Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Скок от ръба на планетата

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

emzo написа:
    Преминал ли е звуковата бариера ?
    Върти се една снимка из нета
    FIAT FORUM BULGARIA
    Ракията е над политиката

Видео от Италфест 2011

Коментар

Е кой го снима точно там, че не се сещам? Най малко позицията на слънцето изобщо не е там по това време на деня. Всъщност там при толкова силно разреден въздух, скоростта на звука е много отностелно понятие. Тя никога не е постоянна величина, зависи от много фактори. Може да се е движел със свръхзвукова скорост, но свръхзвукова която ние приемаме за такава - около 1200-1250 км/ч, при налягане 1 атмосфера, на морското ниво, при температура еди каква си... Там горе сигурно е много по-ниска.

Коментар

Скок от ръба на планетата

Журналюгите са навсякъде
        FIAT BRAVA 1.4 12V А/С, с чийто собственик можете да се свържете на 089 9225580
        FIAT CROMA 2.4 Mjet - proprio miracolo

Коментар

krasio_79bs написа:
          Притесни ме като започна да се върти като пумпал. Тоя ся 100% ще се окаже ,че е македонец.
          Краси, ти си пророк...

Коментар

I don't always blow black smoke with my JTD ... but when I do, it's directly into your cooler!

Коментар

Кьор-фишек е това, но за сметка на това в същия вестник са го писали "австралиец", а той е "австриец"."Феликс скокна за нова историјаБестрашниот Феликс Баумгартнер скокна од работ на вселената и сруши три рекорди. Телото на 43-годишниот Австралиец беше во слободен пад од 39.068 метри. При тоа стана првиот човек кој со своето тело го проби воздушниот ѕид. Траеoeето на скокот изнесуваше пет и пол минути.Овој егзибиционист, за кого се стравуваче дали ќе остане жив по овој подвиг, се подготвуваше за овој скок цели пет години. При тоа, тој собори три рекорди за највисок и најдолг лет со балон, искачуваoeе на најголемата висина и за најбрз пад со своето тело.Баумгартнер

Коментар

Аз само ще кажа .Аз с бънджи не скочих преди 2 години.
                Животът е това,което се случва докато кроим други планове.
                Love is a language spoken by everyone,but understood only by the heart

Коментар

И Алф също е македонец вероятно

Коментар

Май че Баумгартнер е закъснял
                    Прикачени файлове
                    FIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
                    Ако нещо стане както трябва, то е станала голяма грешка. Закон на Мърфи.

Коментар

Искам и аз. Направо му завиждам на тоя!Хората кви неща правят, пък ние тук се кефим на един скок с бънджи.
                      "Не търсете възмездие.Рано или късно всеки плаща."
                      Ванга

Коментар

Е обади се на Путин.Мое ти отстъпи летящото животно.
                        FIAT FORUM BULGARIA
                        Ракията е над политиката

Видео от Италфест 2011

Коментар

ogi28b написа:
                          Е кой го снима точно там, че не се сещам? Най малко позицията на слънцето изобщо не е там по това време на деня. Всъщност там при толкова силно разреден въздух, скоростта на звука е много отностелно понятие. Тя никога не е постоянна величина, зависи от много фактори. Може да се е движел със свръхзвукова скорост, но свръхзвукова която ние приемаме за такава - около 1200-1250 км/ч, при налягане 1 атмосфера, на морското ниво, при температура еди каква си... Там горе сигурно е много по-ниска.
                          Става въпрос, че се е движел със скорост,по-голяма от скоростта на звука НА ЗЕМЯТА
                          `95 Punto ELX 1.2 75hp + LPG
                          http://silenbg.blogspot.com/ - Блогът ми за тренировки, хранене, здраве, уелнес...

Коментар

Апропо, в космоса звука ако не се лъжа няма скорост... Не за друго, ама просто го няма. Уточнявам само!
                            Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
                            Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
                            ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Коментар

Yavor написа:
                              Апропо, в космоса звука ако не се лъжа няма скорост... Не за друго, ама просто го няма. Уточнявам само!
                              Всъщност, още от оня ден си мисля, че цялото название е много подвеждащо, не че омаловажавам скока, и аз много му се кефих, ама момчето има бая да полети, докато скочи от ръба на космоса. Нъкъде бях чел, че ръба на космоса е около 120км, но там вече навлиза в Йоносферата и може и да се поопече малко... Относно скороста на звука на тази височина - Уики цитат, екзосферата започва от 800км
                              ЕкзосфераПоследният слой от земната атмосфера. Смята се за външна част на атмосферата, в която плътността на въздуха е все още различна от тази на междупланетния газ. Газовете и молекулите се движат с голяма скорост и се разсейват в космоса. Достига до 20 000 km, като тази височина се смята за крайна височина на атмосферата.
                              Следователно, колкото и да е бавно, на 39 км височина звук трябвяа да има, но ми се струва, че скороста трябва да е мнооооого по-малка от 1200 км/ч

Коментар

Радвам се на успеха на Баумгартнер, обаче този проект е мой, заявява 67-годишният Иван Трифонов, виенчанин, роден в България.
                                Aктуалният парадокс в България - повечето искат да живеят в по-уредена държава, но реват на умряло като им затвориш кранчето на сенчестата и полузаконна или незаконна дейност.

Коментар

Working...
                                X