ele написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво е за вас храна?
Collapse
X
-
A17DTС/S
Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !
-
ls1 написа:Абе не ми хвалете докторите...до края на 50-те препоръчваха на бременни да пушат, за да нямат запек. На четна дата пишат колко е полезно кафето, на нечетна колко е опасно. Същото и за шоколада.A17DTС/S
Коментар
-
не съм пробвал никакви наркотици, освен никотин, но поне мога да ти кажа, че никога не ми се е пълнила устата със слюнка при вида на цигара, ако ще 14 часа да не съм пушил. шоколад аз на моя мозък му давам - вчера изяде половин черен и четири блокчета млечен с цели лешници. шоколадът му прави кеф на мозъка - отделят се ендорфини. мисля, че му се полагат в умерени количества, щото той бачка денонощно. чипс като видя и ми се свива корема. пробвал съм да го ям - не става. правило ми е впечатление обаче, че като изоглавени го ядат малките деца и възрастни хора, за които знам, че си тормозят психиката, като не се хранят разнообразно.ще ти дефинирам разнообразно (балансираното е строго индивидуално). обедна порция разнообразна храна за мен е:тараторче/айрянпържолка (пилешка, телешка, свинска) с гарнитура от краставички и доматки, или боб с лютеничка и топка ориз или задушени зеленчуци или варени/печени картофки.чаша водаколичество филии бял хляб (айде или добруджа), според физическото натоварване. при мен обикновено е една.браво 1,6/90 - 09 г.
Коментар
-
ele написа:ntodorov: мисля, че няма да ти е излишно да прочетеш малко сериозни книги. Ако не ти се четата, мога да ти го разясня, защото аз вече съм ги чела.A17DTС/S
Коментар
-
ntodorov написа:ele написа:ntodorov: мисля, че няма да ти е излишно да прочетеш малко сериозни книги. Ако не ти се четата, мога да ти го разясня, защото аз вече съм ги чела.Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
-
ele написа:ntodorov написа:ele написа:ntodorov: мисля, че няма да ти е излишно да прочетеш малко сериозни книги. Ако не ти се четата, мога да ти го разясня, защото аз вече съм ги чела.A17DTС/S
Коментар
-
ntodorov: не съм го обърквала хич. А ти си яж мръвката, обаче не заблуждавай хората, че като прекаляват с месото, най-много да преядат. Всеки сам решава какво да си слага на масата, това че някой не яде месо не е повод за подигравка, както е видно от писанията ти.Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
-
ele написа:ntodorov: не съм го обърквала хич. А ти си яж мръвката, обаче не заблуждавай хората, че като прекаляват с месото, най-много да преядат. Всеки сам решава какво да си слага на масата, това че някой не яде месо не е повод за подигравка, както е видно от писанията ти.Умишлено писах прекомерна употреба. Човек с една пържола се наяжда, с две преяжда. Колко "боклук" трябва да вкараш в устата си за да добиеш същата ситост ?A17DTС/S
Коментар
-
Това за шоколада е много добро, и много вярно А който не обича черен шоколад??? Направо ми се гади от горчиви неща, вкл. и сурово какао - блях, нищо че било мега ултра хипер супер дупер полезно и как ще живееш 200 години ако папаш по 5 ядки на ден. Обаче... забелязвам, че на някой който се храни "нормално" ако му кажеш че яде боклуци и канцерогени, все едно му бъркаш в задника. Става сприхав, избухлив, агресивен и ще ти издере очите само при мисълта че някой може да му вземе пържолата с пържените картофи. Що така? Има го и другият вариант разбира се - хранещите се "здравословно" се вживяват като проповедници, и започват да учат другите как да се хранят, бе зникой да ги е питал, като също са доста сприхави и понякога агресивни. А Леополд е казал нещо толкова простичко: "ребята, давайте жить дружно". Това с пристрастяването към храната не го разбирам. Темата тук го доказва, някои от месоядите ми скачат на карате, както и на ele, от своя страна същото прави и ele (аз надявам се не спадам към тази категория).И ntodorov, не мога да се въздържа, е те репликирам "боклука", както го наричаш, като количество никога няма да е достатъчен за да получиш ситостта, които ти дават белия хляб с месото и мазнотиите покрай тях. Просто защото концентрацията им е много висока, и ако трябва да получиш същата хранителна стойност от "боклук", това прави някъде 2.5-3кг. Няма стомах на нормален човек, който да побере това количество. Друг въпрос е дали изобщо имаш нужда от такива високи концентрации, и дали е възможно изобщо да си коригираш рецепторите в стомаха да дават сигнал на мозъка че си сит, след като си ги повредил с концентрираните храни."За да чуеш, трябва да мълчиш." (Оджиън)
Nissan Primera WP12 QR20DE, ГИ, '03
Tempra 1.6 (EX), Dedra 1.8/16V (R.I.P.), Delta 1.6/16V (R.I.P.), Astra X16XEL (EX)
Коментар
-
Synthy:каквото повикало, това се обадило. Всъщност не скачам на карате, само се дразня, когато някой се мъчи да налага собственият си начин на живот. Аз не налагам моя - не давам съвети кой какво да яде - всички в тоя форум са достатъчно възрастни сами да решат. Ако някой иска да яде месо по 3 пъти на ден - прав му път - доказано е обаче, че яденето на много месо неминуемо води до дисбаланс в организма, разбира се не след седмица или две. Който иска да става преживен - пак прав му път - това също има своите не толкова приятни последици, особено ако е в някаква крайна форма. Това, което забелязвам по улиците са дебелите хора - през цялото време в училище съм имала 3-ма дебели съученика - едно момче до 7ми клас, който след 4-5 години израстна и стана много слаб, и 2 съученички в средното - едната беше 80 кг и доста висока, а другата 68 и също не много ниска (това ми се е запечатало в главата от измерването през една от годините). Сега като гледам как на всяко 3-то дете на улицата му висят сланините изпод тесните блузки - направо трагедия. Гадно е да видиш млади хора така ошишкавяли - имайки предвид тенденцията хората да надебеляват поради по-ниските изисквания за калории след израстването - не ми се мисли какво ще са след 10 години. Така че какво ядеш е важно, защото не е едно и също за сърцето да храни 50-60-70 кила и 150 кила, или за ставите. А килата са пряко свързани с храната. Която пък трябва да зависи от двигателната активност....Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар