За съжаление магазина, който мога да препоръчам е в Хасково, за София - не мога да ти помогна.Уж не обясняваш колко е вредно месото, ама не се спираш да го казваш по множество начини!А месо трябва да се яде, защото всичко което си набавяш от суровите ядки си го набавяш от месото също, и то с консумацията на доста по-малко количество.Защо трябва да се ядат сурови ядки (освен като ЗАМЕСТИТЕЛ на месото) ти можеш ли да ми кажеш? За да си набавяш нужното...Освен това кило хубави сурови бадеми е по-скъпо и то доста от качественото месо....Да не говорим че главното преимущество на месото е че е ВКУСНО! Ето, дори и ти не можеш да му устоиш Както и да погледнеш - суровите фъстъци и бадеми са вкусно нещо, ама не с по-хубави от една вратна пържолка с подправки на барбекю, с чаша винце за прокарване...
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво е за вас храна?
Collapse
X
-
Не се интересувам какво, в какви храни се съдържа. Обичам да готвя - това ми е любимо занимание, да не кажа хоби. Обожавам всусно приготвено свинско, агнешко, заешко, телешко и пилешко месо /точно в този ред/. Несравнимо е с каквото и да е било вкусно приготвено постно ястие. Обичам постното ама ако е украсено поне с колбас отстрани. Та това е моят аргумент - вкусно е!!! Всичко останало просто няма никакво значение. Животът е твърде кратък за да се лишавам без основателна причина от това което ми доставя удоволствие.Peugeot 301
Punto 1.9 JTD - на жената
Коментар
-
"Вкусно" е доста основателен аргумент. Аз все още търся с нещо да заместя вкуса му, обаче няма такова И наистина не обяснявам колко е вредно, а само до какво може да доведе прекомерната му употреба, без мисъл в главата. И между другото, готвя прекрасно (фукам се) А най-добре готвя месо, защото като цяло месото не ми е вкусно, само месо, без подправки. Като стигнахме до вкусовите му качества - "вкусно" е доста субективен фактор. Въпросните кюфтета в къщи никой не ги хареса, обаче тук в офиса ги одобриха, въпреки че на мен не ми допадат особено. Така че кое е вкусно и кое не - въпрос на навик. Обаче за мен най-големият проблем си остава чувството на глад, ако си свикнал да се храниш с месо и бял хляб. Обаче се преодолява Само да допълня: средностатистически човек има нужда от около 50гр. сурови ядки на ден (това по повод цената на ядките и месото). И кило сурови бадеми струва 16лв ако ги купиш обелени. Аз лично купувам с черупки, защото не обичам гранясали ядки. Отделно, че цената е съвсем друга."За да чуеш, трябва да мълчиш." (Оджиън)
Nissan Primera WP12 QR20DE, ГИ, '03
Tempra 1.6 (EX), Dedra 1.8/16V (R.I.P.), Delta 1.6/16V (R.I.P.), Astra X16XEL (EX)
Коментар
-
Synthy. Всъщност единствените белтъчини, които се абсорбират ( усвояват )напълно в човешкия организъм са само местните.Белтъка в месото след термична обработка се губи всъщност до 5-10% Някой те е заблудил с пълната му загуба при термична обработка, а щом си имала проблеми с белтъците на месото предполагам, че не си го яла сурово. Този факт доказва, че белтъчините му не се губят при термична обработка. За витамините - губят се да, но не толкова, както при варивата боб, жито, грах...Абе месото си е месо. Що се касае за растителния белтък - има го, но наподобява дървеното желязо. Иначе- да. Суровите ядки са нещото, което трябва да го има във всяко меню. ПС: От прекомерна употреба на месо можеш само да преядеш...Ама ти си я карай, както знаеш де. :DA17DTС/S
Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !
Коментар
-
ntodorov написа:...ПС: От прекомерна употреба на месо можеш само да преядеш...Ама ти си я карай, както знаеш де. :D"За да чуеш, трябва да мълчиш." (Оджиън)
Tempra 1.6 (EX), Dedra 1.8/16V (R.I.P.), Delta 1.6/16V (R.I.P.), Astra X16XEL (EX)
Коментар
-
venco67 написа:Та това е моят аргумент - вкусно е!!! Всичко останало просто няма никакво значение. Животът е твърде кратък за да се лишавам без основателна причина от това което ми доставя удоволствие.Alfa 156 2.0 TS
Alfa 156 20VTurbo
Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
Locost TF1 3.0V6
Коментар
-
ФЕРАРИСТ написа:venco67 написа:Та това е моят аргумент - вкусно е!!! Всичко останало просто няма никакво значение. Животът е твърде кратък за да се лишавам без основателна причина от това което ми доставя удоволствие.A20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
BO написа:Не, че живея, за да ям, но по твоята логика с цитатите - "Полов акт само за размножаване..."Хайде по-сериозно.Alfa 156 2.0 TS
Alfa 156 20VTurbo
Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
Locost TF1 3.0V6
Коментар
-
Synthy написа:ntodorov написа:...ПС: От прекомерна употреба на месо можеш само да преядеш...Ама ти си я карай, както знаеш де. :DA17DTС/S
Коментар
-
ФЕРАРИСТ написа:BO написа:Не, че живея, за да ям, но по твоята логика с цитатите - "Полов акт само за размножаване..."Хайде по-сериозно.A17DTС/S
Коментар
-
ФЕРАРИСТ написа:BO написа:Не, че живея, за да ям, но по твоята логика с цитатите - "Полов акт само за размножаване..."Хайде по-сериозно.Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...
Коментар
-
ntodorov написа:ПС: От прекомерна употреба на месо можеш само да преядеш...Ама ти си я карай, както знаеш де. :DВсеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
-
ФЕРАРИСТ написа:BO написа:Не, че живея, за да ям, но по твоята логика с цитатите - "Полов акт само за размножаване..."Хайде по-сериозно.браво 1,6/90 - 09 г.
Коментар
-
Абе.. ако си пробвал сериозни наркотици, мозъка ти ще ти каже че го искаш, значи имаш нужда от него. Това дали ще е вярно, мм ? Мозъка какво казва е нещо, което не винаги трябва да се слуша. Щото той ти казва и че много обичаш чипс (солен, дразни вкусовите рецептори и като цяло е доста вкусен), че много обичаш и шоколад. Ама я папай смо такова да висим какво ще стане. така че какво казва мозъка не е толкова интересно. Разбира се не трябва да се пренебрегва съвсем, ама не и да се слушат на 100% желанията му. Някой по-горе спомена балансирано хранене. Може ли да ми споделите какво е балансираното хранене? Ако може с точни цифри, или техните околности"За да чуеш, трябва да мълчиш." (Оджиън)
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар