В Карфур на THE MALL най- редовно се случва.Едо пише на етикета, друго таксуват на касата
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Лъжите в магазините
Collapse
X
-
NikMar написа:Аз сьм против бакшишите където и да било, на моята заплата никой не ми оставя такъв. Някъде бях чел, че една женица започнала да си прави сметката за една година от такива бакшишчета колко губи, уж дребни стотинки, а й се събрали около 300 лв.
Коментар
-
dudulia написа:NikMar написа:Аз сьм против бакшишите където и да било, на моята заплата никой не ми оставя такъв. Някъде бях чел, че една женица започнала да си прави сметката за една година от такива бакшишчета колко губи, уж дребни стотинки, а й се събрали около 300 лв.
Коментар
-
В големите вериги няма бакшиши. Ако на касиерката касата й е отгоре с повече от лев - два накрая на смяната се счита че е направила грешка някъде и я наказват по принцип. Да ти е касата 20 лв отгоре е по голям проблем ако ти е 20 лв отдолу. И повярвайте ми - проверяват им джобовете! Нямат право да имат пари у себе си ако не са в почивка!За етикетите е така, много често има несменени и объркани по веригите. Това им е голям проблем и те си го знаят. Затова има скенери по стените на магазина на почти всеки регал - проверяваш си цената ако искаш да си сигурен. Иначе бъдещето е в електронните етикети, даже преди време гледах някъде са ги въвели. Тогава само трябва стоката да си е на мястото - каквото е в системата, това е на етикета и на касата. Според мен е лов на вещици да се смятат обърканите етикети за политика на веригата.... Твърде голяма е системата за да се управлява това мушикантство на дребно. Може да стане само в квартален магазин.Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...
Коментар
-
Абе незнам, според мен си ни гърбят здраво! Има стоки които няма никаква логика да са толкова скъпи! За последните 2 години цените са се дигнали 2но! А и това всичко да завършва на 09ст за да е "по приветливо за окото на клиента" е страшна тъпотия и всеки може да се замисли колко се печели от тъази 1ст, понеже малко хора си я вземат!Мисля ,че печалбата е по скоро от тези 99 стотинки нагоре в цената отколкото невърнатата стотинка.Punto 2003 / 1.3 MultiJet Engine / 75 HP
Коментар
-
Това с цените, завършващи на 99 ст е за жените. Те възприемат цената 5.99 лв като 5 лева, а не 6. Това са ми много отдавнашни наблюдения, още когато се стървехме по западни стоки в Некерман - там всички цени бяха така.Колкото до разминаванията е цените на гондолата и касата - това е целенасочена политика на търговците, нищо случайно няма. А и разликата винаги е в полза на магазина!Също така, за да те затруднят в контрола на касата, цената на артикулите излиза със закъснение на дисплея на касата, който е обърнат към клиента. На някои магазини първата стока излиза след чекирането на третата - това дали е случайно?Предпочитам да бъда смешен в очите на глупаците, отколкото сам да бъда глупак.
Коментар
-
Пак казвам - ловите вещици...Не са тенденциозни тези неща, а чиста проба човешка немарливост.Ако знаете колко често се случва, нямаше да си мислите че е нарочно.И не само в БГ - миналата седмица бах в Полша и в един Крафур зяпах да взема нещо на синчето - ами половината играчки нямаха цени или бяха на грешни места. Няколко неща ходих да ’пифкам’ на стената.Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...
Коментар
-
Просто казват "Благодаря" и не връщат 1-2 стотини. Не навсякъде де, но на някои места се случва (СВА примерно, Т-маркет, Била...) понякога. Изобщо не ме бъркат тези стотинки, ама предпочитам аз да им ги оставя, не така нахално да си ги прибират. Още повече че не отиват при касиерката, а в тъпия смотан магазин."За да чуеш, трябва да мълчиш." (Оджиън)
Nissan Primera WP12 QR20DE, ГИ, '03
Tempra 1.6 (EX), Dedra 1.8/16V (R.I.P.), Delta 1.6/16V (R.I.P.), Astra X16XEL (EX)
Коментар
-
За номерата с цените е ясно, а забелязвали ли сте разлика в качествата на една и съща стока (храни) с еднакъв етикет от един производител с различно качество в различни магазини? Дали партидите за някои магазини са от по-скъпите, а за други - по-евтини, което да съответства на различно качеството?До скоро ми изглеждаше, че еднаквите етикети отговарят на едно и също качество навсякъде, но май не е така винаги.
Коментар
-
Това че лъжът нарочно е мит! Няма такова нещо, колегите по-горе са казали,чиста немарливост на персонала. Никой не го прави нарочно,работя в голям Хипермаркет от 1год,. въпрекиче се занимава с Бизнес клиентите ,виждам че всички цени се сменят и въртят постоянно, а някои забравят да сменят цените ,след като видите че има разминаване,връщате или оставяте стоката на касата.
Коментар
-
Съгласен съм, че може грешките да са неволни, но и магазините трябва да си коригират политиката на реакция при такива грешки. И на мен ми се е случвало много пъти, но само на едно място реагираха в полза на клиента. Имам предвид, че ми продадоха стоката на ниската цена. Във всички други магазини казват, че по-високата цена е правилната и ако искам да върна артикула.
Коментар
-
Със сигурност се получават и грешки, но масовата практика е да те прецакат!Искам да ви обърна внимание и за още нещо, когато купувате промишлени стоки и най-вече дрешки и обувки. Не винаги отстъпката от 30-40% е реална, напротив! На самия етикет е залепена висока цена , примерно 35% над нормалната, като именно тя е задраскана и се обявява намаление не повече от 30% ! И реално се получава, че не само не е по-евтино , а напротив по-скъпо е с тая промоцийка дето се рекламира със сочни и големи цифри! Това съм го забелязал не веднъж и съм сигурен, че съществува като манипулация на клиентите.Пежо 207 1.6 турбо, на Ф60 и Pipercross PK002F, но с дупка в буталото ...
Пунто Ево 1.6 multijet ... да видим кво ще излезе ?!
http://www.keepfighting.ms
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар