А я да ви питам, какво мислите за маргарина? Чувам мнения в двете абсолютни крайности.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво е за вас храна?
Collapse
X
-
ele написа:Synthy:каквото повикало, това се обадило. Всъщност не скачам на карате, само се дразня, когато някой се мъчи да налага собственият си начин на живот. Аз не налагам моя - не давам съвети кой какво да яде - всички в тоя форум са достатъчно възрастни сами да решат. Ако някой иска да яде месо по 3 пъти на ден - прав му път - доказано е обаче, че яденето на много месо неминуемо води до дисбаланс в организма, разбира се не след седмица или две. Който иска да става преживен - пак прав му път - това също има своите не толкова приятни последици, особено ако е в някаква крайна форма. Това, което забелязвам по улиците са дебелите хора - през цялото време в училище съм имала 3-ма дебели съученика - едно момче до 7ми клас, който след 4-5 години израстна и стана много слаб, и 2 съученички в средното - едната беше 80 кг и доста висока, а другата 68 и също не много ниска (това ми се е запечатало в главата от измерването през една от годините). Сега като гледам как на всяко 3-то дете на улицата му висят сланините изпод тесните блузки - направо трагедия. Гадно е да видиш млади хора така ошишкавяли - имайки предвид тенденцията хората да надебеляват поради по-ниските изисквания за калории след израстването - не ми се мисли какво ще са след 10 години. Така че какво ядеш е важно, защото не е едно и също за сърцето да храни 50-60-70 кила и 150 кила, или за ставите. А килата са пряко свързани с храната. Която пък трябва да зависи от двигателната активност....Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
Re: Какво е за вас храна?
Synthy написа:И да ви се оплача: вчера имах гости в къщи, и бях приготвил картофени кюфтета, кюфтета от елда, ориз, гъбен сос, хляб, салата (домати краставици..) и една тенджера боб (за бекъп). Резултатът: салатата свърши, боба също. Ориза с кюфтетата ще си ги ям още 2-3 дни, соса най-вероянто ще го хвърля, защото ще се развали, хляба също май ще даде фира, щото всички нападнаха белият хляб, а моят беше домашен (от автомата за хляб), но с грахам брашно. Аз не мога да изям такова количество сам, а като се втвърди вече не ми е много вкусен.like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair
Коментар
-
Погрижих се Гостите имат проблеми, здравословни. Освен това празника беше на детето. То обича да ходи по хората и да казва "ам", и да иска от техните чинии (опоитвам се да я отуча от това). И понеже е нейн празник, не исках да и се отказва с думите "това не е за теб, още си малка". Та за това сервирах фураж, господин хищник. Капиш?По въпроса с маргарина.. пластмаса за мазане. Канцерогенно от началото до края (справка: процес хидрогениране)."За да чуеш, трябва да мълчиш." (Оджиън)
Nissan Primera WP12 QR20DE, ГИ, '03
Tempra 1.6 (EX), Dedra 1.8/16V (R.I.P.), Delta 1.6/16V (R.I.P.), Astra X16XEL (EX)
Коментар
-
Lane Staley написа:Synthy написа:И да ви се оплача: вчера имах гости в къщи, и бях приготвил картофени кюфтета, кюфтета от елда, ориз, гъбен сос, хляб, салата (домати краставици..) и една тенджера боб (за бекъп). Резултатът: салатата свърши, боба също. Ориза с кюфтетата ще си ги ям още 2-3 дни, соса най-вероянто ще го хвърля, защото ще се развали, хляба също май ще даде фира, щото всички нападнаха белият хляб, а моят беше домашен (от автомата за хляб), но с грахам брашно. Аз не мога да изям такова количество сам, а като се втвърди вече не ми е много вкусен.Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...
Коментар
-
ls1 написа:А я да ви питам, какво мислите за маргарина? Чувам мнения в двете абсолютни крайности.A17DTС/S
Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !
Коментар
-
Yavor написа:Не посмях да напиша горното за да не обидя колегата...like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair
Коментар
-
А защо купувате маргарин? Само за мазане ли? И преди да ми скочите всички дружно - просто питам за какво ползвате маргарин. В къщи от доста време маргарин не влиза. С жената се разбрахме: като иска да си намаже филия с нещо - масло. Не се купува много често, за да се гледа цената спрямо маргарина. Имаше преди време едно масло с немска опаковка (било немско ужким), златисто с една крава отпред. Нещо с М беше името му. От всички масла които съм купувал това най-много ми прилича на истинско, от крава.А някой знае ли, как така маслото може да има 15%вода, и 30% вода примерно? Как се разбива мазнината с водата, за да седи така на калъп?"За да чуеш, трябва да мълчиш." (Оджиън)
Tempra 1.6 (EX), Dedra 1.8/16V (R.I.P.), Delta 1.6/16V (R.I.P.), Astra X16XEL (EX)
Коментар
-
Synthy написа:А защо купувате маргарин? Само за мазане ли? И преди да ми скочите всички дружно - просто питам за какво ползвате маргарин. В къщи от доста време маргарин не влиза. С жената се разбрахме: като иска да си намаже филия с нещо - масло. Не се купува много често, за да се гледа цената спрямо маргарина. Имаше преди време едно масло с немска опаковка (било немско ужким), златисто с една крава отпред. Нещо с М беше името му. От всички масла които съм купувал това най-много ми прилича на истинско, от крава.А някой знае ли, как така маслото може да има 15%вода, и 30% вода примерно? Как се разбива мазнината с водата, за да седи така на калъп?Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
-
ele написа:...Въпреки това смятам, че колегата би могъл да им метне на гостите едни кюфтета на фурна, за да са доволни и гостите, които е могъл да инструктира да не хранят детето, нали уж го отучва да не яде от чужди чинии...."За да чуеш, трябва да мълчиш." (Оджиън)
Коментар
-
ele написа:Пък и като ходите на гости, ходите да се натъпчете/напиете или да уважите повода/празника/празнуващия???like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair
Коментар
-
Кравето масло понякога е даже над 50% маргарин! А в маргарините има и по 30% вода. Ако не вярвате, сложете в тигана маргарин и вижте какво ще остане от него. Хранителната химия доста е напреднала! :D Та като казах химия, помислете плодовете и зеленчуците дали са по-чисти от месото. Даже тъй наречените БИО са третирани с пестициди и причие химия, просто е спазен карантинния срок. Инак, оранжерийните и не само зеленчуци се ръсят нонстоп и се берат за пазара, никой не чака карантина.Баща ми ръси овошките доста често и спира определено време преди брането, и пак имат червеи и петна. Та представете си перфектните БИО ябълки в магазина, по 4-5 лева килото, колко химия са изяли!Предпочитам да бъда смешен в очите на глупаците, отколкото сам да бъда глупак.
Коментар
-
Synthy написа:ele написа:...Въпреки това смятам, че колегата би могъл да им метне на гостите едни кюфтета на фурна, за да са доволни и гостите, които е могъл да инструктира да не хранят детето, нали уж го отучва да не яде от чужди чинии....Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
-
Yavor написа:...Приятелите ми вегетарианци вече знаят и за мене винаги има поне луканка, ама я режели с отвращение научавам Даже имам случай в който ми си я додха да си я режа сам, което вече е малко прекалено, не мислите ли?Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар