Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво е за вас храна?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Re: Храна

Yavor написа:
    ...аз не ви тикам луканка в устата насила, нали? Ям си я сам
    Тикай ни бе, Явка, тикай ни. Аз няма да ти се разсърдя. Ако имаш две луканки, дай едната на ближния си!

Коментар

Immortal написа:
      Yavor написа:
      Тикай ни бе, Явка, тикай ни. Аз няма да ти се разсърдя. Ако имаш две луканки, дай едната на ближния си!
      Наумил съм си тази година да си направя филе Елена, ама чакам да се захлади :P Няма да има луканка.. Сори...
      Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
      Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
      ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Коментар

Yavor, прав си, А кръвна група съм (може ли малко луканка и за мен, много обичам ). Това за кръвните групи и нуждата от месо съм го чувал и друг път, и до тук е най-смисленият аргумент Тези неща с кучешките зъби, закърнелите мъдреци, устройството на стомаха и т.н. не са много сериозни като аргументи, но се и за пренебрегване. До преди 10 години без месо не сядах, просто не се наяждах. И най-много обичам колбаси (и сега ги обичам тези боклуци, блях). И като се замисля, цял живот съм имал проблеми със стомаха и червата, докато не спрях животинските продукти. От 4 години се храня основно с треволяк и други растящи на корен от земята, месо само като много ми се прияде (лакомия му казвам аз). Това пък се наложи заради автоимунно заболяване, което се оказа че имам от около.. поне 12 години. Силно се изостри, откриха какво точно ми е всъщност, и спрях животинската храна. Сега се изостря само като съм под голям стрес, т.е. до тук 2 пъти за 5 години (преди сватбата, и преди да ме приемат в СУ). Тогава се наложиха кортикостероиди, антибиотици.. бе гадна работа. И лекаря каза, че основната причина за изострянето е стреса, тъй като е силно психосоматично заболяване. Сега хапнах една купа овесени ядки с елда, малко лешниц и бадеми и стафиди. Голям кеф Сега се старая да се храня като бедните китайци, според мен тяхната кухня е най-добра за здравето на човек.И между другото, мисля, че човек е всеяден. А, и не е хищник Освен това, пак между другото, хемоглобина ми е като по учебник (изследване преди седмица, даже тогава още пиех метилпреднизолон), както и други кръвни тестове от ПКК.
        "За да чуеш, трябва да мълчиш." (Оджиън)
        Nissan Primera WP12 QR20DE, ГИ, '03
        Tempra 1.6 (EX), Dedra 1.8/16V (R.I.P.), Delta 1.6/16V (R.I.P.), Astra X16XEL (EX)

Коментар

Yavor написа:
          Immortal написа:
          Yavor написа:
          Наумил съм си тази година да си направя филе Елена, ама чакам да се захлади :P Няма да има луканка.. Сори...
          И аз! Ей ама еднакво мислиме брее....
          VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
          VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
          VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
          VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
          Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

Synthy написа:
            Yavor, прав си, А кръвна група съм (може ли малко луканка и за мен, много обичам ). Това за кръвните групи и нуждата от месо съм го чувал и друг път, и до тук е най-смисленият аргумент Тези неща с кучешките зъби, закърнелите мъдреци, устройството на стомаха и т.н. не са много сериозни като аргументи, но се и за пренебрегване. До преди 10 години без месо не сядах, просто не се наяждах. И най-много обичам колбаси (и сега ги обичам тези боклуци, блях). И като се замисля, цял живот съм имал проблеми със стомаха и червата, докато не спрях животинските продукти. От 4 години се храня основно с треволяк и други растящи на корен от земята, месо само като много ми се прияде (лакомия му казвам аз). Това пък се наложи заради автоимунно заболяване, което се оказа че имам от около.. поне 12 години. Силно се изостри, откриха какво точно ми е всъщност, и спрях животинската храна. Сега се изостря само като съм под голям стрес, т.е. до тук 2 пъти за 5 години (преди сватбата, и преди да ме приемат в СУ). Тогава се наложиха кортикостероиди, антибиотици.. бе гадна работа. И лекаря каза, че основната причина за изострянето е стреса, тъй като е силно психосоматично заболяване. Сега хапнах една купа овесени ядки с елда, малко лешниц и бадеми и стафиди. Голям кеф Сега се старая да се храня като бедните китайци, според мен тяхната кухня е най-добра за здравето на човек.И между другото, мисля, че човек е всеяден. А, и не е хищник Освен това, пак между другото, хемоглобина ми е като по учебник (изследване преди седмица, даже тогава още пиех метилпреднизолон), както и други кръвни тестове от ПКК.
            Ех, човече, ами така трябваше да започнеш! Значи все пак си любител на месото, но не го консумираш по медицински съображения. Съвет от мен /ако го приемеш по приятелски/ - не лишавай детето си от него!!!
            Peugeot 301
            Punto 1.9 JTD - на жената

