Спирам по тази тема. Безобиден въпрос се превърна в причина за конфронтация.Аз все пак държа да прочетете моите поустове и, ако в един дори съм се опитал да наложа мнениеили да дам наклон на хранителните ви навици трябва да сте сигурни, че грешно са изтълкувани поустовете ми. Аз съм ЗА балансираното хранене. Аз съм ПРОТИВ тоталното отричане на месото или зарзавата. Едното без друготоне може. Пържолата без свежа гарнитура не е пържола. ( шегувам се ей). Аз съм ЗА двигателната активност. Насаждам такава културав моето семейство, боря се щерка ми да получава най-доброто и здравословно на трапезата. Салами, кренвирши, купешки луканки, карантиии консервирани меса - не понасям. Избягваме пърженото, консумирам пълнозърнест хляб (Чешки от Кауфланд), който ме засища въпрекистранния си вкус и триците. Ям много плодове, но болката е в щерка ми, която просто не ги понася. Отвращението, което изпитва, когато се опитва да ги яде е моята болка и за съжаление сме безсилни с майка и. Колкото и да са полезни - организмът и не ги понася. Другите хранителни навици ги има.И понеже темата е: Какво е храна ? трябва да вметна, че освен енергия за мен храненето за мен и моето семейство е ритуал- независимо, какво има на трапезата. Всички сме на масата заедно. Държа на естетиката. Не сме претенциозни.Synthy. Ако аз ти бях на гости с продуктите, които си приготвил - щях да ти напълня душата. Всичко щях да си омета от чинията. Това е признанието за всеки домакин. Любовта, времето и средствата за приготвянето на трапезата ми изострят апетита далеч преди небцето ми да е вкусило нещото. ПС: Мила Ели и ти не се сърди. Ти изказваш твоето мнение. Аз своето. Спорове трябва да има, но категоричност - не. Нека се дистанцираме от нея. Каквото е полезно за един може да вредно за друг. Бедна ни е фантазията, какви и, колко химични процеса се извършват в организма ни. Вчера имах "кеф" да се "ръбам" с теб - днес те обичам. Химия.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво е за вас храна?
Collapse
X
-
Пиле, пиленце...http://www.youtube.com/watch?v=enBwW...1&feature=plcpПредпочитам да бъда смешен в очите на глупаците, отколкото сам да бъда глупак.
Коментар
-
Антибиотици, анаболи, хормони... запечени във фурната :D:Dтова е шега Преди малко хапнах пилешко филе на скара с гъбен сос и картофи соте. Чисто удоволствие Сега една седмица пост на боб и ориз с овесени ядки :Dntodorov, колко е голяма дъщеря ти? Подобно е положението с племенницата ми. На 3г. е и плодовете ги има само за украса. Твоята ако успееш да я накараш да прояде плодове.. ще имаш голяма почерпка ако споделиш какво да правим с племенницата ми (аз и сестра ми). Само шоколади иска това дете Аз и сестра ми сме пробвали какво ли не за да прояде плодове - е не иска и това си е. Тя само на плодове караше известно време, в нас като дойде винаги предлагам плодове, нищо друго, обаче детето отказва да яде. Твърдо се е заинатила Малко встрани от проблема: пробвал ли си да си правиш хляб? В нас откакто купих на жената автомат за хляб, почти не купуваме. Напоследък даже започна да проявява някаква по-голяма търпимост към хляба от грахам брашно. Детето в това отношение няма проблем - яде го. Ако е с лютеница - още по-добре :D"За да чуеш, трябва да мълчиш." (Оджиън)
Nissan Primera WP12 QR20DE, ГИ, '03
Tempra 1.6 (EX), Dedra 1.8/16V (R.I.P.), Delta 1.6/16V (R.I.P.), Astra X16XEL (EX)
Коментар
-
ntodorov, колко е голяма дъщеря ти? Подобно е положението с племенницата ми. На 3г. е и плодовете ги има само за украса. Твоята ако успееш да я накараш да прояде плодове.. ще имаш голяма почерпка ако споделиш какво да правим с племенницата ми (аз и сестра ми). Само шоколади иска това дете Аз и сестра ми сме пробвали какво ли не за да прояде плодове - е не иска и това си е. Тя само на плодове караше известно време, в нас като дойде винаги предлагам плодове, нищо друго, обаче детето отказва да яде. Твърдо се е заинатила Малко встрани от проблема: пробвал ли си да си правиш хляб? В нас откакто купих на жената автомат за хляб, почти не купуваме. Напоследък даже започна да проявява някаква по-голяма търпимост към хляба от грахам брашно. Детето в това отношение няма проблем - яде го. Ако е с лютеница - още по-добреA17DTС/S
Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !
Коментар
-
Synthy написа:Извини ме, грешно съм те разбрал. Дано преодолее тази непоносимост дъщеря ти, егати гадната работаA17DTС/S
Коментар
-
Synthy написа:А от колко малка си започнал да и даваш сурови плодове да си хапе самичка?A17DTС/S
Коментар
-
Колеги, приятелски съвет от мен, не се опитвайте да налагате на дете храна, която не понася. Моят син също от малък не яде кой знае колко плодове. Основно ядеше банани и то по-зелени. За сметка на това пък обичаше и продължава да обича шоколад. От малък си ядеше по 1 шоколад 100 гр. на ден, че дори ако не го видехме и повтаряше. Сега е почти на 20г., без плод може да изкара и месеци, но без шоколад... И какво като не е полезно да се яде шоколад в такива количества, важното е че яде това което му харесва. В момента тежи около 80-82 кг. и е висок 187см. - здрав като бик.Peugeot 301
Punto 1.9 JTD - на жената
Коментар
-
venco67 написа:Колеги, приятелски съвет от мен, не се опитвайте да налагате на дете храна, която не понася. Моят син също от малък не яде кой знае колко плодове. Основно ядеше банани и то по-зелени. За сметка на това пък обичаше и продължава да обича шоколад. От малък си ядеше по 1 шоколад 100 гр. на ден, че дори ако не го видехме и повтаряше. Сега е почти на 20г., без плод може да изкара и месеци, но без шоколад... И какво като не е полезно да се яде шоколад в такива количества, важното е че яде това което му харесва. В момента тежи около 80-82 кг. и е висок 187см. - здрав като бик.A17DTС/S
Коментар
-
Човека е хишник, но е глупав хишник който яде и "Гюрлюци". Ако трябваше да ядем треволаци постояно щяхме да преживяме нощно време и зъбите ни щяха да са отворени отгоре. Та по темата Паржола гарнирана с кифтета Дробчета, сърчица, сушини разни салами и наденици, и свински деликатеси. За съжаление вино не ми се полага. Вчера се правиха едни заешки кюфтенца направо да си оближеш пръстите.Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
(\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.
Коментар
-
Humppa
От смокините ми се повръща...А най-много обичам прясно уловена дунавска риба на скара... На брега на дунава - с приятели и няколко каси бира...
Коментар
-
Humppa написа:От смокините ми се повръща...А най-много обичам прясно уловена дунавска риба на скара... На брега на дунава - с приятели и няколко каси бира..."За да чуеш, трябва да мълчиш." (Оджиън)
Nissan Primera WP12 QR20DE, ГИ, '03
Tempra 1.6 (EX), Dedra 1.8/16V (R.I.P.), Delta 1.6/16V (R.I.P.), Astra X16XEL (EX)
Коментар
-
Humppa
Не съм следил цялата тема, но ми се струва, че опира до две клишета:"Живея за да ям" и"Ям за да живея"И в двете има по зрънце истина, но пък ако някоя дебела книга казва "яжте целина, за да са ви здрави коленните стави", а в същото време човек с проблеми в ставите мрази целина к’во прави? Бих казал и да двете страни, поддържащи гоените клишета следното:Хапвайте си от всичко, в разумни граници, като от време на време прекалявайте с алкохолните напитки и си гледайте кефа, като същевременно се опитвайте да бъдете добри хора и помагайте на ближни и чужди колкото можете!!! Свети Петър горе няма да ви пира вегани ли сте били или тотални месари... Не че по нашите магазини колбасите са от месо, но холам...Мразя клишета! Особено много мразя това "Човек е на толкова, на колкото се чуства"... Всъщност човек е на толкова, на колкото е... ЕГН-то недвусмислено го показва!!!Най-много обичам зимно време да газя в дълбокия сняг... особено по билото на Стара планина П.П. Сори, разлигавих се, петък е...
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар