Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

КАТ: Пешеходците са най-големият проблем на пътя

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

КАТ: Пешеходците са най-големият проблем на пътя

Един умен катаджия.Пешеходците и опасното им поведение на пътя са най-големият проблемВие какво мислите по въпроса?

най-големият проблем на пътя са малоумните глоби.
    браво 1,6/90 - 09 г.

Коментар

slonikon написа:
      Глобите хич ама хич не са малоумни... Само ще растат от тук на татък. Каквото беше слободия, беше!Малоумни сме ние, гражданите!А че пешеходците са проблем, това е от години - ако кола мине на червен светофар = голям проблем, а ако пешеходец мине на червен светофар = голям праз и много много други примери....
      Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
      Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
      ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Коментар

От утре данък пешеходство. Да се компенсира износването на тротоарните плочки

Коментар

Пресен пример от сутринта: По основните булеварди пешеходните пътеки ги направиха английски тип - издигнати целите на нивото на тротоара, и служат и като легнал полицай.Щеш-не щеш - спираш като има хора.Само на 30 метра преди такава пешеходна пътека днес един решил да пресича пред мен, по средата между платната има мантинела... но не, той не може да извърви още 30 метра до пешеходната пътека, а аз трябва да не го блъскам! Казвам ви, идеше ми да го закача с калника нарочно, с КЕФ.

Коментар

За мен тая статия и приказките на този началник са пълни глупости. Мотористите щели да решат въпроса .Камерите преди година казваха че ще решат въпроса . Глупости на търкалета . С просто око се вижда, че на всяка крачка се правят нарушения било от пешеходци ,било от водачи . Ама водачите като са наши хора ,какво да правим ? Показах ви снимка как паркират самите полицай пред полицейското управление. Ужас. Девет коли спрели в насрещното движение , а само една по посока на движението .Как ще искаш от тия хора да въведат ред в града като самите те са най големите нарушители ???? Въобще е една ,майка плаче -грамофон свири .
            Фиат Панда 1.2 2006година
            Синджира си идва ,а козата я няма...

Коментар

кола

Полицайте трябва да са по кръстовищата не да се крият зад храстите .Не трябва да се правят вдигнати пешеходни пътеки а подлези -надлези.
              КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
              Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
              http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

Съгласен съм, пешеходците са ако не най-големия проблем, то един от най-големите. Постоянно има самоубийци... Съгласен съм обаче като пешеходец, че не винаги ти се разкарва до пешеходна пътека, разбирам ги. Обаче на натоварени кръстовища, където има светофари да се опитват да минават на червено между колите... За такива случаи вече според мен трябва да се промени закона и пешеходеца да си носи отговорността, ако някой го блъсне...

Коментар

Yavor написа:
                  slonikon написа:
                  Глобите хич ама хич не са малоумни... Само ще растат от тук на татък. Каквото беше слободия, беше!Малоумни сме ние, гражданите!А че пешеходците са проблем, това е от години - ако кола мине на червен светофар = голям проблем, а ако пешеходец мине на червен светофар = голям праз и много много други примери....
                  ако си мислиш, че има много полицаи, които биха глобили пенсионер (най-честите нарушители) с 10 лв. и после ще спят спокойно си в капитална грешка. ако стане 50 лв. пък, хич никого няма да глобят. същото и за куп други малоумни глоби. например, мен като ме спряха за превишение с 14 км им казах да пишат, щото беше към 30 лв. и почти ми се извиниха, че изобщо са ме спрели. сега е 50 глобата. ми не съм сигурен, че няма да отговоря правилно на "ся ко прайм?". та според мен, увеличаването на глобите води до стимулиране на несъбираемостта им. и това се прави умишлено - да се набива на хората, че били калпави и не знам си кво си. едно нещо не е направено баш, като в държавите, към чийто жизнен стандарт УЖ се стремим: закона за данъка върху лихвите е УЖ като в Белгия, ама без 3-те бона необлагаем минимум, закона за забрана на тютюнопушенето позволява пушенето по спирките, но го забранява по тротоарите (друга малоумна глоба - КОЙ ще ти поиска 300 лв., ако пушиш на тротоара) и пр. и пр.всъщност самият факт, че не се налагат глобите, а се стига до някакво договаряне показва, че още не сме малоумни!
                  браво 1,6/90 - 09 г.