Коментар

Да де, любител съм на вкуса му. Видях какво ми причини прекомерната му консумация (в добавка и на млечните продукти), и продължавам да гледам какво причинява на едни други роднини. Е такова нещо не бих причинил на детето си Но това е друга тема.Тук идеята беше да си поговорим за храната. Като гледам резултатите от анкетата - любителите на мръвката са в пъти повече от другите
              Tempra 1.6 (EX), Dedra 1.8/16V (R.I.P.), Delta 1.6/16V (R.I.P.), Astra X16XEL (EX)

Коментар

Месото само по себе си не може да ти причини нищо лошо!!!Това вече какво месо си ял е друг въпрос. Щото може да е било пълно с химикали, ГМО и прочие лайна.

Коментар

Еми не знам какво е било, ама сега от време на време гледам един пътник, и още един, който ак опродължава да яде тези неща въпреки лекарската забрана ще го последва.

Коментар

Synthy написа:
                    Да де, любител съм на вкуса му. Видях какво ми причини прекомерната му консумация (в добавка и на млечните продукти), и продължавам да гледам какво причинява на едни други роднини. Е такова нещо не бих причинил на детето си Но това е друга тема.Тук идеята беше да си поговорим за храната. Като гледам резултатите от анкетата - любителите на мръвката са в пъти повече от другите
                    Предполагам не говориш за колбаси. Иначе от прясната пържола по - Убаво нЕма. Цялата аптека е там - белтъчините, витамините, минералите ( селен, цинк ), фибрите, желязото. Месото е енергия, мазнината му е жизнено важна за функционирането на сърцето...Белия хляб, картофите и ориза са далеч по-коварните за здравето на човек. Те са силни въглехидрати с ударно-покачваща се и често фатална за по-възрастния организъм - кръвна захар. Или иначе казано всичко е полезно, когато е с мярка.
                    A17DTС/S
                    Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !

Коментар

Сорри ама - смени си доктора! Консумацията на месо, само по себе си, не може да ти навреди или да ти причини каквото и да било, освен може би затлъстяване. Може би... А това че човек страда от болести, които не са причинени от консумацията на месо, но лечението им изисква въздържание, е една съвсем друга тема. И при подаграта се спазва диета изключваща употребата на месо, но причината е нарушена обмяна на веществата в организма и натрупването на пикочна киселина. Не мисля, че основната причина за заболяване от диабет, примерно е прекалената консумация на захар...
                      Peugeot 301
                      Punto 1.9 JTD - на жената

Коментар

Белтъчините в месото са повредени (справка: 42* като вдигнеш и ти се пресичат белтъците), отделно, че се падат чужди за човешкото тяло и имунната система им вижда сметката. Витамините също се повреждат при термична обработка. Така че до тук с витамините и белтъците. venco67, не ти пожелавам да разбереш какво причиняват животинските белтъци в човешкото тяло Никак не е приятно, а най-лошото е че тези "заболявания" (както неправилно се наричат според мен) нямат лечение. Като цяло е въпрос на избор, кой какво ще яде.

Коментар

От горе изброените, ям всичко без мюслите, овесените ядки и производните им.Ям, колкото да не умра от глад - по-малко (и пак съм дебел ). Всичко друго е тъпчене.
                          "Тревата расте, птичките летят, вълните галят пясъка. Аз пребивам хора."

ЕХ Fiat Bravo 1.9 JTD Abarth tuning, chip tunning VRPerfomance, 10.1999
                          Lancia Lybra 2.4 JTD, 140HP++, 2002, ASR,ABS,8 air,BOSE

Коментар

Synthy написа:
                            Белтъчините в месото са повредени (справка: 42* като вдигнеш и ти се пресичат белтъците), отделно, че се падат чужди за човешкото тяло и имунната система им вижда сметката. Витамините също се повреждат при термична обработка. Така че до тук с витамините и белтъците. venco67, не ти пожелавам да разбереш какво причиняват животинските белтъци в човешкото тяло Никак не е приятно, а най-лошото е че тези "заболявания" (както неправилно се наричат според мен) нямат лечение. Като цяло е въпрос на избор, кой какво ще яде.
                            Нали се разбрахме че месото всъщност не е вредно?Просто явно ти имаш проблем, за което искрено ти съчувствам, но недей забравя че си специфичен случай.Няма смисъл толкова разпалено да обясняваш колко е вредно месото! Защото това НЕ Е ВЯРНО!Вярно е че белтъка и витамините се променят при термична обработка, то затова и трябва да има балансирано хранене.Не ми се сърди, но смятам че аз с моята мощна консумация на месо, се храня доста по-балансирано от тебе - защото ям и салати, ям и бобови и зърнени храни, поемам термично необремени млечни протеини и т.н. Само плодовете ми куцат на мене, а сладко и хляб от години почти не ям. Всичко е въпрос на личен избор.Ама недей обяснява колко е вредно месото, както казах - не ти навирам луканка в устата насила, нали?И наистина - давай на детето си да яде месо, вярно - нека е подбрано - да няма гадно пилешко, да е свежо и т.н.Между другот аз основно ям прясно свинско месо - незамразявано- до офиса имам един месарски магазин, от който си пазарувам каквото ми трябва за деня, включително и кайма. Вярно -с над лев е по скъпо от големите вериги, но месото е несравнимо по-добро! Много обичам и телешко, но в БГ нямаме навици за него - първо продава се само гадно говеждо, дръто като света, и второ - така и не се научих да го приготвям като хората. То си иска време, а ние все бързаме след работа да спатарясаме нещо за вечера...
                            kiro_of_the_day написа:
                            Shocked Shocked ShockedИ аз! Ей ама еднакво мислиме брее.... Mr. Green
                            Киреееееее.... Хиляда пъти съм казал - защо не си ми по-наблизооооо....Има да обменяме опит и домашно производство
                            Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
                            Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
                            ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Коментар

Е ти от къде знаеш какво ям, та да твърдиш че се храниш по-балансирано Не обяснявам колко е вредно месото, пуснах анкетата от любопитство. И само казвам какви са фактите, като някой ми спомене за белтъчините и витамините. И между другото, не съм частен случай, за съжаление. Къде е този магазин, между другото? Ако има такъв покрай мен, бих купувал от време на време, стига да знам, че не е "подобрено". Щото в големите вериги знаем какво се предлага...Добре, всички по-горе подръжници на месото, обяснете ми: защо трябва да се яде месо?Аз прилагам аргументи, защо няма нужда от месо:1) Белтъчините - бобови и зърнени култури, картофи, плодове и зеленчуци (в тях също има), сурови ядки2) Витамини - плодове и зеленчуци3) Мазнини - сурови ядки (печените са канцерогенни)4) Фибри - растенията5) Микроелементи - всичко по-горе дава пълен набор от тяхсега сте вие.

Коментар

Защото съм човек - не съм коза!Без да искам да обиждам никого.

Коментар

Working...
                                X