На много места съм виждал особено извънградско - знаци - закрити с найлонова торба, например ...А знаци, които са надраскани със спрей и не се вижда какви са - валидни ли са ?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Пътен знак, който не се вижда - важи ли?
Collapse
X
-
Ако успееш да докажеш че действително от това че е надраскан не си разбрал какво пише на него да. Иначе полицая има законно право да ти напише акт примерно, а след това трябва да подаваш възражения да разгледат случая че не се вижда.http://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
Peugeot 206 1.4 Hdi 2005 Ex: PUNTO 1.3 16v MULTIJET
FIAT БРАВО 1.2 16v
ФИАТ БРАВО 1.6 16v - трагично размазано
FIAT Punto 99` 1.2 - втората; Ford Orion 1.8 D- първата
-
infineon написа:Ако успееш да докажеш че действително от това че е надраскан не си разбрал какво пише на него да. Иначе полицая има законно право да ти напише акт примерно, а след това трябва да подаваш възражения да разгледат случая че не се вижда.Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.
Коментар
-
Наредба N 18/23.07.2001 за сигнализация на пътищата с пътни знаци Чл. 14. (1) Пътните знаци трябва да са видими от разстояние, което позволява на водача своевременно да предприеме действия за осигуряване безопасността на движението.(2) Минималното разстояние за видимост на пътния знак (в m), в зависимост от скоростта на движение V (в km/h), е, както следва:1. при V до 30 km/h - 50 m;2. при V до 50 km/h - 100 m;3. при V до 90 km/h - 150 m;4. при V над 90 km/h - 250 m.(3) Когато разстоянието за видимост по ал. 2 не може да се осигури:1. пътният знак се дублира над или отляво на платното за движение;2. пътният знак се поставя предварително, като с допълнителна табела Т1 се указва разстоянието, след което пътният знак е валиден.Bravo 1.6 / 16
Коментар
-
Чл. 50. (1) (Попр. - ДВ, бр. 72 от 1996 г.) Забраните, въведени с пътни знаци В20, В24, В25, В26, В27, В28 и В30, важат до следващото кръстовище или до знак, който ги отменя, или на разстояние, указано с допълнителна табела Т2.Когато съм виновен, си плащам, Но когато не съм, споря до кат ми покажат в закона точката по която съм в нарушение. Ако не видя точката в която съм в нарушение на черно на бяло написано, нищо не подписвам Имах един колега, той задължително в джабката си има закона за движение по пътищата :D ,и същия много пъти е влизал в спор,и в повечето случай се разминава с глоба, само в отделни случай са го глобявали ,но не за конкретното нарушение, а за кусур в техническото състояние на автомобила.Fiat palio 1.7td
Коментар
-
maikule написа:@Dido_Lyubenov Ти ли си този с клипчетата във в бокса и бялото бмв?Шапка ти свалям за постъпката.Време е да покажем че не само ние трябва да познаваме и спазваме законите а и така наречената полиция.Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.
Коментар
-
Dido_Lyubenov написа:... да те глобят с наказателно постановление със сума под 50 лв. и те лишават от правото да се защитиш. .Stop giving directions, just say "Follow me."
Shevrolet Captiva LS 2.4/136/2009/ГИ Landy
Ex: Fiat Marea 1.6/103/1999/ГИ AG Zenit
Коментар
-
sok1 написа:Dido_Lyubenov написа:... да те глобят с наказателно постановление със сума под 50 лв. и те лишават от правото да се защитиш. .Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.
Коментар
-
Колкото и неправилно и несправедливо да е, знаците които не се виждат, независимо дали са надраскани, обрасли в дървета и т.н. важат с пълна сила. Преди няколко седмици ми написаха фиш заради един такъв знак и обяснението на полицаите беше, че не те са отговорни за състоянието на знаците по пътищата. При фиш обжалване не може да има. Затова, ако искате да обжалвате трябва да се напише акт, който след това може да се обжалва в съответните институции.Fiat Bravo 1.6 16v `99г.
Suzuki Vitara 2.0V6
Ако не живееш на ръба, заемаш прекалено много място!
Коментар
-
ArdeaEgretta написа:Колкото и неправилно и несправедливо да е, знаците които не се виждат, независимо дали са надраскани, обрасли в дървета и т.н. важат с пълна сила. Преди няколко седмици ми написаха фиш заради един такъв знак и обяснението на полицаите беше, че не те са отговорни за състоянието на знаците по пътищата. При фиш обжалване не може да има. Затова, ако искате да обжалвате трябва да се напише акт, който след това може да се обжалва в съответните институции.
Коментар
-
Immortal написа:ArdeaEgretta написа:Колкото и неправилно и несправедливо да е, знаците които не се виждат, независимо дали са надраскани, обрасли в дървета и т.н. важат с пълна сила. Преди няколко седмици ми написаха фиш заради един такъв знак и обяснението на полицаите беше, че не те са отговорни за състоянието на знаците по пътищата. При фиш обжалване не може да има. Затова, ако искате да обжалвате трябва да се напише акт, който след това може да се обжалва в съответните институции.Fiat Bravo 1.6 16v `99г.
Suzuki Vitara 2.0V6
Ако не живееш на ръба, заемаш прекалено много място!
Коментар
-
Immortal написа:Няма такова нещо.Може да ти напишат и 20 фиша, но това е ако им мълчиш.Ако им покажеш, че си знаеш правата - няма как да стане.Няма как да важи знак, който на практика го няма - дали е откраднат или скрит в клони - все едно. Щом не може да се види от никой - значи го няма.Бил съм на няколко такива дела "вещо лице" - не се ли вижда знака - все едно го няма. Всеки съдия така отсъжда.Иначе за акта си прав - ако искаш да обжалваш - трябва акт, като в законовия срок трябва да внесеш добре написано опровержение, подкрепено от снимки, свидетели и т.н.Ако допуснеш да ти пишат фиш - плащаш си.Няма начин да няма начин!
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар