Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво е за вас храна?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Спирам по тази тема. Безобиден въпрос се превърна в причина за конфронтация.Аз все пак държа да прочетете моите поустове и, ако в един дори съм се опитал да наложа мнениеили да дам наклон на хранителните ви навици трябва да сте сигурни, че грешно са изтълкувани поустовете ми. Аз съм ЗА балансираното хранене. Аз съм ПРОТИВ тоталното отричане на месото или зарзавата. Едното без друготоне може. Пържолата без свежа гарнитура не е пържола. ( шегувам се ей). Аз съм ЗА двигателната активност. Насаждам такава културав моето семейство, боря се щерка ми да получава най-доброто и здравословно на трапезата. Салами, кренвирши, купешки луканки, карантиии консервирани меса - не понасям. Избягваме пърженото, консумирам пълнозърнест хляб (Чешки от Кауфланд), който ме засища въпрекистранния си вкус и триците. Ям много плодове, но болката е в щерка ми, която просто не ги понася. Отвращението, което изпитва, когато се опитва да ги яде е моята болка и за съжаление сме безсилни с майка и. Колкото и да са полезни - организмът и не ги понася. Другите хранителни навици ги има.И понеже темата е: Какво е храна ? трябва да вметна, че освен енергия за мен храненето за мен и моето семейство е ритуал- независимо, какво има на трапезата. Всички сме на масата заедно. Държа на естетиката. Не сме претенциозни.Synthy. Ако аз ти бях на гости с продуктите, които си приготвил - щях да ти напълня душата. Всичко щях да си омета от чинията. Това е признанието за всеки домакин. Любовта, времето и средствата за приготвянето на трапезата ми изострят апетита далеч преди небцето ми да е вкусило нещото. ПС: Мила Ели и ти не се сърди. Ти изказваш твоето мнение. Аз своето. Спорове трябва да има, но категоричност - не. Нека се дистанцираме от нея. Каквото е полезно за един може да вредно за друг. Бедна ни е фантазията, какви и, колко химични процеса се извършват в организма ни. Вчера имах "кеф" да се "ръбам" с теб - днес те обичам. Химия.
    A17DTС/S
    Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !

Коментар

Пиле, пиленце...http://www.youtube.com/watch?v=enBwW...1&feature=plcp
      Предпочитам да бъда смешен в очите на глупаците, отколкото сам да бъда глупак.

Коментар

Антибиотици, анаболи, хормони... запечени във фурната :D:Dтова е шега Преди малко хапнах пилешко филе на скара с гъбен сос и картофи соте. Чисто удоволствие Сега една седмица пост на боб и ориз с овесени ядки :Dntodorov, колко е голяма дъщеря ти? Подобно е положението с племенницата ми. На 3г. е и плодовете ги има само за украса. Твоята ако успееш да я накараш да прояде плодове.. ще имаш голяма почерпка ако споделиш какво да правим с племенницата ми (аз и сестра ми). Само шоколади иска това дете Аз и сестра ми сме пробвали какво ли не за да прояде плодове - е не иска и това си е. Тя само на плодове караше известно време, в нас като дойде винаги предлагам плодове, нищо друго, обаче детето отказва да яде. Твърдо се е заинатила Малко встрани от проблема: пробвал ли си да си правиш хляб? В нас откакто купих на жената автомат за хляб, почти не купуваме. Напоследък даже започна да проявява някаква по-голяма търпимост към хляба от грахам брашно. Детето в това отношение няма проблем - яде го. Ако е с лютеница - още по-добре :D
        "За да чуеш, трябва да мълчиш." (Оджиън)
        Nissan Primera WP12 QR20DE, ГИ, '03
        Tempra 1.6 (EX), Dedra 1.8/16V (R.I.P.), Delta 1.6/16V (R.I.P.), Astra X16XEL (EX)

Коментар

ntodorov, колко е голяма дъщеря ти? Подобно е положението с племенницата ми. На 3г. е и плодовете ги има само за украса. Твоята ако успееш да я накараш да прояде плодове.. ще имаш голяма почерпка ако споделиш какво да правим с племенницата ми (аз и сестра ми). Само шоколади иска това дете Аз и сестра ми сме пробвали какво ли не за да прояде плодове - е не иска и това си е. Тя само на плодове караше известно време, в нас като дойде винаги предлагам плодове, нищо друго, обаче детето отказва да яде. Твърдо се е заинатила Малко встрани от проблема: пробвал ли си да си правиш хляб? В нас откакто купих на жената автомат за хляб, почти не купуваме. Напоследък даже започна да проявява някаква по-голяма търпимост към хляба от грахам брашно. Детето в това отношение няма проблем - яде го. Ако е с лютеница - още по-добре
          Щерка ми е на 7 години. Като малка много ядеше бебешките плодови пюрета. Сега пие сокове ( правя и ги от плодове), но ги цедим. Има някаква непоносимост към ципите на цитрусите, "месото" на ябълката, крушата, семките, ципите, корите и всичко, което не е сок от плода. И, което е най-гадно - тя иска да яде плод, защото е убедена в предимствата му, но не може. Милата дойде с една ягодка да ми покаже, че ще я яде. Преди да я преглътне поне на два пъти и се повдигна. Накарах я да я изплюе, но тя настояваше да я изяде. Изяде я и при вида на другите ягоди пак и се повдигна. Не знам. За сега и правя сокове, като ги цедя от случайно попаднали ципи или власинки. Иначе яде всичко. Най-много пие прясно мляко. Без него не може въпреки, че гледаме да не прекалява с него. Има спортна натура. Тренира, кара ролери, колело, катери се, обича адреналина и постоянно разпитва, кое е полезно и за, какво е полезно. Не и налагам ограничения. Тя сама си ги налага.За хляба: Да. Правил съм си, но...Много ми се услажда. Аз обичам тестеното и умишлено се ограничавам от него. Позволявам си спагети или макарони. Спрях с белия хляб и си купувам от този пълнозърнестия. Не българския, а Чешкия от Кауфланд. Като тухла е самунчето. Идва ми по-спорен и засищам въглехидратния си глад чрез него. Не, че е вкусен де. Иначе домашните машините за хляб са единствените, които могат да ме върнат към консумацията на белия хляб, но както казах - тогава спирка няма да имам.
          A17DTС/S

Коментар

Извини ме, грешно съм те разбрал. Дано преодолее тази непоносимост дъщеря ти, егати гадната работа
            Tempra 1.6 (EX), Dedra 1.8/16V (R.I.P.), Delta 1.6/16V (R.I.P.), Astra X16XEL (EX)

Коментар

Synthy написа:
              Извини ме, грешно съм те разбрал. Дано преодолее тази непоносимост дъщеря ти, егати гадната работа
              За съжаление от скоро се превърна в непоносимост. Никога не сме и давали плод насила. Дано ние не сме сгрешили някъде.В същото време яде моркови на поразия и чесън във вид на домашна чеснова паста. Таратор без чесън не признава, но и вече осъзнава, че не може да го яде винаги и по всяко време, защото ще е "неприятна" за околните. Като по-малка не можеше да ни разбере. :D
              A17DTС/S

Коментар

А от колко малка си започнал да и даваш сурови плодове да си хапе самичка?

Коментар

Synthy написа:
                  А от колко малка си започнал да и даваш сурови плодове да си хапе самичка?
                  Първия плод, който и дадохме беше домашна ябълка, обелена.Помня го този момент. Тя имаше зъбки за "чесане" тогава и сама си лапаше парчетата с охота.
                  A17DTС/S

Коментар

Колеги, приятелски съвет от мен, не се опитвайте да налагате на дете храна, която не понася. Моят син също от малък не яде кой знае колко плодове. Основно ядеше банани и то по-зелени. За сметка на това пък обичаше и продължава да обича шоколад. От малък си ядеше по 1 шоколад 100 гр. на ден, че дори ако не го видехме и повтаряше. Сега е почти на 20г., без плод може да изкара и месеци, но без шоколад... И какво като не е полезно да се яде шоколад в такива количества, важното е че яде това което му харесва. В момента тежи около 80-82 кг. и е висок 187см. - здрав като бик.
                    Peugeot 301
                    Punto 1.9 JTD - на жената

Коментар

venco67 написа:
                      Колеги, приятелски съвет от мен, не се опитвайте да налагате на дете храна, която не понася. Моят син също от малък не яде кой знае колко плодове. Основно ядеше банани и то по-зелени. За сметка на това пък обичаше и продължава да обича шоколад. От малък си ядеше по 1 шоколад 100 гр. на ден, че дори ако не го видехме и повтаряше. Сега е почти на 20г., без плод може да изкара и месеци, но без шоколад... И какво като не е полезно да се яде шоколад в такива количества, важното е че яде това което му харесва. В момента тежи около 80-82 кг. и е висок 187см. - здрав като бик.
                      O-oooo. Не. Никога не сме я насилвали. Когато виждам, че и се повдига само при вида на разрязан на две плод няма, какво да искам от нея.Жалко. А иначе имам 3-4 овощни дръвчета на вилата и винаги ми се къса сърцето, когато бера плодовете им...Щерката ми помага, къса ги с мен, радва сена големия и добре узрял плод, но до там. Опитахме с цитруси и банани - мъчна работа. Иначе много обича портокаловия сок и...сока от цеден лимон, но да не срещне люспа или ципа.
                      A17DTС/S

Коментар

А пюрета? Слагаш в чопъра 2 ябълки и 3 ягоди, малко вода и пускаш на макс. Не помага ли?

Коментар

Човека е хишник, но е глупав хишник който яде и "Гюрлюци". Ако трябваше да ядем треволаци постояно щяхме да преживяме нощно време и зъбите ни щяха да са отворени отгоре. Та по темата Паржола гарнирана с кифтета Дробчета, сърчица, сушини разни салами и наденици, и свински деликатеси. За съжаление вино не ми се полага. Вчера се правиха едни заешки кюфтенца направо да си оближеш пръстите.
                          Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
                          (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
                          Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

От смокините ми се повръща...А най-много обичам прясно уловена дунавска риба на скара... На брега на дунава - с приятели и няколко каси бира...

Коментар

Humppa написа:
                              От смокините ми се повръща...А най-много обичам прясно уловена дунавска риба на скара... На брега на дунава - с приятели и няколко каси бира...
                              Добре, че е петък вечер Айде, аз си тръгнах към къщи, да видя какво казва детето

Коментар

Не съм следил цялата тема, но ми се струва, че опира до две клишета:"Живея за да ям" и"Ям за да живея"И в двете има по зрънце истина, но пък ако някоя дебела книга казва "яжте целина, за да са ви здрави коленните стави", а в същото време човек с проблеми в ставите мрази целина к’во прави? Бих казал и да двете страни, поддържащи гоените клишета следното:Хапвайте си от всичко, в разумни граници, като от време на време прекалявайте с алкохолните напитки и си гледайте кефа, като същевременно се опитвайте да бъдете добри хора и помагайте на ближни и чужди колкото можете!!! Свети Петър горе няма да ви пира вегани ли сте били или тотални месари... Не че по нашите магазини колбасите са от месо, но холам...Мразя клишета! Особено много мразя това "Човек е на толкова, на колкото се чуства"... Всъщност човек е на толкова, на колкото е... ЕГН-то недвусмислено го показва!!!Най-много обичам зимно време да газя в дълбокия сняг... особено по билото на Стара планина П.П. Сори, разлигавих се, петък е...

Коментар

Working...
                                X