Панагюрище ще произвежда автобуси Производството на български автобуси ще бъде възстановено след 17-годишно прекъсване в Панагюрище, научи Дарик радио. До 4 месеца там ще стартира сглобяването на рейсове с италиански двигатели и шасита. Първоначално разкритите работни места ще бъдат около 80, но се предвижда с разрастване на производството да достигнат 500. Инвестицията е на стойност 3 милиона евро, като ще се използва налична база на транспортна фирма, заяви пред Дарик Ангел Батаклиев, партньор в смесеното дружество, което се очаква да бъде учредено по време на есенния панаир. Италианският съдружник, който предоставя технологията, е концернът
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Панагюрище ще произвежда автобуси
Collapse
X
-
fhh
-
Е поне автобуси е доказано че може да произвеждаме за разлика от коли. Сигурен съм че и в африка има още останали наши автобуси. Колко още се търкалят из страната..Абе винаги съм се чудил Чавдарите с какъв двигател са?Търсил съм и за червените Икаруси но не съм намирал.Сега Фруктиера в БГ и Додж навън
Карал Типо 1.6 75 ->Пунто 1.2 75->Браво 1.9Д->Стило 1.9 JTD
Коментар
-
geshabeli написа:Е поне автобуси е доказано че може да произвеждаме за разлика от коли. Сигурен съм че и в африка има още останали наши автобуси. Колко още се търкалят из страната..Абе винаги съм се чудил Чавдарите с какъв двигател са?Търсил съм и за червените Икаруси но не съм намирал.
Коментар
-
То произвеждахме коли във Варна ама кво стана с Ровъра Маестро някой по запознат да разкаже защо спря сглобката май много придърпваме за собствени нужди и българина е способен да си го изнесе и сглоби на части от завода. Май затова не преуспяваме.Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар