Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Пазарене за цена.

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Пазарене за цена.

Колеги, според вас и вашите наблюдения колко е средния "пазарлък" за цената на кола, като си я купувам от автокъща.Преди време като си купувах Типото беше обявена на 3300лв. С доста пазарлък исках да ми я дадат на 2800лв.Онзи каза да забравя - такава кола на тези пари няма.Ама бях подготвен - парите в горното джобче на якето Извадих ги и ги размахах, онзи викаше да забравя, ама след около 20 минути си стиснахме ръцете.Та сега като давам около 6000лв за Бравата ако в автокъщата е обявена на 6500 примерно колко е в нормата?Чух тук колега за едно JTD от 7400лв на 6700 спазарено - което ми се вижда доста ама нали...Та за това ви питам колко е та от пазарлък да не си изпусна колата която ми хареса :P
    A20DTH ЖТД ама не баш
    1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
    Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Ако е на Горубляне - ония изроди там обикновено продават колите от автокъща като си качват например 6-700 лв за тях. Така мин. година гледах една брава на Т. Александров за 7300, оня склони да я даде за 6900... В събота на горубляне - същата за 7900... Оня вика "Ще ти сваля 200-300 лв " и му казах да се.... Обаче въпреки това я беше продал в неделята...Та си мисля че е напълно реално в автокъща да се пазариш за 400-500 лв надолу, а от частно лице може и повече да пробваш. Но аздължително направи тоя номер с парите в джобчето, в тоя случай доста бързо клякат.
    Alfa Romeo 159 1.9 JTDM'07
    Fiat Linea 1.3 Multijet'08
    Fiat Doblo 1.9 (товарно магаренце)
    http://forum.fiat-bg.org

Коментар

имай предвид следното : ако някой е закарал колата да се продава в автокъща ,автоматично се слагат +500 МИНИМУМ !!! на всяка автокъща обявената цена на табелка е 1000 лв.печалба ... до толкова може да свалиш за много застояла кола ,ама не те съветвам ...нормално е 500 лева да свалят навсякъде ,ако имаш набито около може и още 200,300 да изкяриш
      фиатче Браво 2.0

Коментар

Аз на моята свалих 1000, но я взех от приятел. Като на майтап му казах, че ако свали 1000 лв от обявената цена я взимам , и той ми стисна ръката. После измъкване нямаше А и се влюбих в Темпрата, нищо че налях още 2 бона в нея да я постегна

Коментар

200-300 мисля че е нормално
          2015 Renault Megane Expression GT
          2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
          Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

това колеги е много субективно.. един приятел сега си продава беемвето и ще го даде само на обявената цена. от др. страна аз като го взимах бравото успях да смъкна 1000лв., но еърбег централата не работеше, а пък и обявената цена си бише високичка!
            "То, правото, е като хубава кобила на пазара. Който има повече пари, той я купува..." Йордан Радичков.

Коментар

Цената от обявената от автокъщата я свалих с една бележка от сервиза, колко пари ще ми дойде ремонта на амортисьорите и лагерите. Защото те хорицата видяха, че ще я взема щом и на сервиз чак я закарах. И викам ремонта ще е 670 лв. какво правим и набързичко свалиха. Мрънкаха, мрънкаха и ми я дадоха и то без да се правя на интересна. Само си мълчах и чаках те да кажат какво ще правим. И направихме това, което аз исках.

Коментар

Като купувах Бравата през ноември беше обявена 6500 лв, аз я взех за 6200 лв. Около 200-300 лв се сваля обикновено, но има случай както казаха колегите и по 500-1000 лева.

Коментар

doofiat написа:
                  Като купувах Бравата през ноември беше обявена 6500 лв, аз я взех за 6200 лв. Около 200-300 лв се сваля обикновено, но има случай както казаха колегите и по 500-1000 лева.
                  За 200-300 ще се съглася.Типо-то 300 му свалих :D
                  N.Y. State of Mind

Коментар

Аз на моето Браво свалих 350 лв . Оня ми беше казал , че по-малко от 250 няма да може да свали , ама като му казах че отивам да взема " Реното " и веднага клекна Yellow_Flash_Colorz_PDT_08
                    ex : Bravo 1.6 16v 103hp
                    now : Marea HLX 2.4 JTD

Коментар

Да се прогнозира колко ще свали продавача от цената е невъзможно. Имам приятел, който се прави почти на циганин... Понякога номерата му минават, понякога не. Има един тънък момент: Търговците са "опечени" в сделки, дори титуловани психолози! Ако усети, че си "клъвнал" и колата ти харесва може да свали символична сума и да те направи за смях. Ако пък ти си по-добър в пазарлъка може да свалиш доста от цената пък дори и почерпка да изкараш. Това е нещо което човек или го има или хич да не се захваща! Важното е да не си зорлия и да не даваш да разбере продавача точно това.
                      Fiat Bravo 1.4 12V SPI 1996

Коментар

.........

Коментар

аз за уното пазарлък не съм правил, защото цената когато го купувах беше повече от добра. правих пазарлък в една авто къща за едно браво 1,6, което щяхме да купуваме за един приятел и от 5000 лв свалихме на 4500 + лети джанти 14" с много хубави лятни гуми от едно друго браво от същия салон, но не взехме това защото от частна обява във вестник купихме 1,8 с по богато оборудване, с лети джанти - 15", с чисто нови гуми и перфектен външен вид за 4500 . според мен пазарлъка е много според зависи, но основно от - колко време колата е в салона - ако стои много време търговеца ще свали повече, за да се оттърве от нея и обратно, ако е от скоро по - малко. аз лично предпочитам да не бързам с покупката и да взема колата от частна обява, макар и карана известно време в България поради причината, че излиза по евтино от тази в салона с 500 до 1000 лв.
                          UNO 1.0 FIRE & TIPO 1.4 I.E

Коментар

на моита 400лв ама както каза колегата по горе леко бях лапнал по нея и като се замисля колко неща не съм погледнал по нея се плаша :D ма набързо го разбрах от къде е споменах му 2-3 ма общи познати и човека си каза давам ти гаранция за нея та я взех
                            Lybra 2.4jtd intensa 06.2002
                            Marea 1.9 TD100 HLX -07/97
                            Punto 1.2 16v Sporting -11/97 еx - На части

Коментар

1115 написа:
                              Когато си купувах ..,.. и го взех 5800 - ....
                              5800 Браво JTD - искам и аз
                              A20DTH ЖТД ама не баш
                              1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                              Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

Working...
                              X