Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво е за вас храна?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

ele написа:
    ntodorov написа:
    ПС: От прекомерна употреба на месо можеш само да преядеш...Ама ти си я карай, както знаеш де. :D
    Това абсолютно не е вярно. Яденето на твърде много месо може да доведе до проблеми с бъбреците, ниско ниво на калций, сърдечни проблеми, висок холестерол, подагра и други. Всичко крайности са вредни - включително пълното вегетарианство или ежедневното консумиране на месо 3 пъти на ден. Затова яжте балансирано.
    Ако за теб мила това е абсолютно невярно не поставяй абсолютизма си толкова категорично. :D Остави ги докторските бля-бля отпреди 20 години. Знаеш ли, какво храни сърцето ти ? Мазнините. Йеж ми трева и чакай здрав пулс. Скоро четох едно изказване на един бля-бля диетолог.Казва: "Яжте соя. В нея има мазнини подобни на тези в месото"...И за чий чеп да ям соя, като ми е по-лесно, по-евтино и по угодно да ям пържола. И нещо друго пък, който иска да ме слуша. Ориз, картофи и бял хляб са основния бич за сърцето и нивото на кръвната захар. Много народ си измря от старите докторски съждения. Младите специалисти вече мислят друго. Иначе аз също съм ЗА балансираната диета. Без прекаляване най-вече на богатата на въглехидрати храна. Точно тези въглехидрати ( неусвоените в организма) превръщат тленното в онази мазна структора, те са и ОСНОВНИТЕ причинители на плаката. Животинската мазнина не се складира в организма. Тя има жизнено важни "задачки" там. Дори и за мозъка.Умишлено писах прекомерна употреба. Човек с една пържола се наяжда, с две преяжда. Колко "болкук" можеш да вкараш в устата си за да добиеш същата ситост.Майтапа на страна, а правило ли ви е впечатление, че най-големите животни на планетата са тревопасни. Те са лениви, тежки и грозни.Месоядните - лъв, тигър, кафява мечка са с по-малки размери, но са по-силни, по- красиви, по-по-най. Господари. ПС: Ели. Проблема с бъбреците и подаграта идват от употребата на карантии - дробчета, воденички. Аз се дистанцирам от тези продукти и отдавна съм ги изхвърлил от храната си. И понеже ме удари преди две години точно туЙ нящо, когато бях в безмесен режим и се размотавах по докторЯ, специалисти и прочие съм запознат в детайли с това коварство. Сред ударилите ги подагра имаше и... вегетарианци. Сега си минах на МОЯ режим и нямам ония проблеми. Организъм. Което е добро за един не е добро за друг. Определено някои стари теории вече издишат.А щом говорим за инсулти и инфаркти. Стреса е първия ни бич.
    A17DTС/S
    Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !

Коментар

Абе не ми хвалете докторите...до края на 50-те препоръчваха на бременни да пушат, за да нямат запек. На четна дата пишат колко е полезно кафето, на нечетна колко е опасно. Същото и за шоколада.

Коментар

ls1 написа:
        Абе не ми хвалете докторите...до края на 50-те препоръчваха на бременни да пушат, за да нямат запек. На четна дата пишат колко е полезно кафето, на нечетна колко е опасно. Същото и за шоколада.
        Подкрепям. Аз съм отгледан, като са ме повивали с повой... За дъщеря ми вече беше "опасно" за структората на костите. :D
        A17DTС/S

Коментар

не съм пробвал никакви наркотици, освен никотин, но поне мога да ти кажа, че никога не ми се е пълнила устата със слюнка при вида на цигара, ако ще 14 часа да не съм пушил. шоколад аз на моя мозък му давам - вчера изяде половин черен и четири блокчета млечен с цели лешници. шоколадът му прави кеф на мозъка - отделят се ендорфини. мисля, че му се полагат в умерени количества, щото той бачка денонощно. чипс като видя и ми се свива корема. пробвал съм да го ям - не става. правило ми е впечатление обаче, че като изоглавени го ядат малките деца и възрастни хора, за които знам, че си тормозят психиката, като не се хранят разнообразно.ще ти дефинирам разнообразно (балансираното е строго индивидуално). обедна порция разнообразна храна за мен е:тараторче/айрянпържолка (пилешка, телешка, свинска) с гарнитура от краставички и доматки, или боб с лютеничка и топка ориз или задушени зеленчуци или варени/печени картофки.чаша водаколичество филии бял хляб (айде или добруджа), според физическото натоварване. при мен обикновено е една.
          браво 1,6/90 - 09 г.

Коментар

ntodorov: мисля, че няма да ти е излишно да прочетеш малко сериозни книги. Ако не ти се четата, мога да ти го разясня, защото аз вече съм ги чела.
            Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

ele написа:
              ntodorov: мисля, че няма да ти е излишно да прочетеш малко сериозни книги. Ако не ти се четата, мога да ти го разясня, защото аз вече съм ги чела.
              то, какво е сериозно и какво не, също е въпрос на лична интерпретация. :D
              браво 1,6/90 - 09 г.

Коментар

ele написа:
                Точно заради "твоите" книжки смъртността вече клони към 0, а човечеството пребори лошия холестерол, инфаркта и инсулта.
                A17DTС/S

Коментар

ntodorov написа:
                  ele написа:
                  Точно заради "твоите" книжки смъртността вече клони към 0, а човечеството пребори лошия холестерол, инфаркта и инсулта.
                  Сбъркал си. Не са моите, щото по моите книжки си хапваш скарата. За това се обърни към тези, които са прочели другите "книжки".

Коментар

ele написа:
                    ntodorov написа:
                    ele написа:
                    Сбъркал си. Не са моите, щото по моите книжки си хапваш скарата. За това се обърни към тези, които са прочели другите "книжки".
                    И що ти трябваше да си объркваш четивото ? :P
                    A17DTС/S

Коментар

Ей богу, откачам от неща за хранене и пиене, изричани в умалителен вид. Саладка, ракийка, картофки, биричка, мезенце, кюфтенце, шкембенце, УИСКЕНЦЕ (!!!!!!!!!!!), шишченце, сиренце, (тук няма да продължавам с римите ). Направо ми се приаква като ги чуя тия неща! Yellow_Flash_Colorz_PDT_37

Fiat Bravo T-Jet 120

Коментар

Значи ходиш по кръчмички честичко, защото там сервитьорчетата носят водичката, салатката и супичката :D:D:D
                        "За да чуеш, трябва да мълчиш." (Оджиън)
                        Nissan Primera WP12 QR20DE, ГИ, '03
                        Tempra 1.6 (EX), Dedra 1.8/16V (R.I.P.), Delta 1.6/16V (R.I.P.), Astra X16XEL (EX)

Коментар

ntodorov: не съм го обърквала хич. А ти си яж мръвката, обаче не заблуждавай хората, че като прекаляват с месото, най-много да преядат. Всеки сам решава какво да си слага на масата, това че някой не яде месо не е повод за подигравка, както е видно от писанията ти.

Коментар

ele написа:
                            ntodorov: не съм го обърквала хич. А ти си яж мръвката, обаче не заблуждавай хората, че като прекаляват с месото, най-много да преядат. Всеки сам решава какво да си слага на масата, това че някой не яде месо не е повод за подигравка, както е видно от писанията ти.
                            Подигравка ????...
                            Умишлено писах прекомерна употреба. Човек с една пържола се наяжда, с две преяжда. Колко "боклук" трябва да вкараш в устата си за да добиеш същата ситост ?
                            Това е цитат от мой поуст в тази тема. Помествам го за да преустановя интерпретациите ти на моите думи. Сигурен съм, че не си прочеланито един мой поуст. Надявам се, че не си чела "книжките" си по същия начин.:P ПС: Мила...Бих ти станал отдушник на лошото настроение, но разстояние ни дели, докато едно парче черен шоколад приготвен с любов и с голямо процентно съдържание на какао без захар би ти възстановил нивата на ендорфин в организма. Ако не ти помогне едно парче - изяж го целия. Не вреди.
                            A17DTС/S

Коментар

Това за шоколада е много добро, и много вярно А който не обича черен шоколад??? Направо ми се гади от горчиви неща, вкл. и сурово какао - блях, нищо че било мега ултра хипер супер дупер полезно и как ще живееш 200 години ако папаш по 5 ядки на ден. Обаче... забелязвам, че на някой който се храни "нормално" ако му кажеш че яде боклуци и канцерогени, все едно му бъркаш в задника. Става сприхав, избухлив, агресивен и ще ти издере очите само при мисълта че някой може да му вземе пържолата с пържените картофи. Що така? Има го и другият вариант разбира се - хранещите се "здравословно" се вживяват като проповедници, и започват да учат другите как да се хранят, бе зникой да ги е питал, като също са доста сприхави и понякога агресивни. А Леополд е казал нещо толкова простичко: "ребята, давайте жить дружно". Това с пристрастяването към храната не го разбирам. Темата тук го доказва, някои от месоядите ми скачат на карате, както и на ele, от своя страна същото прави и ele (аз надявам се не спадам към тази категория).И ntodorov, не мога да се въздържа, е те репликирам "боклука", както го наричаш, като количество никога няма да е достатъчен за да получиш ситостта, които ти дават белия хляб с месото и мазнотиите покрай тях. Просто защото концентрацията им е много висока, и ако трябва да получиш същата хранителна стойност от "боклук", това прави някъде 2.5-3кг. Няма стомах на нормален човек, който да побере това количество. Друг въпрос е дали изобщо имаш нужда от такива високи концентрации, и дали е възможно изобщо да си коригираш рецепторите в стомаха да дават сигнал на мозъка че си сит, след като си ги повредил с концентрираните храни.
                              "За да чуеш, трябва да мълчиш." (Оджиън)
                              Nissan Primera WP12 QR20DE, ГИ, '03
                              Tempra 1.6 (EX), Dedra 1.8/16V (R.I.P.), Delta 1.6/16V (R.I.P.), Astra X16XEL (EX)

Коментар

Synthy:каквото повикало, това се обадило. Всъщност не скачам на карате, само се дразня, когато някой се мъчи да налага собственият си начин на живот. Аз не налагам моя - не давам съвети кой какво да яде - всички в тоя форум са достатъчно възрастни сами да решат. Ако някой иска да яде месо по 3 пъти на ден - прав му път - доказано е обаче, че яденето на много месо неминуемо води до дисбаланс в организма, разбира се не след седмица или две. Който иска да става преживен - пак прав му път - това също има своите не толкова приятни последици, особено ако е в някаква крайна форма. Това, което забелязвам по улиците са дебелите хора - през цялото време в училище съм имала 3-ма дебели съученика - едно момче до 7ми клас, който след 4-5 години израстна и стана много слаб, и 2 съученички в средното - едната беше 80 кг и доста висока, а другата 68 и също не много ниска (това ми се е запечатало в главата от измерването през една от годините). Сега като гледам как на всяко 3-то дете на улицата му висят сланините изпод тесните блузки - направо трагедия. Гадно е да видиш млади хора така ошишкавяли - имайки предвид тенденцията хората да надебеляват поради по-ниските изисквания за калории след израстването - не ми се мисли какво ще са след 10 години. Така че какво ядеш е важно, защото не е едно и също за сърцето да храни 50-60-70 кила и 150 кила, или за ставите. А килата са пряко свързани с храната. Която пък трябва да зависи от двигателната активност....

Коментар

Working...
                                X