Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Пътен знак, който не се вижда - важи ли?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Пътен знак, който не се вижда - важи ли?

На много места съм виждал особено извънградско - знаци - закрити с найлонова торба, например ...А знаци, които са надраскани със спрей и не се вижда какви са - валидни ли са ?
    Брава 1,6 16V; Джанти 16-ки - по договаряне - 4 бр.:
    http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=88126

Ако успееш да докажеш че действително от това че е надраскан не си разбрал какво пише на него да. Иначе полицая има законно право да ти напише акт примерно, а след това трябва да подаваш възражения да разгледат случая че не се вижда.
    http://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
    Peugeot 206 1.4 Hdi 2005 Ex: PUNTO 1.3 16v MULTIJET
    FIAT БРАВО 1.2 16v
    ФИАТ БРАВО 1.6 16v - трагично размазано
    FIAT Punto 99` 1.2 - втората; Ford Orion 1.8 D- първата

Коментар

infineon написа:
      Ако успееш да докажеш че действително от това че е надраскан не си разбрал какво пише на него да. Иначе полицая има законно право да ти напише акт примерно, а след това трябва да подаваш възражения да разгледат случая че не се вижда.
      Много точно казано !Номера е обаче, че има едно друго място - по бул. "Придунавски" , където има също така боядисани знаци забраняващи спирането, но там никой не пише глоби и не вдига с паяка, защото колите са основно на "...worx-bg" По закон, пътните знаци трябва да са поставени така, че да се виждат на време от водачите, да не са закрити или замърсени. За съжаление, в нашия град аз лично се сблъсках с проблема да не съм в нарушение на ЗДП, въпреки това да ми напишат АКТ и да си го платя като поп, защото сумата е под 50,00 лв. и този АКТ не може да бъде обжалван. Историята е подобна на тази със "оцветеният" знак, но в моя случай спрях след кръстовище, а там поставения на предното кръстовище знак не важи. Не признаха че това е ктъстовище, а било вход за паркинг. В кадастралния план, този "вход за паркинг" е ясно обозначен като ул. "Св. св. Кирил и Методий" и се пресича с ул. "Янтра". Но там си те рекетират без да имаш право на глас. Търся начин да им го върна на тъпите общинари и неграмотни полицаи ( не визирам всички от тази професия ), защото тъпото ченге дето ми написа АКТ не можа да ми формулира какво е кръстовище. А тъпите гал.... дето се правят на Общинска полиция, хал хабер си нямат от ЗДП, но те също пишат фишове и плашат с "паяка", без да ти дадат абсолютно никакво право да докажеш че не си в нарушение. Е на това му казвам РЕКЕТ ! Ето на катринката е въпросното кръстовище, на което по ул. "Янтра" в посока РУ, след кръстовището с ул. "Св. св. Кирил и Методий" няма пътни знаци. Търся и други рекетирани в тази отсечка, за да им сритаме задниците на тия тъпанари. Като съм сам, ще ми сритат задника лесно, но цяла тълпа има огромни шансове.
      Прикачени файлове
      Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.

Коментар

Наредба N 18/23.07.2001 за сигнализация на пътищата с пътни знаци Чл. 14. (1) Пътните знаци трябва да са видими от разстояние, което позволява на водача своевременно да предприеме действия за осигуряване безопасността на движението.(2) Минималното разстояние за видимост на пътния знак (в m), в зависимост от скоростта на движение V (в km/h), е, както следва:1. при V до 30 km/h - 50 m;2. при V до 50 km/h - 100 m;3. при V до 90 km/h - 150 m;4. при V над 90 km/h - 250 m.(3) Когато разстоянието за видимост по ал. 2 не може да се осигури:1. пътният знак се дублира над или отляво на платното за движение;2. пътният знак се поставя предварително, като с допълнителна табела Т1 се указва разстоянието, след което пътният знак е валиден.
        Bravo 1.6 / 16

Коментар

@Dido_Lyubenov Ти ли си този с клипчетата във в бокса и бялото бмв?Шапка ти свалям за постъпката.Време е да покажем че не само ние трябва да познаваме и спазваме законите а и така наречената полиция.

Коментар

Чл. 50. (1) (Попр. - ДВ, бр. 72 от 1996 г.) Забраните, въведени с пътни знаци В20, В24, В25, В26, В27, В28 и В30, важат до следващото кръстовище или до знак, който ги отменя, или на разстояние, указано с допълнителна табела Т2.Когато съм виновен, си плащам, Но когато не съм, споря до кат ми покажат в закона точката по която съм в нарушение. Ако не видя точката в която съм в нарушение на черно на бяло написано, нищо не подписвам Имах един колега, той задължително в джабката си има закона за движение по пътищата :D ,и същия много пъти е влизал в спор,и в повечето случай се разминава с глоба, само в отделни случай са го глобявали ,но не за конкретното нарушение, а за кусур в техническото състояние на автомобила.
            Fiat palio 1.7td

Коментар

maikule написа:
              @Dido_Lyubenov Ти ли си този с клипчетата във в бокса и бялото бмв?Шапка ти свалям за постъпката.Време е да покажем че не само ние трябва да познаваме и спазваме законите а и така наречената полиция.
              Благодаря ! Но не съм качвал клипчета във Vbox, нито имам бяло BMW :D Наистина съм изумен от непознаването на законите от повечето полицаи. Още повече от некъдарноста и наглоста на тия дето определят дали водача на който е съставен АКТ е в нарушение наистина, или не е. Не е нормално да налагат глоби за несъществуващи нарушения. Все пак някой така нагласи закона, че могат да те глобят с наказателно постановление със сума под 50 лв. и те лишават от правото да се защитиш. И в такива случаи, дали си виновенили не, държавата ти взема парите без да даде обяснение защо. Това според мен си е чиста проба изнудване /рекет/ , налаган от "компетентните органи". Хубавото е, че все още се намират и свестни полицаи, но за съжаление са малко.
              Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.

Коментар

Dido_Lyubenov написа:
                ... да те глобят с наказателно постановление със сума под 50 лв. и те лишават от правото да се защитиш. .
                Това мисля, че отпадна. Било противоконституционно.
                Stop giving directions, just say "Follow me."
                Shevrolet Captiva LS 2.4/136/2009/ГИ Landy
                Ex: Fiat Marea 1.6/103/1999/ГИ AG Zenit

Коментар

sok1 написа:
                  Dido_Lyubenov написа:
                  ... да те глобят с наказателно постановление със сума под 50 лв. и те лишават от правото да се защитиш. .
                  Това мисля, че отпадна. Било противоконституционно.
                  Прав си, благодаря за линка ! Когато ми писаха АКТ на това място, този член от ЗДП още важеше. Тази година, преди 2 - 3 мес. имах проблем с общинска полиция на същото това място. В момента съм куриер и се налага много често да доставям обемисти и тежки пратки до адреси точно в този участък и паркирах в зоната където знака не важи. Дойдоха две патки от общинска полиция и ми написах фиш, защото не пишели актове, а ако не съм го подпишел щели да викат паяка Направо подивях, но се наложи да подпиша фиша, защото и ония с паяка са едни пе.... дето ... чак не ми се говори. И този рекет на това място продължава вече 2 години ! Адски много ми се иска да се съберем повечко рекетирани шофьори и да си потърсим правото заедно, защото иначе ще ни отсвирят поотделно. Явно в тая държава, ако не се вдигне голяма тарапана, никой не ти обръща внимание.

Коментар

Важи ли знак, който не се вижда? - НЕ!Важи ли знак, който липсва (откраднат е)? - НЕ!

