизинг като дори ще си и на печалба. Работил съм 5 години с втра употреба от тия японските клими и бих ти казал че риска да останеш без отопление посред зима е много голям.А да ти помогна с избора климатик се избира по мощност на отопление номинал като за да сметнеш каква мощност ти е необходима смяташ си кубиците на помещението и ги умножаваш по 0.075вата на кубик и получаваш колко KW ти трябват.
                  Незнаех че Осака ги правят във Ветрен. На моя на всякъде пише Митубиши електрик , made in Japan. Ако не вярваш ще ти направя снимки като се прибирам.
                  Fiat Stilo 1,9 JTD, 2004
                  Ignorance is a bliss

Коментар

Колега, ако решиш да кандидатстваш за кредит енергийна ефективност и по някакъв начин ти се увеличи бюджета - мога да те спонсорирам с 500 евро. От местната компания за газ и ток ми изпратиха преди време чекова книжка с най-различни субсидирани еко технологии. Това е валидно за следните модели Daikin - Emura FTXG-J или Nexura FVXG-K. Така сметката ти излиза: примерна цена пазарна - 1700 Евро. 20 процента ти връщат от Енергийна ефективност - остват 1416. С този чек в магазина ти приспадат 500 Евро - излиза крайна цена 916 Евро. Аз самия няма да ги използвам тези А за транспорта от Белгия - пълно е с бусове които докарват стока насам а се прибират празни. Ще ти го натоварят и докарат. Така че пиши ако искаш да се възползваш. Ето това е чека:
                    Прикачени файлове
                    Fiat Stilo 1,9 JTD, 2004
                    Ignorance is a bliss

Коментар

vvvasilev написа:
                      Незнаех че Осака ги правят във Ветрен. На моя на всякъде пише Митубиши електрик , made in Japan. Ако не вярваш ще ти направя снимки като се прибирам.
                      повярвайисторията на тази марка е дълга и славна :D в началото ги продаваха за Мицубиши - така пишеше на самия климатикпосле смениха една от буквите, защото Мицубиши се усетиха...на машините пишеше нещо от сорта на МицубиЧии това като не мина станаха Осака
                      2015 Renault Megane Expression GT
                      2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
                      Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

Със сигурност не са правени в България. Чаках доставка за тези два 4 месеца, и в мен са карнетите от вноса. Това което си пише на тях че са произведени в Япония - си е истина. Странно.
                        Fiat Stilo 1,9 JTD, 2004
                        Ignorance is a bliss

Коментар

vvvasilev написа:
                          Със сигурност не са правени в България. Чаках доставка за тези два 4 месеца, и в мен са карнетите от вноса. Това което си пише на тях че са произведени в Япония - си е истина. Странно.
                          Блажени са вярващите. На мой приятел бургазлия баща му работи точно там където произвеждат окъките. Извинявай, Осаките. Аз съм с Национал набор 1993-та в едната стая и мога да ти кажа, че ако съм го настроил на 26 при външна минус 16 - си поддържа 26. Ако вънка е около 6-7 градуса и влажно - тогава пуфти през няколко часа, но се разбира трудно - само по това, че мига една лампичка. Иначе - от всички климатици най-калпавото нещо, което човек може да си купи е ОСАКА - сглобяват се в България, с най-евтините, най-калпави части и едновременно с това - премаркирани, като истински, а е вярно, че едно време бяха копие на Митсубиши, но никога не е пишело Mitsubishi, a пишеше Mitsubichi, като логото беше същото диамантеното, но незапълнено (т.е. само контури). Най-доброто на пазара в момента в никой случай не е Daikin, но ако може човек да си намери NATIONAL, Fujitsu или Chofu от хипер инверторните или чилър моделите -всеки лев се изплаща.
                          Steliyan's Life!
                          FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

ОК, нещата в момента опират до вярващи и невярващи. Аз не говоря на приятел майка му или от една жена каза информация. Като се прибера ще направя снимки на документите и тогава може да дискутираме. Ако са фалшифицирали документи - то това е подсъдно и криминално деяние.
                            Fiat Stilo 1,9 JTD, 2004
                            Ignorance is a bliss

Коментар

НЕ мисля,че трябва да се доказва каквото и да е.Някой стават смешни като кажат"много съм доволен от моя климатик"и след това като ги питам,от колко време сте доволни,ами имаме го от миналата зима.За моя окуку(Осака) или квото е го имам от 1997 и през всички люти зими винаги си ми е поддържал зададената температура.И мога да кажа,че надживя много прехвалени марки.Единствения недостатък разхода на ток.
                              Lancia Kappa 2.0 20v 145hp- 1995 Landi Renzo lambda kontrol v-05
                              Fiat Bravo 2 1.9 jtd 150hp

Коментар

Е добре като са японски защо Гугъл не знае за тях? А това че на лепенките може да пише и made in mars дори е въпрос на поръчка в някое рекламно студио. Имаше едни модели на Oсака които бяха копие на Митсубиши и наистина добре работеха.
                                Обичам си работата.

Коментар

Working...
                                X