Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво е за вас храна?

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    #16
    Наскоро изчетох едно изследване във Великобритания.Около 80%, от тези които се хранят с месо са получили инфаркт или инсулт, но 60% са оживели.От вегитарянците 40% са починали в резултата на самоубийство.Изводът бе, че вегитарианството води до депресии и психически проблеми.Честно да ви кажа, въобще не се съобразявам с разделно хранене, лечебно гладуване, детоксикации и прочие щурутии. Ям каквото ми се яде и когато ми се яде, т.е. давам на организма си това, което желае.Важното е да не се прекалява, защото всичко извън нормалните граници е вредно.
    Няма начин да няма начин!

    Коментар


      #17
      За съжаление това ,което обичам е коренно различно от това,което ТРЯБВА И МОГА да ям.
      Животът е това,което се случва докато кроим други планове.
      Love is a language spoken by everyone,but understood only by the heart

      Коментар


        #18
        Е това е едно неприятно изключение, вероятно свързано с заболяване.
        Няма начин да няма начин!

        Коментар


          #19
          nikolovvd написа:
          Наскоро изчетох едно изследване във Великобритания.Около 80%, от тези които се хранят с месо са получили инфаркт или инсулт, но 60% са оживели.От вегитарянците 40% са починали в резултата на самоубийство.Изводът бе, че вегитарианството води до депресии и психически проблеми.Честно да ви кажа, въобще не се съобразявам с разделно хранене, лечебно гладуване, детоксикации и прочие щурутии. Ям каквото ми се яде и когато ми се яде, т.е. давам на организма си това, което желае.Важното е да не се прекалява, защото всичко извън нормалните граници е вредно.
          Абсолютно вярно. Казвам го, защото имах една приятелка която незнайно защо реши че трябва да е вегетарианка. Не ядеше само месо, ядеше всякакви животински продукти. Изкара така около 4 години, след което изпадна в някаква страхотна депресия, ходи по лекари в продължение на месеци и се оказа че поради липси на някакви ензими и мазнини съдържащи се само и единствено в месото е изпаднала в това състояние, което си беше доста сериозно. Накрая лекарите и казали, че ако не прояде месо има реална опасност за живота и. Е... както сами се досещате, въпросната ми приятелка вече не е вегетарианка и е в чудесно здраве :D
          Fiat Bravo 1.6 16v `99г.
          Suzuki Vitara 2.0V6
          Ако не живееш на ръба, заемаш прекалено много място!

          Коментар


            #20
            Re: Храна

            Immortal написа:
            Така че, ДА, човекът е месоядно и хищно животно по дифолт. Разните му треволяци и подобни расли на корен неща са само гарнитура. И винаги е било така!По-скоро е обратното - като се е увеличила консумацията на месо, заради нарастващия брой жители на Земята, са започнали да заместват естествената храна (месото) с разни растения. Който иска да не яде месо - да не яде, но не лишавайте децата си поне от тази толкова естествена храна. Като станат на 18, да си избират какво да ядат.
            Както винаги Дидо ми е взел думите от устата!До всички вегетарианци/суровоядци/веганци и всякакви такива любители на щастливите растения: човека е хищник, месояден хищник, пъровначално суровоядящ месояден хищник. Първия еволюционен скок в развитието на хомо еректус е откриването как да пече/вари месото - така му се освобождава време и за други неща, не само да се храни - и това е довело до еволюирането му в ХОМО САПИЕНС!Имаше една много хубава статия за храните според кръвната група, от която цитирам:
            Код:
            Преди около 40 000 г.пр.Хр. съществувала само кръвна група 0. Изкачването на човека на върха на хранителната верига бележи най-високата точка на еволюция на тази кръвна група. Хората тогава били изкусни ловци и се препитавали предимно с дивеч. Те се местели от едно място на друго, когато храната свършвала. Това разбира се не можело да продължава вечно и месоядните се превърнали във всеядни, като в храненето и навлезнали диви плодове и ядки и риба.
            Ето и цялата статия: http://lubomirivanov.com/842/Първоначално това съм го чел в сериозни издания, просто тук я намерих преписана.Предполагам колегата Synthy е кръвна група А:
            Код:
            ХРАНЕНЕ ЗА КРЪВНА ГРУПА АПритежателите на тази кръвна група са единствените, които могат да станат вегетарианци без да си създадат здравословни проблеми.
            Затова и изобщо пуска такива теми, ако беше 0, щеше като нас с Кирето да пуска теми: ’Какво да сготвя от парче свински бут’ и ’Как обичате пържолата’!Всеки има избор как да се храни и как се чувства най добре, но моля много всички тревопасни - НЕ СЕ ВЪЗМУЩАВЙТЕ ЧЕ ЯМ МЕСО, и спрете да ме поучавате - аз не ви тикам луканка в устата насила, нали? Ям си я сам
            Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
            Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
            ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

            Коментар


              #21
              Храна е всичко това, което здравословно или не, може да ми възбуди апетита като го видя... Казвам като го видя, защото има и много миризми коио ме карат да пощурея и да се облизвам, но от пътуванията ми напоследък, се убедих, че има някой неща които колкото и вкусно да миришат, като ги видя - не бих се доближил до тях... Общо взето - хапва се всичко, което ми хареса, когато и по колкото ми се иска...

              Коментар


                #22
                Интересна тема. За съжаление необятна по отношение на всички възможни аргументи и изследвания. Аз ще река, че няма установена пряка връзка между дълголетието и яденето (на каквото и да било). При около 20 години група учени решили да установят разковничето на дълголетието и били много учудени от липсата на пряка връзка мужду начина наживот по отношение на ядене, пиене и пр. (не че няма никаква връзка). Но първото, което се набило на очи е, че 80% от всички столетници които изследвали били жени (за това си има причини). Другото, което силно ги впечатлило било, че двете най-възрастни представителки в извадката, водели коренно различен начин на живот - едната канадка, планинарка и козевъдка, водела изцяло природосъобразен начин на живот (не ядяла месо), но другата (французойка) ядяла и пиела всичко... на 100 години отказала цигарите, но от виното не се отказала - пиела по литър вино на ден... Единственото общо между всички изследвани столетници било тяхното отношение към живота - всички били в известен смисъл непукисти - гледали на нещата по-леко и не се впрягали за нищо... и другото много важно нещо - всички без изключение били дейни хора - не спирали да работят и да се занимават активно с нещо.Сега по повод яденето на месо - аз лично не ям месо. Децата ми също. Не съм забелязал някакви отклонения поради това. Тъкмо обратното. Голямата ми щерка докато ходеше на карате, биеше на канадска всичките момчета в класа По принцип съм против всякакви предразсъдъци по повод яденето и неяденето на каквото и да било, особено поради религиозни и още повече поради идиотски диети за отслабване. Факт е, че българина принципно се храни нездравословно и еднообразно и това е един от основните фактори (предпоставка) за множество заболявания... но нищо повече от предпоставка! Както казват "вреди на увредения" Също така е и факт, че българина не е склонен към компромиси - дори намаляването на количеството на консумираната сол е сериозно предизвикателство, което се констатира от кардиолозите, които предписват безсолни режими на хранене на пациентите си... какво остава за другите неща като пиене и пушене...
                Най-вече Astra H 1.9 CDTI (JTD) 120 к.с. и ако има къде Делта 3

                Коментар


                  #23
                  Това че дъщеря ти в определена възраст е биела всички момчета на канадска няма никаква връзка с режима на хранене. Тя нека да пере мазни баници и по няколко кроасана през няколко часа - 8-9 годишна ще е по силна от всяко момче на същата възраст. Факт е какво се случва след това. А ти защо не ядеш месо - по религиозни или какви причини? мирише ли ти на лошо или пък си бил отвратен от нещо. Дъщеря ти вероятно си хапва месо гез ти да зйаеш - дюнери, пици, джобове, хамбургери, родопки, принцеси - всичко е с месо. Бъди сигурен че си хапва. Казвам всички тези неща за да насоча вниманието към проблема с едообразното хранене, което е много по вредно от месоядството и вегетарианството.
                  Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
                  Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
                  ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

                  Коментар


                    #24
                    Yavor написа:
                    Това че дъщеря ти в определена възраст е биела всички момчета на канадска няма никаква връзка с режима на хранене.
                    Да, няма... по-скоро исках да изтъкна, че няма неблагоприятно влияние предвид усилените тренировки. А иначе за канадската - става въпрос за 8-ми клас. Разбрах го случайно (и тя не е предполагала) учителят по физическо споделил с треньора им и аз от него знам.
                    Най-вече Astra H 1.9 CDTI (JTD) 120 к.с. и ако има къде Делта 3

                    Коментар


                      #25
                      ntodorov написа:
                      И да. Човека е месоядно животно. Така е създаден, така е устроен.
                      Тва не е точно така, нито дъвкателната ни система, нито стомашната, нито чревната ни система е като на месоядните в природата - всеядни е може би по точната дума, може да прозвучи цинично, но сме най - близо до хранителното меню на прасетата, неслучайно и органната ни сходност с тях е най - голяма в сравнение с другите твари по земята......Не ям месо по хуманни и естетически причини(не религиозни в никакъв случай) от близо 12 години, не съм умрял, все още не консумирам хапчета(не ми се налага), карам две настинки на година, гледам да ям колкото се може по прости и елементарни храни, позволявам си да ям и сладки боклуци 1-2 пъти седмично, щото все пак организма трябва да привиква с отровите в малки количества.......не пуша от 12 години, пак от толкова пия по литър твърд алкохол на година, позволявам си и жена няколко пъти в седмицата....:P :P :P Предполагам разбирате че няма как да повярвам на тоя дето ще ми каже че съм лишавал бодито си от ценни вещества доставяни само от месото......а дори да допуснем че е така, щом се чуствам повече от перфектно, защо това да е проблем????
                      D. Stanev написа:
                      Единственото общо между всички изследвани столетници било тяхното отношение към живота - всички били в известен смисъл непукисти - гледали на нещата по-леко и не се впрягали за нищо... и другото много важно нещо - всички без изключение били дейни хора - не спирали да работят и да се занимават активно с нещо.
                      Може би поредното за мен доказателство че мисълта е една от най - силните, но непознати енергии в човешкото тяло.......
                      Alfa 156 2.0 TS
                      Alfa 156 20VTurbo
                      Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
                      Locost TF1 3.0V6

                      Коментар


                        #26
                        ФЕРАРИСТ написа:
                        ntodorov написа:
                        И да. Човека е месоядно животно. Така е създаден, така е устроен.
                        Тва не е точно така, нито дъвкателната ни система, нито стомашната, нито чревната ни система е като на месоядните в природата - всеядни е може би по точната дума, може да прозвучи цинично, но сме най - близо до хранителното меню на прасетата, неслучайно и органната ни сходност с тях е най - голяма в сравнение с другите твари по земята......Не ям месо по хуманни и естетически причини(не религиозни в никакъв случай) от близо 12 години, не съм умрял, все още не консумирам хапчета(не ми се налага), карам две настинки на година, гледам да ям колкото се може по прости и елементарни храни, позволявам си да ям и сладки боклуци 1-2 пъти седмично, щото все пак организма трябва да привиква с отровите в малки количества.....Предполагам разбирате че няма как да повярвам на тоя дето ще ми каже че съм лишавал бодито си от ценни вещества доставяни само от месото......а дори да допуснем че е така, щом се чуствам повече от перфектно, защо това да е проблем????
                        D. Stanev написа:
                        Единственото общо между всички изследвани столетници било тяхното отношение към живота - всички били в известен смисъл непукисти - гледали на нещата по-леко и не се впрягали за нищо... и другото много важно нещо - всички без изключение били дейни хора - не спирали да работят и да се занимават активно с нещо.
                        Може би поредното за мен доказателство че мисълта е една от най - силните, но непознати енергии в човешкото тяло.......
                        Тук можем да поспорим. ТуЙ за сходството на човешкия организъм и свинския нищо не значи...До колкото съм запознат това е и един религиозен предразсъдък и то от религия, която въобще не отрича месото...Колега ти виждал ли си прасе да яде месо ? Аз съм виждал нерез да разкъсва куче и то с охота и...апетит. Просто никой не е предлагал месо на домашното прасе, докато хората преди да получат зарзавата от Хамериката не са познавали друга храна. И някой преди мен го беше писал: Кучешките зъби не са случайно в устата ни.
                        A17DTС/S
                        Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !

                        Коментар


                          #27
                          nikolovvd написа:
                          Изводът бе, че вегитарианството води до депресии и психически проблеми.
                          В кръга на майтапа, и без да искам да обидя никой колега:Според мен е обратно - психическите проблеми водят до вегетарианство!

                          Коментар


                            #28
                            Я пусни темата в сомалийски форум...
                            Предпочитам да бъда смешен в очите на глупаците, отколкото сам да бъда глупак.

                            Коментар


                              #29
                              ntodorov написа:
                              Тук можем да поспорим. ТуЙ за сходството на човешкия организъм и свинския нищо не значи...До колкото съм запознат това е и един религиозен предразсъдък и то от религия, която въобще не отрича месото...Колега ти виждал ли си прасе да яде месо ? Аз съм виждал нерез да разкъсва куче и то с охота и...апетит. Просто никой не е предлагал месо на домашното прасе, докато хората преди да получат зарзавата от Хамериката не са познавали друга храна. И някой преди мен го беше писал: Кучешките зъби не са случайно в устата ни.
                              Нямам намерение да споря особенно......Не съм изобщо религиозен, смятам например че историята с Христос е както се казва "най - известната приказка съчинявана някога" - тоест - пълна измислица.......Не съм отричал че прасето яде месо, но всеядни и хищници са много различни неща......И въпреки че кучешките ни зъби не са случайно в устата ни, може би не случайно са толкова слабо развити спрямо други "хищници"......
                              Alfa 156 2.0 TS
                              Alfa 156 20VTurbo
                              Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
                              Locost TF1 3.0V6

                              Коментар


                                #30
                                Как казваше онзи японец ли беше, в клипа - "Най-обичам боба, лещата и да *ба" Иначе в момента ми е трудно да изброя колко от приятелите ми ядът месо, това защото останаха малко. Аз ям месо само и единствено ако ми се прияде, което се случва доста рядко. Слушал съм и съм чел доста за двете теории, за мен истината е че тялото си ми казва какво да ям. Сега нещо интересно от живота ми :- А кръвна група съм. Преди малко повече от 2 години, не успявах да се наяждам, ако нямаше месо в манджата. Изведнъж почна да ми причернява сутрин. Отдавах го на ниското си кръвно, което си го имам цял живот. Докато не минах медицински прегледи в края на годината. Оказа се че имам, така доооооста силна анемия!!! Ха сега де, спуквам се да ям месо, а то накрая анемия. Пълен шах Познавам доста хора, които не са вкусвали животински продукти от години. Като ги гледам още са живи и здрави. По интересен е случая с друга част дето познавам, който ядът само зърнени култури. Като казвам зърнени, не е точно така, защото се включват само пшеница, овес, и т.н. продукти + ориз. Ами ... още са живи и здрави . Имам и такива приятели, който между две пържоли слагат кюфтенца и палачинка с течен шоколад, и те са живи, и здрави. Както някой каза по горе - всичко маи е до мисъл. Толкова различни и крайни групи и все още живи и здрави.

                                Коментар

                                Working...
                                X