Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Проблем със стационарен компютър

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Проблем със стационарен компютър

Компа на детето се скапа. Атлон 5000+, РАМ ДДР2 1х512 + 1х1024, HDD 2х40ГБ IDE.При пускане стига до екран, в който ме пита как да стартирам - нормално, под сейф мод и т.н. Каквото и да избера, компа просто заспива.Опитах да буутна с 5-6 диска с УИН ХР (на лаптопа тръгват без проблем), но стигат до някъде и пак заспива. По често ми изписва, че липсва файл и ме кани да изляза, по рядко тръгва да лоудва и заспива.Реснах БИОС-а, въртях плочките рам, ХДД-тата, изключвах външната ВК, махнах всичко закачено на ЮСБ-тата, но резултат никакъв. Записах един Хиренс диск, бутнах от него Мини ХР и пак ми каза, че някакъв файл (setupdd.sys) не се качвал.Накрая пуснах тест на двете плочки РАМ по отделно и ми даде следната информация (картинките по-долу). Значи ли, че трябва да си търся РАМ?
    Прикачени файлове
    Stop giving directions, just say "Follow me."
    Shevrolet Captiva LS 2.4/136/2009/ГИ Landy
    Ex: Fiat Marea 1.6/103/1999/ГИ AG Zenit

Re: Проблем със стационарен компютър

sok1 написа:
    ... въртях плочките рам
    Размествал си ги или си махал последователно едната и другата и си оставял компютъра да работи само с една плочка?
    Tonight's the night and it's going to happen again and again...

Коментар

Re: Проблем със стационарен компютър

snake написа:
      sok1 написа:
      ... въртях плочките рам
      Размествал си ги или си махал последователно едната и другата и си оставял компютъра да работи само с една плочка?
      Само с една, на различни слотове.

Коментар

Тогава няма логика проблемът да е от RAM-а. По-скоро дъно.

Коментар

snake написа:
          Тогава няма логика проблемът да е от RAM-а. По-скоро дъно.
          Т.е. няма вероятност и двете плочки да са с проблем?

Коментар

Е, има разбира се, но рядко се случва. За да изключиш тази вероятност, взимаш назаем една читава RAM и пробваш.

Коментар

snake написа:
              Е, има разбира се, но рядко се случва. За да изключиш тази вероятност, взимаш назаем една читава RAM и пробваш.
              Ахам.

Коментар

Докато не ги пробваш с теста на друг компютър не може да се каже че са читави. До сега при мен винаги РАМ-а е бил проблемен, никога дъното. Също съм имал случай когато са две различни платки заедно дава грешки, като са по отделно всичко е наред и минава теста. Винаги като тествам го оставям поне една нощ да направи няколко теста поне.
                Fiat Punto ELX 1.9 JTD 80 к.с.
                Fiat Brava SX 1.4 12V - много хубава кола беше

Коментар

Аз си мисля, че е обратното. Щом само с една плочка дава грешка във всички слотове то е много вероятно плочката да си е заминала. Аз лично имам такава плоча, която дава грешки навсякъде. Пробвай и с другата плоча по слотовете но отговора е по-скоро заминала рам. Това е малко като докторе навсякъде боли ето пипам се по ръката - боли, крака - боли, кръста - боли, бузата - боли... Ами счупен ти е пръста А и виж захранването какви тоци набива към дъното, че и с надути кондензатори ще постигнеш същия ефект.
                  Fiat Coupe 1.8

Поведението на пътя е ПРЯКО отражение на възпитанието на всеки водач.

Коментар

При тестване поотделно на плочките, теста спира на показаните картинки в първия пост.

Коментар

siluro написа:
                      Аз си мисля, че е обратното. Щом само с една плочка дава грешка във всички слотове то е много вероятно плочката да си е заминала.
                      Доколкото разбрах, компютърът забива и когато самостоятелно работи едната плочка на всички слотове, и самостоятелно другата плочка на всички слотове. В такъв случай или и двете са заминали, или проблемът е в дъното. И малко вероятно в захранването, защото всичко друго е елиминирано.

Коментар

snake написа:
                        siluro написа:
                        Аз си мисля, че е обратното. Щом само с една плочка дава грешка във всички слотове то е много вероятно плочката да си е заминала.
                        Доколкото разбрах, компютърът забива и когато самостоятелно работи едната плочка на всички слотове, и самостоятелно другата плочка на всички слотове. В такъв случай или и двете са заминали, или проблемът е в дъното. И малко вероятно в захранването, защото всичко друго е елиминирано.
                        Това със захранването и аз принципно не бих го дал като съвет, но миналия месец имах точно такъв проблем с едно АМД с плочи ДДР1. И тъй като и идея си нямах откъде да намеря точно такава плоча за тест, след като не 2 ами и 3-те даваха грешка от любопитсво зачовърках захранването. Смених 4 кондензатора, които се бяха надули и след това проблем с рамта нямах. Не я знам как стана тази магия, но просто споделих опит.
                        Fiat Coupe 1.8

Поведението на пътя е ПРЯКО отражение на възпитанието на всеки водач.

Коментар

Първо пробвай рамта, вземи от някой дето са читави и пробвай, ако пак дава същата грешка,тогава се насочи към дъно или захранване.Колегата в предния пост е прав, ако има колебания в напрежението на тока, и оттам също може да прави магарий. :D
                          Fiat palio 1.7td

Коментар

Или прахоляк в слотовете. Тоя компютър не е първа младост. Почисти всичко много хубаво с прахосмукачка, и пак опитай.
                            "За да чуеш, трябва да мълчиш." (Оджиън)
                            Nissan Primera WP12 QR20DE, ГИ, '03
                            Tempra 1.6 (EX), Dedra 1.8/16V (R.I.P.), Delta 1.6/16V (R.I.P.), Astra X16XEL (EX)

Коментар

Всичко е изчистено до блясък.
                              Manowar - Татко
                              Еx Fiat Brava 1,6 16v 103hp ELX '97 LPG - Брависима
                              Ex Fiat Marea Weekend 2.0 20v 147hp HLX '97 CNG - Марчето
                              Ex Lancia Thesis 3.2 V6 230hp '06 LPG - Теси
                              Fiat Multipla 1,6 16v 103hp Bipower '00 - Боко

Коментар

Working...
                              X