Колеги, според вас и вашите наблюдения колко е средния "пазарлък" за цената на кола, като си я купувам от автокъща.Преди време като си купувах Типото беше обявена на 3300лв. С доста пазарлък исках да ми я дадат на 2800лв.Онзи каза да забравя - такава кола на тези пари няма.Ама бях подготвен - парите в горното джобче на якето Извадих ги и ги размахах, онзи викаше да забравя, ама след около 20 минути си стиснахме ръцете.Та сега като давам около 6000лв за Бравата ако в автокъщата е обявена на 6500 примерно колко е в нормата?Чух тук колега за едно JTD от 7400лв на 6700 спазарено - което ми се вижда доста ама нали...Та за това ви питам колко е та от пазарлък да не си изпусна колата която ми хареса :P
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Пазарене за цена.
Collapse
X
-
Ако е на Горубляне - ония изроди там обикновено продават колите от автокъща като си качват например 6-700 лв за тях. Така мин. година гледах една брава на Т. Александров за 7300, оня склони да я даде за 6900... В събота на горубляне - същата за 7900... Оня вика "Ще ти сваля 200-300 лв " и му казах да се.... Обаче въпреки това я беше продал в неделята...Та си мисля че е напълно реално в автокъща да се пазариш за 400-500 лв надолу, а от частно лице може и повече да пробваш. Но аздължително направи тоя номер с парите в джобчето, в тоя случай доста бързо клякат.Alfa Romeo 159 1.9 JTDM'07
Fiat Linea 1.3 Multijet'08
Fiat Doblo 1.9 (товарно магаренце)
http://forum.fiat-bg.org
-
имай предвид следното : ако някой е закарал колата да се продава в автокъща ,автоматично се слагат +500 МИНИМУМ !!! на всяка автокъща обявената цена на табелка е 1000 лв.печалба ... до толкова може да свалиш за много застояла кола ,ама не те съветвам ...нормално е 500 лева да свалят навсякъде ,ако имаш набито около може и още 200,300 да изкяришфиатче Браво 2.0
Коментар
-
това колеги е много субективно.. един приятел сега си продава беемвето и ще го даде само на обявената цена. от др. страна аз като го взимах бравото успях да смъкна 1000лв., но еърбег централата не работеше, а пък и обявената цена си бише високичка!"То, правото, е като хубава кобила на пазара. Който има повече пари, той я купува..." Йордан Радичков.
Коментар
-
EVITA
Цената от обявената от автокъщата я свалих с една бележка от сервиза, колко пари ще ми дойде ремонта на амортисьорите и лагерите. Защото те хорицата видяха, че ще я взема щом и на сервиз чак я закарах. И викам ремонта ще е 670 лв. какво правим и набързичко свалиха. Мрънкаха, мрънкаха и ми я дадоха и то без да се правя на интересна. Само си мълчах и чаках те да кажат какво ще правим. И направихме това, което аз исках.
Коментар
-
Да се прогнозира колко ще свали продавача от цената е невъзможно. Имам приятел, който се прави почти на циганин... Понякога номерата му минават, понякога не. Има един тънък момент: Търговците са "опечени" в сделки, дори титуловани психолози! Ако усети, че си "клъвнал" и колата ти харесва може да свали символична сума и да те направи за смях. Ако пък ти си по-добър в пазарлъка може да свалиш доста от цената пък дори и почерпка да изкараш. Това е нещо което човек или го има или хич да не се захваща! Важното е да не си зорлия и да не даваш да разбере продавача точно това.Fiat Bravo 1.4 12V SPI 1996
Коментар
-
аз за уното пазарлък не съм правил, защото цената когато го купувах беше повече от добра. правих пазарлък в една авто къща за едно браво 1,6, което щяхме да купуваме за един приятел и от 5000 лв свалихме на 4500 + лети джанти 14" с много хубави лятни гуми от едно друго браво от същия салон, но не взехме това защото от частна обява във вестник купихме 1,8 с по богато оборудване, с лети джанти - 15", с чисто нови гуми и перфектен външен вид за 4500 . според мен пазарлъка е много според зависи, но основно от - колко време колата е в салона - ако стои много време търговеца ще свали повече, за да се оттърве от нея и обратно, ако е от скоро по - малко. аз лично предпочитам да не бързам с покупката и да взема колата от частна обява, макар и карана известно време в България поради причината, че излиза по евтино от тази в салона с 500 до 1000 лв.
Коментар
-
на моита 400лв ама както каза колегата по горе леко бях лапнал по нея и като се замисля колко неща не съм погледнал по нея се плаша :D ма набързо го разбрах от къде е споменах му 2-3 ма общи познати и човека си каза давам ти гаранция за нея та я взехLybra 2.4jtd intensa 06.2002
Marea 1.9 TD100 HLX -07/97
Punto 1.2 16v Sporting -11/97 еx - На части
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар