Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Искат повече видеокамери в центъра на София

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Искат повече видеокамери в центъра на София

Искат повече видеокамери в центъра на СофияЗоната на видеонаблюдение в центъра на София трябва да бъде разширена. Това е един от изводите в доклад на експерт от столичната полиция за сигурността в София.Докладът беше представен днес на продължаващия форум "Балканите, НАТО, ЕС. Трансформация на системите за сигурност". Пилотният проект е от април тази година и осъществява постоянен видеоконтрол по отсечката от площад "Света Неделя" до кръстовището на "Орлов мост". Цели се превенция на терористични прояви, борба с уличната престъпност, намаляване на предпоставките за катастрофи и подобряване на организацията на пътното движение. В момента е организирано денонощно наблюдение в 7 зони. При спирките и подлезите са оборудвани системи за разпознаване на лица. Въпреки сравнително краткия период на действие на проекта той се е оказал ефективен в засичане на издирвани МПС, в пресичане и бързо задържане на джебчии и други нарушители. По-дисциплинирани са станали и шофьорите в наблюдаваните райони. В зоната за видеонаблюдение има значително намаление на извършените престъпления, но е налице и пренасочване на криминални лица към други места, без да може да се предприемат докрай ефективни мерки срещу тях, отчетоха от полицията. Монтирането на камери за видеонаблюдение по улиците и публичните места обаче не бе посрещнато еднозначно. От НПО "Общество за нова България" го определиха като противоконституционно и създаващо условия за навлизане на държавата в личния живот на хората.

МММММММММММДАаааааааааааааааааа Big Brother навсякъде по всяко време!!!!! Иначе щом помага - става.

Коментар

Абе да ви кажа честно камерите са хубаво нещо, ама ако съм глобен предпочитам да го разбирам на моменте за да си правя сметка, вместо да получавам след известно време някакви писма по пощата които ме осведомяват , че съм останал без точки
      Fiat Bravo 1.6 16V

Коментар

Незнам дали помага за намаляване на престъпността, но по улиците няма никакво действие. Всеки си кара по свой си правила!?!?Нали уж щяха да се глобяват тези, които са заснети да правят нарушения!?!?!?!?
        Tipo 1.4 i.e. 92g. 160A1.046 -ex
        Chevrolet Tacuma 1.4 - ex
        Fiat Bravo 1.4 120k.с.

Коментар

Бе да ви кажа, няма да ви е приятно като почнат да пристигат честитките.
          N.Y. State of Mind

Коментар

Трябва да се раздадат брошури къде точно са камерите всеки да ги знае

Коментар

Така трябва!!!Правиш ли нарушени- глоба!!!Да си се научим, че има закон и трябва да се спазва от всички, независимо дали караш супер лъскава лимузина, или изгнила колица
              Tipo 1.4 i.e. 92g. 160A1.046 -ex
              Chevrolet Tacuma 1.4 - ex
              Fiat Bravo 1.4 120k.с.

Коментар

Nikcho написа:
                Така трябва!!!Правиш ли нарушени- глоба!!!Да си се научим, че има закон и трябва да се спазва от всички, независимо дали караш супер лъскава лимузина, или изгнила колица
                Ами по принцип е така, ама я да те питам ти АБСОЛЮТННО всички правила ли спазваш?А и както се казва прекаленият светец и богу не е драг...
                N.Y. State of Mind

Коментар

Re: Искат повече видеокамери в центъра на София

Ей с това не съм съгласен:
                  doofiat написа:
                  По-дисциплинирани са станали и шофьорите в наблюдаваните райони.
                  примерно на Ялта си е същото положението:1) тези дето идват по жълтите павета и са за напрво си застават в дясната лента, която е само за надясно.2) тези дето идват от Гурко по Васил Левски - 2 ленти за направо и една само за наляво. Пак си е пълно с кретени дето от лентата за наляво си перкат направо и се бутат в колите от дясната им страна и хич и не ги интересува че ще те ударят Нищо не се е променило
                  Audi 1.8S златен талон

Коментар

Pinky написа:
                    Трябва да се раздадат брошури къде точно са камерите всеки да ги знае
                    Незнам дали се шегуваш,но верно трябва да го направят тека.
                    Fiat Bravo 1.6 16V

Коментар

boneff написа:
                      Незнам дали се шегуваш,но верно трябва да го направят тека.
                      Верно е, човек като знае, че ако направи нарушение при всички положения ще го глобят и започва да се позамисля. А иначе по чужбинско в зона с камера съм виждал знак с надпис "Усмихни се! Снимат те"
                      Не знам дали знаете, но "не знам" се пише отделно!
                      Fiat Punto 1.2 SX 2000 г.

Коментар

Nikcho написа:
                        Незнам дали помага за намаляване на престъпността, но по улиците няма никакво действие. Всеки си кара по свой си правила!?!?Нали уж щяха да се глобяват тези, които са заснети да правят нарушения!?!?!?!?
                        ооо глобяват се вярвай ми
                        ex'Fiat Tipo | ex'Lancia Dedra 2.0 | ex'Alfa 155 1.7TS | ex'98 Lancia Dedra 1.9td SW | ex'ALFA 164 2.0TS | ex'Lancia Delta 1.6i | ex'Fiat Coupe 1.8 16V VFD | ex'Fiat Bravo 2.0 20V HGT

Коментар

Аз съм с 2 ръце ЗА камерите. А на тези там от .. не знам си кво братвство ще им щажа _______________. Как навсякъде по света има камери и не им бъркат в личния живот, а тука им бъркали. Е тва е криворазбраната демокрация. Всеки се жали от всичко и на всеки. Имам един от блока полицай и ми разказа как ходил на дело за един тупан дето влезнал на Евлоги Георгиев в насрещното и му цепнали акт-а. За какво се жали ми кажете ? Тоя е за трепане а се жали .. боже боже .. и на тия не им е лесно.

Коментар

Глобяват ,много е весело в стаичката за прожектирана на филмчетата ,но от 3 хванати нарушения си стиснахме ръцете само за едно с катаджиите още промени в закона трябват за да почнат да действат тия камери
                            фиатче Браво 2.0

Коментар

...........

Коментар

Working...
                              X