Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Нови цени за Гражданската отговорност

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Нови цени за Гражданската отговорност

Ето какво ново измислиха застрахователните компании:http://pravda.bg/%D0%BD%D0%BE%D0%B2%...%82%D0%B5/Аз лично смятам, че е редно защото като бях " млада " шофьорка блъсках тук там колата, но за късмет все в някоя кофа или колче

Аз съм и съгласен, и не с тая работа.Би следвало да се гледа тогава кой кара колата, а не кой е собственик по документи.Щото много пишлегарчета карат колите на мама и тати, и правят зулуми, а застраховката ще е ниска, а аз примерно - карам по документи кола собственост на брат ми, който е под 30, и ще трябва да плащам повече?!?Струва ми се, че майка ми ще се сдобие с още едно МПС

Коментар

Toва с гражданската отговорност е манджа с грозде. Уж застраховката е на колата, пък младите шофьори се бъркат по-дълбоко???? Бъркат се защото са собственици на колата, ама ако не я карат те?Нямам нищо против подобни цени, обаче подобни извращения малко ми идват в повече - да я направят персонална, пък тогава да искат повече за младите шофьори.
      Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

ele написа:
        Toва с гражданската отговорност е манджа с грозде.
        +1, и всяка година добавят нова екзотична подправка :D
        Това, което не ни убива, ни прави още по-досадни.
        ex FIAT Bravo 1.6 - RIP

Коментар

Имам колежка на 50години, през март тази година изкара книжка. Жива и здрава да е, да не ви се налага да се срещате с нея по пътищата, но не може да ме убедите, че тя е по-безопасен шофер от мен, който няма 30години и с 11 години стаж зад волана. Вярно е, че има и момент кой колко си ползва колата, обаче това не е мн справедливо. Защо не решат ГО да е на името на водача, да се определя според досието му. Ако си на 40 години с един куп глоби, защо да плащаш по-малко от човек на 30 без нито едно нарушение?

Коментар

Колеги какво се оплаквате? Минималната заплата в България е 2000 лева. - само в мечтите ни :ДТова вече е прекалено! Че то повечето коли в форума са на цена около 1000 - 3000 лева, като сложиш другите сметки и то излиза ,че всяка година плащаме по една кола. Какво значение има на колко години си. Баща ми е на 50, а кара като някой рали пилот, докато аз съм на 20 ,( не съм безупречен ), но спазвам всичко доколкото е възможно. Кой от двама ни е по рисков? И другото което ми е чудно - щом тази ’’застраховка’’ е задължителна, защо тогава не се плаща в общината, НАП или нещо подобно, но да отива в държавата, а не в джоба на някой галфон. Не може в една фирма застраховката на колата ми да е 200 лв, а в другата да е 600лв. Струва ми се малко нагло. А на вас?
            Fiat Bravo 1.9 TD100

Коментар

curko написа:
              Имам колежка на 50години, през март тази година изкара книжка. Жива и здрава да е, да не ви се налага да се срещате с нея по пътищата, но не може да ме убедите, че тя е по-безопасен шофер от мен, който няма 30години и с 11 години стаж зад волана. Вярно е, че има и момент кой колко си ползва колата, обаче това не е мн справедливо. Защо не решат ГО да е на името на водача, да се определя според досието му. Ако си на 40 години с един куп глоби, защо да плащаш по-малко от човек на 30 без нито едно нарушение?
              + 1

Коментар

Коментар

искам да ви кажа, че тази статия е написана от някоя комунистическа издънка. тези цени са си така, още от 2009-та просто от тогава имам книжка и карам, винаги в няколко компании цените са фрапиращи от 250-480(може би съвсем случайно съвпадат с тези от статията), влизам в сди.бг избирам си най-евтината, а именно 177 лева и това е.
                  Брава 1.6

Коментар

Не е изгодно, защото ако Г.О. се прави на водача (както е в много нормални страни), нашите застрахователи ще прибират по-малко пари

Коментар

кола

Май не е вярно много гражданската ми е на Пунто 1.2 .75 е 190 лв със зелена карта и застраховка на местата .Като не са ме питали кой е кара и дали е млад шофьор щото а собственика е 70 г . Трябва да се има в предвит колко нарушения има и колко може да караСъщо колко може да кара може да има книжка от 20 години но да не е карал много .
                      КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
                      Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
                      http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

увеличение има като цяло на ГО - мисля че, беше с 10%, другото си е от край време така - както съм писал по горе
                        Брава 1.6

Коментар

някак си не върви да съм на 28 и да нямам нито една отнета точка или някакво провинение на пътя и да дам 300лв за ГО.... глупаво е.

Коментар

Някак не върви данъка на Бравото, с катализатор, но само с 3 коня отгоре, да е в пълен размер, ама нейсе. Все има от какво да се оплачем... Каквито и закони да се приемат - винаги ще има печеливши и ощетени. Съгласен съм, например, разделението да е следното - до 100 коня, до 200 коня, над 200 да е ако ще и петорно, не ме интересува...

Коментар

Ами вземете да пораснете.Не виждам каква е връзката между годините на възрастта с умението да се шофира. Тогава да вземат предвид и цвета на тапицерията. Малко като в оная приказка:"`Що да си купувам хладилник като не съм пушач!?" По-малко несправедливо би било да се гледат годините от придобиване на правоспособност, макар че тъща ми има книжка повече от 20г. и не повече от 50км. стаж.А най-близо до справедливостта би било да се гледа наистина дисциплината на водача, отчитайки нарушенията с фишове и актове. Всяка година по едно и също време пускат по един кьор фишек за шоково поскъпване, за да заработят коледните премии. От сигурен човек го знам.
                              Humppa написа:
                              Някак не върви данъка на Бравото, с катализатор, но само с 3 коня отгоре, да е в пълен размер, ама нейсе. Все има от какво да се оплачем... Каквито и закони да се приемат - винаги ще има печеливши и ощетени. Съгласен съм, например, разделението да е следното - до 100 коня, до 200 коня, над 200 да е ако ще и петорно, не ме интересува...
                              По-справедливо е за 100к.с. да платим еднакво с другите, а само за 3-те к.с. отгоре по по-високата тарифа.

Коментар

Working...
                              X