Коментар

Колкото и неправилно и несправедливо да е, знаците които не се виждат, независимо дали са надраскани, обрасли в дървета и т.н. важат с пълна сила. Преди няколко седмици ми написаха фиш заради един такъв знак и обяснението на полицаите беше, че не те са отговорни за състоянието на знаците по пътищата. При фиш обжалване не може да има. Затова, ако искате да обжалвате трябва да се напише акт, който след това може да се обжалва в съответните институции.
                      Fiat Bravo 1.6 16v `99г.
                      Suzuki Vitara 2.0V6
                      Ако не живееш на ръба, заемаш прекалено много място!

Коментар

ArdeaEgretta написа:
                        Колкото и неправилно и несправедливо да е, знаците които не се виждат, независимо дали са надраскани, обрасли в дървета и т.н. важат с пълна сила. Преди няколко седмици ми написаха фиш заради един такъв знак и обяснението на полицаите беше, че не те са отговорни за състоянието на знаците по пътищата. При фиш обжалване не може да има. Затова, ако искате да обжалвате трябва да се напише акт, който след това може да се обжалва в съответните институции.
                        Няма такова нещо.Може да ти напишат и 20 фиша, но това е ако им мълчиш.Ако им покажеш, че си знаеш правата - няма как да стане.Няма как да важи знак, който на практика го няма - дали е откраднат или скрит в клони - все едно. Щом не може да се види от никой - значи го няма.Бил съм на няколко такива дела "вещо лице" - не се ли вижда знака - все едно го няма. Всеки съдия така отсъжда.Иначе за акта си прав - ако искаш да обжалваш - трябва акт, като в законовия срок трябва да внесеш добре написано опровержение, подкрепено от снимки, свидетели и т.н.Ако допуснеш да ти пишат фиш - плащаш си.

Коментар

Immortal написа:
                          ArdeaEgretta написа:
                          Няма такова нещо.Може да ти напишат и 20 фиша, но това е ако им мълчиш.Ако им покажеш, че си знаеш правата - няма как да стане.Няма как да важи знак, който на практика го няма - дали е откраднат или скрит в клони - все едно. Щом не може да се види от никой - значи го няма.Бил съм на няколко такива дела "вещо лице" - не се ли вижда знака - все едно го няма. Всеки съдия така отсъжда.Иначе за акта си прав - ако искаш да обжалваш - трябва акт, като в законовия срок трябва да внесеш добре написано опровержение, подкрепено от снимки, свидетели и т.н.Ако допуснеш да ти пишат фиш - плащаш си.
                          За липсващ знак изобщо не споря, но за повреден, надраскан или скрит от дървета, те си държат на своето и е факт че те не са институцията която се грижи за състоянието на знаците. Да, аз се оставих да ми напишат фиш, защото не ми се занимаваше. Следващият път едва ли ще го направя, но като се замислиш колко е усложнена процедурата заради това прехвърляне на отговорност и на колко места трябва да обжалваш..... И накрая както ти казваш се стига до дело. Тегава работа.
                          Fiat Bravo 1.6 16v `99г.
                          Suzuki Vitara 2.0V6
                          Ако не живееш на ръба, заемаш прекалено много място!

Коментар

т.е. трябва да го снимам веднага, щото колко му е да го сменят (изчестят, отхрастят), докато се точи делото?пу-пу, дано да не се случи на магистрала!
                            браво 1,6/90 - 09 г.

Коментар

Immortal написа:
                              А как стои въпроса, когато знаците са поставени неправилно.Пример:Според Наредба 18 извън града на един стълб/кол може да се поставят максимум два знака и две указателни табели, но на практика често се срещат по три знака!Друго разминаване с наредбата е ограничението на скоростта. Скорост може да се ограничи/намали с един знак максимум с 30 км/ч, но на практика на входа на населеното място стои знак 50 или 40, а преди това допустимата скорост е била 90 км/ч. Намаляването е с 40 или 50 км/ч, което е нарушение на наредбата. На някой места, където нещата са си на място има два знака, както трябва да бъде - единия 70, а другия - 50.Отделно задължение на "Пътна полиция" е да сезира съответните институции за проблеми по пътищата, хоризонталната и вертикална маркировка.
                              Няма начин да няма начин!

Коментар

Working...
                              X