Наскоро изчетох едно изследване във Великобритания.Около 80%, от тези които се хранят с месо са получили инфаркт или инсулт, но 60% са оживели.От вегитарянците 40% са починали в резултата на самоубийство.Изводът бе, че вегитарианството води до депресии и психически проблеми.Честно да ви кажа, въобще не се съобразявам с разделно хранене, лечебно гладуване, детоксикации и прочие щурутии. Ям каквото ми се яде и когато ми се яде, т.е. давам на организма си това, което желае.Важното е да не се прекалява, защото всичко извън нормалните граници е вредно.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво е за вас храна?
Collapse
X
-
nikolovvd написа:Наскоро изчетох едно изследване във Великобритания.Около 80%, от тези които се хранят с месо са получили инфаркт или инсулт, но 60% са оживели.От вегитарянците 40% са починали в резултата на самоубийство.Изводът бе, че вегитарианството води до депресии и психически проблеми.Честно да ви кажа, въобще не се съобразявам с разделно хранене, лечебно гладуване, детоксикации и прочие щурутии. Ям каквото ми се яде и когато ми се яде, т.е. давам на организма си това, което желае.Важното е да не се прекалява, защото всичко извън нормалните граници е вредно.Fiat Bravo 1.6 16v `99г.
Suzuki Vitara 2.0V6
Ако не живееш на ръба, заемаш прекалено много място!
Коментар
-
Re: Храна
Immortal написа:Така че, ДА, човекът е месоядно и хищно животно по дифолт. Разните му треволяци и подобни расли на корен неща са само гарнитура. И винаги е било така!По-скоро е обратното - като се е увеличила консумацията на месо, заради нарастващия брой жители на Земята, са започнали да заместват естествената храна (месото) с разни растения. Който иска да не яде месо - да не яде, но не лишавайте децата си поне от тази толкова естествена храна. Като станат на 18, да си избират какво да ядат.Код:Преди около 40 000 г.пр.Хр. съществувала само кръвна група 0. Изкачването на човека на върха на хранителната верига бележи най-високата точка на еволюция на тази кръвна група. Хората тогава били изкусни ловци и се препитавали предимно с дивеч. Те се местели от едно място на друго, когато храната свършвала. Това разбира се не можело да продължава вечно и месоядните се превърнали във всеядни, като в храненето и навлезнали диви плодове и ядки и риба.
Код:ХРАНЕНЕ ЗА КРЪВНА ГРУПА АПритежателите на тази кръвна група са единствените, които могат да станат вегетарианци без да си създадат здравословни проблеми.
Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...
Коментар
-
bubachko
Храна е всичко това, което здравословно или не, може да ми възбуди апетита като го видя... Казвам като го видя, защото има и много миризми коио ме карат да пощурея и да се облизвам, но от пътуванията ми напоследък, се убедих, че има някой неща които колкото и вкусно да миришат, като ги видя - не бих се доближил до тях... Общо взето - хапва се всичко, което ми хареса, когато и по колкото ми се иска...
Коментар
-
Интересна тема. За съжаление необятна по отношение на всички възможни аргументи и изследвания. Аз ще река, че няма установена пряка връзка между дълголетието и яденето (на каквото и да било). При около 20 години група учени решили да установят разковничето на дълголетието и били много учудени от липсата на пряка връзка мужду начина наживот по отношение на ядене, пиене и пр. (не че няма никаква връзка). Но първото, което се набило на очи е, че 80% от всички столетници които изследвали били жени (за това си има причини). Другото, което силно ги впечатлило било, че двете най-възрастни представителки в извадката, водели коренно различен начин на живот - едната канадка, планинарка и козевъдка, водела изцяло природосъобразен начин на живот (не ядяла месо), но другата (французойка) ядяла и пиела всичко... на 100 години отказала цигарите, но от виното не се отказала - пиела по литър вино на ден... Единственото общо между всички изследвани столетници било тяхното отношение към живота - всички били в известен смисъл непукисти - гледали на нещата по-леко и не се впрягали за нищо... и другото много важно нещо - всички без изключение били дейни хора - не спирали да работят и да се занимават активно с нещо.Сега по повод яденето на месо - аз лично не ям месо. Децата ми също. Не съм забелязал някакви отклонения поради това. Тъкмо обратното. Голямата ми щерка докато ходеше на карате, биеше на канадска всичките момчета в класа По принцип съм против всякакви предразсъдъци по повод яденето и неяденето на каквото и да било, особено поради религиозни и още повече поради идиотски диети за отслабване. Факт е, че българина принципно се храни нездравословно и еднообразно и това е един от основните фактори (предпоставка) за множество заболявания... но нищо повече от предпоставка! Както казват "вреди на увредения" Също така е и факт, че българина не е склонен към компромиси - дори намаляването на количеството на консумираната сол е сериозно предизвикателство, което се констатира от кардиолозите, които предписват безсолни режими на хранене на пациентите си... какво остава за другите неща като пиене и пушене...Най-вече Astra H 1.9 CDTI (JTD) 120 к.с. и ако има къде Делта 3
Коментар
-
Това че дъщеря ти в определена възраст е биела всички момчета на канадска няма никаква връзка с режима на хранене. Тя нека да пере мазни баници и по няколко кроасана през няколко часа - 8-9 годишна ще е по силна от всяко момче на същата възраст. Факт е какво се случва след това. А ти защо не ядеш месо - по религиозни или какви причини? мирише ли ти на лошо или пък си бил отвратен от нещо. Дъщеря ти вероятно си хапва месо гез ти да зйаеш - дюнери, пици, джобове, хамбургери, родопки, принцеси - всичко е с месо. Бъди сигурен че си хапва. Казвам всички тези неща за да насоча вниманието към проблема с едообразното хранене, което е много по вредно от месоядството и вегетарианството.Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...
Коментар
-
Yavor написа:Това че дъщеря ти в определена възраст е биела всички момчета на канадска няма никаква връзка с режима на хранене.Най-вече Astra H 1.9 CDTI (JTD) 120 к.с. и ако има къде Делта 3
Коментар
-
ntodorov написа:И да. Човека е месоядно животно. Така е създаден, така е устроен.D. Stanev написа:Единственото общо между всички изследвани столетници било тяхното отношение към живота - всички били в известен смисъл непукисти - гледали на нещата по-леко и не се впрягали за нищо... и другото много важно нещо - всички без изключение били дейни хора - не спирали да работят и да се занимават активно с нещо.Alfa 156 2.0 TS
Alfa 156 20VTurbo
Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
Locost TF1 3.0V6
Коментар
-
ФЕРАРИСТ написа:ntodorov написа:И да. Човека е месоядно животно. Така е създаден, така е устроен.D. Stanev написа:Единственото общо между всички изследвани столетници било тяхното отношение към живота - всички били в известен смисъл непукисти - гледали на нещата по-леко и не се впрягали за нищо... и другото много важно нещо - всички без изключение били дейни хора - не спирали да работят и да се занимават активно с нещо.A17DTС/S
Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !
Коментар
-
ntodorov написа:Тук можем да поспорим. ТуЙ за сходството на човешкия организъм и свинския нищо не значи...До колкото съм запознат това е и един религиозен предразсъдък и то от религия, която въобще не отрича месото...Колега ти виждал ли си прасе да яде месо ? Аз съм виждал нерез да разкъсва куче и то с охота и...апетит. Просто никой не е предлагал месо на домашното прасе, докато хората преди да получат зарзавата от Хамериката не са познавали друга храна. И някой преди мен го беше писал: Кучешките зъби не са случайно в устата ни.Alfa 156 2.0 TS
Alfa 156 20VTurbo
Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
Locost TF1 3.0V6
Коментар
-
Как казваше онзи японец ли беше, в клипа - "Най-обичам боба, лещата и да *ба" Иначе в момента ми е трудно да изброя колко от приятелите ми ядът месо, това защото останаха малко. Аз ям месо само и единствено ако ми се прияде, което се случва доста рядко. Слушал съм и съм чел доста за двете теории, за мен истината е че тялото си ми казва какво да ям. Сега нещо интересно от живота ми :- А кръвна група съм. Преди малко повече от 2 години, не успявах да се наяждам, ако нямаше месо в манджата. Изведнъж почна да ми причернява сутрин. Отдавах го на ниското си кръвно, което си го имам цял живот. Докато не минах медицински прегледи в края на годината. Оказа се че имам, така доооооста силна анемия!!! Ха сега де, спуквам се да ям месо, а то накрая анемия. Пълен шах Познавам доста хора, които не са вкусвали животински продукти от години. Като ги гледам още са живи и здрави. По интересен е случая с друга част дето познавам, който ядът само зърнени култури. Като казвам зърнени, не е точно така, защото се включват само пшеница, овес, и т.н. продукти + ориз. Ами ... още са живи и здрави . Имам и такива приятели, който между две пържоли слагат кюфтенца и палачинка с течен шоколад, и те са живи, и здрави. Както някой каза по горе - всичко маи е до мисъл. Толкова различни и крайни групи и все още живи и здрави.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар