Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво е за вас храна?

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    #91
    А я да ви питам, какво мислите за маргарина? Чувам мнения в двете абсолютни крайности.

    Коментар


      #92
      ele написа:
      Synthy:каквото повикало, това се обадило. Всъщност не скачам на карате, само се дразня, когато някой се мъчи да налага собственият си начин на живот. Аз не налагам моя - не давам съвети кой какво да яде - всички в тоя форум са достатъчно възрастни сами да решат. Ако някой иска да яде месо по 3 пъти на ден - прав му път - доказано е обаче, че яденето на много месо неминуемо води до дисбаланс в организма, разбира се не след седмица или две. Който иска да става преживен - пак прав му път - това също има своите не толкова приятни последици, особено ако е в някаква крайна форма. Това, което забелязвам по улиците са дебелите хора - през цялото време в училище съм имала 3-ма дебели съученика - едно момче до 7ми клас, който след 4-5 години израстна и стана много слаб, и 2 съученички в средното - едната беше 80 кг и доста висока, а другата 68 и също не много ниска (това ми се е запечатало в главата от измерването през една от годините). Сега като гледам как на всяко 3-то дете на улицата му висят сланините изпод тесните блузки - направо трагедия. Гадно е да видиш млади хора така ошишкавяли - имайки предвид тенденцията хората да надебеляват поради по-ниските изисквания за калории след израстването - не ми се мисли какво ще са след 10 години. Така че какво ядеш е важно, защото не е едно и също за сърцето да храни 50-60-70 кила и 150 кила, или за ставите. А килата са пряко свързани с храната. Която пък трябва да зависи от двигателната активност....
      Елена, крайно време е да публикуваш една своя снимка в цял ръст, държейки лист A4 в ръце на който си написала ele от Фиат-Форум, че така като те четем - оставаме с впечатление, че си с красотата на Елена от Троя, а да не споменаваме интелекта, енциклопедичните знания и умения по тежкостроителен труд...
      Steliyan's Life!
      FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

      Коментар


        #93
        Re: Какво е за вас храна?

        Synthy написа:
        И да ви се оплача: вчера имах гости в къщи, и бях приготвил картофени кюфтета, кюфтета от елда, ориз, гъбен сос, хляб, салата (домати краставици..) и една тенджера боб (за бекъп). Резултатът: салатата свърши, боба също. Ориза с кюфтетата ще си ги ям още 2-3 дни, соса най-вероянто ще го хвърля, защото ще се развали, хляба също май ще даде фира, щото всички нападнаха белият хляб, а моят беше домашен (от автомата за хляб), но с грахам брашно. Аз не мога да изям такова количество сам, а като се втвърди вече не ми е много вкусен.
        Само не вдявам защо ТИ се оплакваш?Дошли ти хора на гости и ти вместо да се погрижиш да им е приятно им натрапваш собствения си начин на хранене и им сервираш фураж. И сега очакваш да ти съчустваме?Ами не, съчуствам на гостите ти.
        like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair

        Коментар


          #94
          Погрижих се Гостите имат проблеми, здравословни. Освен това празника беше на детето. То обича да ходи по хората и да казва "ам", и да иска от техните чинии (опоитвам се да я отуча от това). И понеже е нейн празник, не исках да и се отказва с думите "това не е за теб, още си малка". Та за това сервирах фураж, господин хищник. Капиш?По въпроса с маргарина.. пластмаса за мазане. Канцерогенно от началото до края (справка: процес хидрогениране).
          "За да чуеш, трябва да мълчиш." (Оджиън)
          Nissan Primera WP12 QR20DE, ГИ, '03
          Tempra 1.6 (EX), Dedra 1.8/16V (R.I.P.), Delta 1.6/16V (R.I.P.), Astra X16XEL (EX)

          Коментар


            #95
            Re: Какво е за вас храна?

            Lane Staley написа:
            Synthy написа:
            И да ви се оплача: вчера имах гости в къщи, и бях приготвил картофени кюфтета, кюфтета от елда, ориз, гъбен сос, хляб, салата (домати краставици..) и една тенджера боб (за бекъп). Резултатът: салатата свърши, боба също. Ориза с кюфтетата ще си ги ям още 2-3 дни, соса най-вероянто ще го хвърля, защото ще се развали, хляба също май ще даде фира, щото всички нападнаха белият хляб, а моят беше домашен (от автомата за хляб), но с грахам брашно. Аз не мога да изям такова количество сам, а като се втвърди вече не ми е много вкусен.
            Само не вдявам защо ТИ се оплакваш?Дошли ти хора на гости и ти вместо да се погрижиш да им е приятно им натрапваш собствения си начин на хранене и им сервираш фураж. И сега очакваш да ти съчустваме?Ами не, съчуствам на гостите ти.
            Не посмях да напиша горното за да не обидя колегата...Аз лично след такива постни гостувания се дояждам в къщи...Приятелите ми вегетарианци вече знаят и за мене винаги има поне луканка, ама я режели с отвращение научавам Даже имам случай в който ми си я додха да си я режа сам, което вече е малко прекалено, не мислите ли?
            Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
            Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
            ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

            Коментар


              #96
              Re: Какво е за вас храна?

              Yavor написа:
              Даже имам случай в който ми си я додха да си я режа сам, което вече е малко прекалено, не мислите ли?
              Няма какво да го мислим, абсолютно преиграване.
              Това, което не ни убива, ни прави още по-досадни.
              ex FIAT Bravo 1.6 - RIP

              Коментар


                #97
                ls1 написа:
                А я да ви питам, какво мислите за маргарина? Чувам мнения в двете абсолютни крайности.
                И аз нищо не знам за маргарина. Скоро взех за да опитам от оня дето го рекламират - Becel - полезния за сърцето.Ами, като му прочетох съдържанието:всичко витамини и минерали познати на човечеството + изключителната му полезност за сърцето...малко ме смути, но му взех малката опаковка за проба. На вкус е, като всички останали. Имам предразсъдъци към маргарина без да имам и грам довод за тях. Иначе купувам краве масло от Лидъл, но ми е много трудно мазането с него. Купувам някакво масло, което е жълто на цвят и мирише на мляко ( прилича на нашето краве масло отпреди години). Спорно е и за цената си има доволно количество. За качество не знам. По принцип съм затруднен в избора си на такива продукти за мазане.
                A17DTС/S
                Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !

                Коментар


                  #98
                  Re: Какво е за вас храна?

                  Yavor написа:
                  Не посмях да напиша горното за да не обидя колегата...
                  Какво има да се обижда? Това си е истината - разните му там вегетарианци, веганци и всякакви други поганци проявяват типичния за всички малцинства начин на мислене - толерирайте ни, но ние вас няма да ви толерираме.Ако ти дойде вегетарианец на гости и на масата има само месо, то веднага ще има физиономии, цупене и ще те накарат да се чустваш лош, нетолерантен, абе изобщо гад от класа, един малък Пол Пот. В обратния случай обаче пак ти си виновен.За това и вегетарианците са единственото малцинство към което аз не съм толерантен. Имам приятели вегетарианци и с тях си знаем - който иска яде драно, който иска - брано.И последно - когато каниш някого на гости, се очаква да направиш така, че да си прекара приятно. В противен случай по-добре не го кани. Или разпращай покани с описание на менюто и всеки да си поема риска.
                  like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair

                  Коментар


                    #99
                    А защо купувате маргарин? Само за мазане ли? И преди да ми скочите всички дружно - просто питам за какво ползвате маргарин. В къщи от доста време маргарин не влиза. С жената се разбрахме: като иска да си намаже филия с нещо - масло. Не се купува много често, за да се гледа цената спрямо маргарина. Имаше преди време едно масло с немска опаковка (било немско ужким), златисто с една крава отпред. Нещо с М беше името му. От всички масла които съм купувал това най-много ми прилича на истинско, от крава.А някой знае ли, как така маслото може да има 15%вода, и 30% вода примерно? Как се разбива мазнината с водата, за да седи така на калъп?
                    "За да чуеш, трябва да мълчиш." (Оджиън)
                    Nissan Primera WP12 QR20DE, ГИ, '03
                    Tempra 1.6 (EX), Dedra 1.8/16V (R.I.P.), Delta 1.6/16V (R.I.P.), Astra X16XEL (EX)

                    Коментар


                      Synthy написа:
                      А защо купувате маргарин? Само за мазане ли? И преди да ми скочите всички дружно - просто питам за какво ползвате маргарин. В къщи от доста време маргарин не влиза. С жената се разбрахме: като иска да си намаже филия с нещо - масло. Не се купува много често, за да се гледа цената спрямо маргарина. Имаше преди време едно масло с немска опаковка (било немско ужким), златисто с една крава отпред. Нещо с М беше името му. От всички масла които съм купувал това най-много ми прилича на истинско, от крава.А някой знае ли, как така маслото може да има 15%вода, и 30% вода примерно? Как се разбива мазнината с водата, за да седи така на калъп?
                      Маслото е емулсия - дисперсия на вода в масло. Има вода, щото водата е по-евтина, но има изисквания колко трябва да е млечната мазнина. За да е масло трябва да има поне 80% мазнина, но по-малко от 90%. маргарин не купувам, не ми харесва вкуса му - един такъв... безвкусен. разваля вкуса на препечената филийка. Предпочитам маслото. jenshen73: Ако успея да се скрия зад лист А4, веднага пускам снимка. Ама май ще ми се виждат краката. Нищо не съм казала за децата - имат си родители да мислят за тях - ако искат и 200 кила да се носят, но на мен ми е грозно и не виждам защо да не изразя мнение. не знам защо скочихте срещу колегата - има много вкусни вегетариански манджи. Пък и като ходите на гости, ходите да се натъпчете/напиете или да уважите повода/празника/празнуващия??? Въпреки това смятам, че колегата би могъл да им метне на гостите едни кюфтета на фурна, за да са доволни и гостите, които е могъл да инструктира да не хранят детето, нали уж го отучва да не яде от чужди чинии....
                      Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

                      Коментар


                        ele написа:
                        ...Въпреки това смятам, че колегата би могъл да им метне на гостите едни кюфтета на фурна, за да са доволни и гостите, които е могъл да инструктира да не хранят детето, нали уж го отучва да не яде от чужди чинии....
                        Ако трябва да съм честен, за този вариант не се сетих. Отделно с бабите трудно се излиза на глава, но пък не е невъзможно.За маслото - то хубаво е емулсия, обаче аз като разбия някаква мазнина с вода с миксера, и до две минути са се разделили двете. Много бързо се утаява водата. Слагат ли нещо в сместа за да стане нещо хомогенно? Лецитин например (известен емулгатор) ? На опаковката не пише да има примеси.
                        "За да чуеш, трябва да мълчиш." (Оджиън)
                        Nissan Primera WP12 QR20DE, ГИ, '03
                        Tempra 1.6 (EX), Dedra 1.8/16V (R.I.P.), Delta 1.6/16V (R.I.P.), Astra X16XEL (EX)

                        Коментар


                          ele написа:
                          Пък и като ходите на гости, ходите да се натъпчете/напиете или да уважите повода/празника/празнуващия???
                          Отиваме за да го уважим, но и той е добре да се съобрази с гостите, без да им налага своите критерии.Да то го обясня иначе - ако отидеш на гости в някоя двойка дето си пада по суинга, не очакваш домакина да ти тегли една патка, ’щот неговите разбирания за приятно прекарване са такива, нали?
                          like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair

                          Коментар


                            Кравето масло понякога е даже над 50% маргарин! А в маргарините има и по 30% вода. Ако не вярвате, сложете в тигана маргарин и вижте какво ще остане от него. Хранителната химия доста е напреднала! :D Та като казах химия, помислете плодовете и зеленчуците дали са по-чисти от месото. Даже тъй наречените БИО са третирани с пестициди и причие химия, просто е спазен карантинния срок. Инак, оранжерийните и не само зеленчуци се ръсят нонстоп и се берат за пазара, никой не чака карантина.Баща ми ръси овошките доста често и спира определено време преди брането, и пак имат червеи и петна. Та представете си перфектните БИО ябълки в магазина, по 4-5 лева килото, колко химия са изяли!
                            Предпочитам да бъда смешен в очите на глупаците, отколкото сам да бъда глупак.

                            Коментар


                              Synthy написа:
                              ele написа:
                              ...Въпреки това смятам, че колегата би могъл да им метне на гостите едни кюфтета на фурна, за да са доволни и гостите, които е могъл да инструктира да не хранят детето, нали уж го отучва да не яде от чужди чинии....
                              Ако трябва да съм честен, за този вариант не се сетих. Отделно с бабите трудно се излиза на глава, но пък не е невъзможно.За маслото - то хубаво е емулсия, обаче аз като разбия някаква мазнина с вода с миксера, и до две минути са се разделили двете. Много бързо се утаява водата. Слагат ли нещо в сместа за да стане нещо хомогенно? Лецитин например (известен емулгатор) ? На опаковката не пише да има примеси.
                              Не, ако ти е интересно, предполагам че има доста материали как се извлича и от какви молекули е изградено маслото. То не обикновена мазнина. Lane Staley: то човек да не попита!!! някой може за плюскането да ходят....
                              Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

                              Коментар


                                Re: Какво е за вас храна?

                                Yavor написа:
                                ...Приятелите ми вегетарианци вече знаят и за мене винаги има поне луканка, ама я режели с отвращение научавам Даже имам случай в който ми си я додха да си я режа сам, което вече е малко прекалено, не мислите ли?
                                Е па кво? Ще си я дъвча без да я режа, щото на веганите като им знам и ножовете кви са тъпи...
                                Steliyan's Life!
                                FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

                                Коментар

                                Working...
                                X