Коментар

slonikon написа:
                    Съгласен съм. Глобите изобщо не са съгласувани с тежестта на нарушението. Не може тежки нарушения, създаващи опасност за възникване на ПТП, като неспиране на СТОП или пешеходна пътека, минаване на червено, отнемане на предимство, превишаване на скоростта, да се санкционират почти наравно с глупости като говорене по телефона, шофиране без колан, изгоряла крушка, изключени светлини, стикери на стъклото и т.н. Тези дребни нарушения с големи глоби са създадени само, за да стимулират корупцията и да има желаещи за катаджии :D Пешеходците, и по-точно тези, които нямат шофьорски книжки, реално няма никаква представа от ЗДП, за разлика от шофьорите. За това и не ги интересува червено, зелено, пешеходни пътеки и не си дават сметка, че създават опасност. Единствените дисциплинирани пешеходци са активните шофьори, които по някаква причина се придвижват пеш, защото са били и от другата страна на барикадата и преценяват и осъзнават опасността и за двете страни. Аз като такъв, се оглеждам на четири, като пресичам, чакам си светофара, а хора които са чакали до мен до преди малко, смело си пресичат на червено и вече са поне на средата на пътя, когато светне зелено.
                    Това, което не ни убива, ни прави още по-досадни.
                    ex FIAT Bravo 1.6 - RIP

Коментар

Аз винаги във форума съм защитавал пешеходците, но за мен е факт, че през последните 2-3 години шофьорите малко от малко попромениха манталитета и започнаха да спират, докато при пешеходците няма абсолютно никаква промяна, хваща диагонала и си пресича дето си ще когато си ще. Но другия виновник са властите, които така и не могат да направят едно балансирано разпределение така че взаимното пречене да е минимално. Не може във Варна на 3 ленти в едната посока и 3 ленти в другата да се слага легнал полицай, при положение, че 30 метра встрани има подлез, а отскоро и светофар, визирам Осми приморски преди завод Дружба във Варна. Да, подлезите са ни гнусни, да ги освежат и ремонтират, след което да наложат на пешеходците да ги ползват, щото няма да има вече оправдание. Същото е и за легналия полицай между Червения и Общината, 50 метра в едната и 100 метра в другата посока има светофари, пешеходеца ще избиколи и ще пресече там. Не може на платна с по 3 ленти, постоянно натоварени, да им слагаш пешеходна пътека по средата.

Коментар

Бе вие оставете глобите, а си внимавайте, защото има места, където циганите си вадят по стотина лева ей така!Седи си до пешеходната пътека скрит зад дървото и докато ти намаляваш оня се хвърля на предния капак. Докато дойде линейката се събере една тумба цигани и като видиш какво те заплашва, вадиш 100 лв. да се отървеш. А на циганчето нищо му няма!
                        Няма начин да няма начин!

Коментар

По едно време край Варна до Каменар бременни циганки се мятаха на капака отпред.

Коментар

ls1 написа:
                            По едно време край Варна до Каменар бременни циганки се мятаха на капака отпред.
                            Мен па понякога ми се ще някоя засукана пешеходка да я кача на капка и да и обясня аджеба от не взема предпазни мерки.
                            Manowar - Татко
                            Еx Fiat Brava 1,6 16v 103hp ELX '97 LPG - Брависима
                            Ex Fiat Marea Weekend 2.0 20v 147hp HLX '97 CNG - Марчето
                            Ex Lancia Thesis 3.2 V6 230hp '06 LPG - Теси
                            Fiat Multipla 1,6 16v 103hp Bipower '00 - Боко

Коментар

Immortal написа:
                              Пресен пример от сутринта: По основните булеварди пешеходните пътеки ги направиха английски тип - издигнати целите на нивото на тротоара, и служат и като легнал полицай.Щеш-не щеш - спираш като има хора.Само на 30 метра преди такава пешеходна пътека днес един решил да пресича пред мен, по средата между платната има мантинела... но не, той не може да извърви още 30 метра до пешеходната пътека, а аз трябва да не го блъскам! Казвам ви, идеше ми да го закача с калника нарочно, с КЕФ.
                              И още един пресен пример. На светофара на кауфланд завивам и един пресича на червено. Свирнах му, той взе да псува. Прави са, пешеходците са голям проблем - пресичат където им падне, мързи ги да минат 20 метра да пресекат по пешеходна пътека. Не 10 лева глоба, а 50 да я направят, и не само да я направят, ами и да ги глобяват. Иначе глобите са ниски - трябва още да ги вдигнат. Интересно как определна група хора си мисли, че глобите са за това да се плащат.
                              Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

Working...
                              X