Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Писаха ми акт но не ми взеха талона

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Писаха ми акт но не ми взеха талона

Писаха ми акт за без колан и приказване по телефон , но не_ми взеха контролния талон , какво да правя търсят ме вкъщи полицаите да ми връчат наказателното постановление .Някои знае ли дали е задължително отнемането на талона при тези нарушения да обжалвам Благодаря предварителноГрешен раздел.Модераторски екип на fiat-bg.org

Кажи им че са се объркали леко

Коментар

Защо да обжалваш? Нали си в нарушение, две всъщност
      00' Bravo 105 JTD

Коментар

Абсолютно задължително е изземването на талона като доказателство. Сигурно ли е че са ти писали акт, или е просто фиш, който си разписал?Ако не ти вземат талона, актът е без стойност, те могат така да си съставят актове на стотици хора, не е трудно да им намерят личните данни.

Коментар

ogi28b написа:
          Абсолютно задължително е изземването на талона като доказателство. Сигурно ли е че са ти писали акт, или е просто фиш, който си разписал?Ако не ти вземат талона, актът е без стойност, те могат така да си съставят актове на стотици хора, не е трудно да им намерят личните данни.
          Не е вярно. Като ти пишат акт не си даваш талона, пишат ти още едно нарушение в акта, струващо 10 лв глоба и продължаваш да си караш, а акта си стои в КАТ.Като дойдат да ти го връчват си го взимаш, ако искаш обжалваш, ако искаш не. Важно е да си го вземеш, защото от този момент започва да тече давностният срок от 2 години. Има и абсолютната давност, която е 3 години. Разбира се през това време държавата може да си търси от теб парите по един или друг начин, което прекъсва 2 годишната давност, но не и 3 годишната. Ако до три години не успеят да ти вземат парите не ги дължиш.
          Fiat Punto ELX 1.9 JTD 80 к.с.
          Fiat Brava SX 1.4 12V - много хубава кола беше

Коментар

Незнам с какви очи ще обжалваш, но ти си знаеш.

Коментар

Когато питах друг полицаи ми каза че само при съставяне на акт за без застраховка не се взема контролния талон , а относно обжалването ще обжалвам защото констатираха нарушението при разминаване ( разминах се с патрулката и те обърнаха име спряха с буркани и сирена и при разминаването се бях подпрял на вратата и след като ме отбиха на една спирка на 20м по-надолу по пътя ми казаха че ще ми съставят фиш аз ги попитах за какво те миказаха за без колан аз им казах еми нали ме видяхте 4е съм с колан като спряхте до мене те казаха да ама ти го сложи после бля бля спорих с тях и полицая ми вика признаи си като мъж че си бил без колан аз им казах че съм си бил с колан и че те неса видели добре нещо и им казах че нищо няма да подписвам след което веднага дойде още една партулка за свидетели и закаха че ще ми пишат акт и за приказване по телефона и си писаха пичовете но талона остана в мене но и другото което на самия акт е подчертано че служи за контролен талон 1 месец И сега излезна наказателното постановление и ме търсят да ми го връчат Това е цялата история и също така полицая ми каза че доста често ще се срещаме понеже това става в Свищов а пък аз съм студент там

Коментар

Плати си и не се занимавай с глупости.Дори и да си прав, няма как да го докажеш.ПП>Ако решиш да пишеш възражения ,поне наблегни на правописа.
                FIAT FORUM BULGARIA
                Ракията е над политиката

Видео от Италфест 2011

Коментар

Шом си имаш талона в теб си чакай абсолютната давност и си свиркай.Дреме ти, че ти пука. Съвсем сериозно!Аз така бих направил
                  == Fiat Stilo == 1.6 16V 103 hp

На света съществува една единствена гигантска машина, която се командва от пигмеи и това е бюрокрацията. (Оноре де БАЛЗАК)

Коментар

Абе я в кръглата папка! Аз от една година си карам с акт, че даже и си ми е по-добре, защото обикновенно се смиляват и не ми пишат! Ако ти го вземат междувременно за друг акт - кофти става, но дотогава си карай с талона и се прави на ударен! А акта можеш да го прибереш в кръглата папка
                    Punto 2003 / 1.3 MultiJet Engine / 75 HP

Коментар

ilko-gd написа:
                      ogi28b написа:
                      Не е вярно. Като ти пишат акт не си даваш талона, пишат ти още едно нарушение в акта, струващо 10 лв глоба и продължаваш да си караш, а акта си стои в КАТ.Като дойдат да ти го връчват си го взимаш, ако искаш обжалваш, ако искаш не. Важно е да си го вземеш, защото от този момент започва да тече давностният срок от 2 години. Има и абсолютната давност, която е 3 години. Разбира се през това време държавата може да си търси от теб парите по един или друг начин, което прекъсва 2 годишната давност, но не и 3 годишната. Ако до три години не успеят да ти вземат парите не ги дължиш.
                      Не е вярно - кое? Говориш за друг случай, при който ти лъжеш и укриваш талона или наистина си го забравил. А в случай, че е у теб и полицаят забрави да го вземе - това е негово процесуално нарушение. В тази връзка - изземването на талона е задължително. Мисля, че това е въпросът на темата. Без значение дали иска да обжалва или не.

Коментар

ако беше казал, че караш без фарове, говориш по телефона без колан и си направил ПТП бих ти препоръчал да си оставиш книжката иначе... трай си, те така или иначе ще те намерят, ама може и да забравят

Коментар

Re: Писаха ми акт но не ми взеха талона

Ами още с пускането на темата ясно си признаваш че си извършил нарушение. Не задълбочавай нещата ами направо отиди в КАТ и сам ги потърси за акта и си го плати .. :D
                          Фиат Панда 1.2 2006година
                          Синджира си идва ,а козата я няма...

Коментар

И к’во? Ще се криеш ли?И тоя правопис... Жребев иначе ни учеше. Наистина ли си студент?
                            like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair

Коментар

dogydog написа:
                              констатираха нарушението при разминаване ( разминах се с патрулката и те обърнаха име спряха с буркани и сирена и при разминаването се бях подпрял на вратата и след като ме отбиха на една спирка на 20м по-надолу по пътя ми казаха че ще ми съставят фиш аз ги попитах за какво те миказаха за без колан аз им казах еми нали ме видяхте 4е съм с колан като спряхте до мене те казаха да ама ти го сложи после бля бля спорих с тях
                              Системата така функционира, и закона се прилага от милицията така, че им дава неограниченото право да ти пишат квото си искат, без значение дали си или без колан, шпрехиш или не по жисиемката.......както сам си разбрал това е до кефа на куката, мое да те спре да си с два колана и той пак да ти пише същото, нищо не можеш да направиш......Така че възползвай се от скапаноста на системата и използвай правото си на противодействие което ти описаха някой колеги по горе, и не се подвеждай по всеобщия морал дето се опитват да ти четат тука......Тва е моето мнение, решението е твое......
                              Alfa 156 2.0 TS
                              Alfa 156 20VTurbo
                              Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
                              Locost TF1 3.0V6

Коментар

Working...
                              X