Synthy написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Климатик за зимата
Collapse
X
-
За 800лв можеш да си вземеш едно голямо разочарование дали ще е нов от някоя марка като Осака която я правят в с.Ветрен или ще си вземеш някои 12-15годишен японски климатик.Вземи и кандидатствай за кредит енергийна ефективност и си вземи хубав климатик този http://www.klimatici-pleven.com/E12NKE-3.html или този http://www.klimatici-pleven.com/ASHG12LEC.html ако искаш да минеш с 12ка с този кредит ще плащаш на вноски като ще спестиш оскъпяването ако е на лизинг като дори ще си и на печалба. Работил съм 5 години с втра употреба от тия японските клими и бих ти казал че риска да останеш без отопление посред зима е много голям.А да ти помогна с избора климатик се избира по мощност на отопление номинал като за да сметнеш каква мощност ти е необходима смяташ си кубиците на помещението и ги умножаваш по 0.075вата на кубик и получаваш колко KW ти трябват.Обичам си работата.
Коментар
-
sugarboy написа:3,9 киловата, ама като ги разделиш на СОР-а на една хубава машина от порядъка на 4,4-4,5, а на Тошиба Даисекаи и над 5, се получава твърде добра консумация.Обичам си работата.
Коментар
-
Аз също съм с вътрешна и външна изолация - къща. Инасталирал съм два Осака - от най-големите им модели, с двойна серпентина уж за най-големите студове - по документи трябва да работят до -25. Това бяха най-големите модели изобщо - незнам нали там използват някаква скала - 15-ки, 19-ки. Моите са 21-ци. Цената - през 2005 по 1500 лева единия.Със ПВЦ дограма съм - така че би трябвало всичко да е перфектно а даже и с резерв. Да не те отчайвам... Но зимата си беше студено - в стаите извън тези в които са инсталирани. Въпреки че държахме всички врати отворени. Да не говорим че размразяваха през 10 минути. А когато размразява външното тяло - обръща процеса - започва да грее отвън и да изстудява вътре. е представи си посред нощ, спиш и през 10 минути студ. И дори когато е на нощен режим- се започва едно "пф пф пф" като парен локомотив. Ужасно пречи и те буди. Изобщо - за отопление според мен климатика не си е работа. Сложих парно, газ - и всичко си дойде на местата.Но ако все пак си решил вече - аз от опит бих препоръчал осака. Не са мръднали, дойдоха преди няколко месеца да ги проверят - налягането на газа не беше мръднало от инсталирането. А са 7 години вече.Fiat Stilo 1,9 JTD, 2004
----------------------------
Ignorance is a bliss
Коментар
-
Valentin_V написа:За 800лв можеш да си вземеш едно голямо разочарование дали ще е нов от някоя марка като Осака която я правят в с.Ветрен или ще си вземеш някои 12-15годишен японски климатик.Вземи и кандидатствай за кредит енергийна ефективност и си вземи хубав климатик този http://www.klimatici-pleven.com/E12NKE-3.html или този http://www.klimatici-pleven.com/ASHG12LEC.html ако искаш да минеш с 12ка с този кредит ще плащаш на вноски като ще спестиш оскъпяването ако е на лизинг като дори ще си и на печалба. Работил съм 5 години с втра употреба от тия японските клими и бих ти казал че риска да останеш без отопление посред зима е много голям.А да ти помогна с избора климатик се избира по мощност на отопление номинал като за да сметнеш каква мощност ти е необходима смяташ си кубиците на помещението и ги умножаваш по 0.075вата на кубик и получаваш колко KW ти трябват.Fiat Stilo 1,9 JTD, 2004
Ignorance is a bliss
Коментар
-
Колега, ако решиш да кандидатстваш за кредит енергийна ефективност и по някакъв начин ти се увеличи бюджета - мога да те спонсорирам с 500 евро. От местната компания за газ и ток ми изпратиха преди време чекова книжка с най-различни субсидирани еко технологии. Това е валидно за следните модели Daikin - Emura FTXG-J или Nexura FVXG-K. Така сметката ти излиза: примерна цена пазарна - 1700 Евро. 20 процента ти връщат от Енергийна ефективност - остват 1416. С този чек в магазина ти приспадат 500 Евро - излиза крайна цена 916 Евро. Аз самия няма да ги използвам тези А за транспорта от Белгия - пълно е с бусове които докарват стока насам а се прибират празни. Ще ти го натоварят и докарат. Така че пиши ако искаш да се възползваш. Ето това е чека:Fiat Stilo 1,9 JTD, 2004
Ignorance is a bliss
Коментар
-
vvvasilev написа:Незнаех че Осака ги правят във Ветрен. На моя на всякъде пише Митубиши електрик , made in Japan. Ако не вярваш ще ти направя снимки като се прибирам.
Коментар
-
vvvasilev написа:Със сигурност не са правени в България. Чаках доставка за тези два 4 месеца, и в мен са карнетите от вноса. Това което си пише на тях че са произведени в Япония - си е истина. Странно.Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
ОК, нещата в момента опират до вярващи и невярващи. Аз не говоря на приятел майка му или от една жена каза информация. Като се прибера ще направя снимки на документите и тогава може да дискутираме. Ако са фалшифицирали документи - то това е подсъдно и криминално деяние.Fiat Stilo 1,9 JTD, 2004
Ignorance is a bliss
Коментар
-
НЕ мисля,че трябва да се доказва каквото и да е.Някой стават смешни като кажат"много съм доволен от моя климатик"и след това като ги питам,от колко време сте доволни,ами имаме го от миналата зима.За моя окуку(Осака) или квото е го имам от 1997 и през всички люти зими винаги си ми е поддържал зададената температура.И мога да кажа,че надживя много прехвалени марки.Единствения недостатък разхода на ток.Lancia Kappa 2.0 20v 145hp- 1995 Landi Renzo lambda kontrol v-05
Fiat Bravo 2 1.9 jtd 150hp
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар