1. Няма далавера. Няма далавера и данък на жилището си да плащаш, нито на колата, нито на заплата ти, ама плащаме. 2. Писна ни от глупостите на Бойко. Проблемът е, че ни писна и от глупостите на всички, които се изредиха и преди него. Ако мислиш, че има някой, от който няма да ни писне, моля сподели, да знаем за кой да гласуваме догодина.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Дянков въвежда данък върху лихвите по влоговете
Collapse
X
-
vvvasilev: Не си спомням да съм споменавала разни неща за равнопоставеност - от де ти хрумна, не знам. Колегата зададе въпрос и му отговорих извън темата. И защо си мислиш, че в данъците има някаква далавера - няма далавера в никой данък и не съм някакъв вманиачен защитник на данъците, само пиша малко повече, защото имам повече работа и трябва да почивам от време на време . Единственото, което твърдя, е че данъкът е справедлив. Разликата между Белгия и БГ е - в Белгия заплатите са високи, в България заплатите са ниски и данъците в двете държави корелират с тях. Наивно е да смяташ, че в БГ се краде, а в Белгия не се краде - само че там парите са много и има за всички, а тук са малко и няма за никой. Като говориш за блатото на ГЕРБ, да не би другите преди ГЕРБ да са тучни ливади??? И не на последно място - вие си имате фалирала банка, ние нямаме. А и някакси много нагло да викаш "Крадлива политика" от Белгия, черпейки информация от медиите, които грънаха, че ще облагат депозитите, вероятно нарочно.Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
-
Kuku написа:Аз не съм сигурен, че ви разбирам Какво прихващате и какво възстановявате?ДДС не са ваши пари, а на държавата.Както каза един американец на един семинар - последния го отнася :DFiat Punto ELX 1.9 JTD 80 к.с.
Fiat Brava SX 1.4 12V - много хубава кола беше
Коментар
-
slonikon: Че какво им е на банките, аз от моята съм доволна. ilko-gd: Могат, регистрирай се по булстат, регистрирай се по ДДС, приспадай си данък за дейността. Освен това ДДСто се начислява върху продажбите - ти какво продаваш, че да си приспадаш ДДС? не знам какво си се хванал за ДДСто като удавник за сламка. Последният от веригата го плаща - т.е. крайният потребител, пък бил той и фирма.Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
-
ele написа:slonikon: Че какво им е на банките, аз от моята съм доволна. ilko-gd: Могат, регистрирай се по булстат, регистрирай се по ДДС, приспадай си данък за дейността. Освен това ДДСто се начислява върху продажбите - ти какво продаваш, че да си приспадаш ДДС? не знам какво си се хванал за ДДСто като удавник за сламка. Последният от веригата го плаща - т.е. крайният потребител, пък бил той и фирма.браво 1,6/90 - 09 г.
Коментар
-
Аз имам един (даже два) тъп въпрос:Ако съм имал 3-годишен депозит примерно и той приключва 31 Януари 2013 и тегля на куп всички лихви от 2010, 11, 12 г. - 10% от всичките лихви ли ще ми удържат или пропорция от лихвите съответстваща само на последния от тия 36 месеца?Ако си сложа парите в текуща сметка за да взимам 0,20% лихва вместо 5% лихва - какво аджеба ще спестя. От всеки 1000 лева ще взема 2 лева, вместо да взема 50 лева минус 5 лева данък = 45,00 ... > 2,00 ????%!@# Yellow_Flash_Colorz_PDT_38 Ако имах милиони като Доган, нямаше да са в Бъларска банка определено, ами примерно на Каймановите острови, Сингапур, близо е Гибралтар или други популярни офшорни зони.
Коментар
-
Такаааа .. какво се оказа накрая?Е не е накрая точно ама днес са стигнали до следното лихвите - по депозитите се облагат, ама не всички, Накрая се басирам, че на практика ще се обложат 99 % само депозитите на ГольО и ГолИца.Доходите от хазарт няма да се облагат - няма да си съсипваме бизнеса и да спираме прането я...Доходите от сделки на борсата няма да се облагат - е нема да пипаме дохосдите на спонсоритте много ясно...На последното мотива пък беше направо безочлив - разходите по администрирането щели да са по-0големи от събраните суми... Yellow_Flash_Colorz_PDT_37 Както винаги - нищо ново под слънцето. Къщички за бедните или палати за богатите? Да го д.хат бедните!VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
Нека Силата на бъде с Нас...
Коментар
-
niko_ymn написа:Ако съм имал 3-годишен депозит примерно и той приключва 31 Януари 2013 и тегля на куп всички лихви от 2010, 11, 12 г. - 10% от всичките лихви ли ще ми удържат или пропорция от лихвите съответстваща само на последния от тия 36 месеца?Няма начин да няма начин!
Коментар
-
А ако банката, вместо пари, ти плати лихвата с нещо материално, например 10 бутилки олио на година за 500 лв. влог, в НАП дали ще искат 1 бутилка за тях? Тук може доста да се развихри въображението и да се избегне плащането на данъка. Всякави варианти за бартери могат да се измислят.Друг проблем е кой ще подава данните в НАП. Ако е банката, тя ще може да си подава каквито иска данни и няма да има кой да я следи - кое е депозит, разплащателна сметка, дарителска сметка, дебитна карта, знае само тя.Ако физическото лица подава данните, то това е грубо нарушаване на банковата тайна. Декларираш 100 лв. данък и всеки може да си направи сметката колко пари на депозит имаш.Когда мне становится скучно, я отправляю сообщение на случайный номер: "Я спрятал тело... Что дальше?"
Коментар
-
Баси смешната тема. Аз идея си нямам защо бих вложил пари в банка (на депозит) ако са под 100000лв. Ако са пък над толкова - ще съм ебаси простия смешник, който не може да си оперира с кинтите. Изобщо банките не заслужават депозити по ред причини, а едната от тях е богонеугодното лихварство... Признавам си - нямам пари, които да стоят, а дори предпочитам да плащам лихви вместо да взимам такива, но малцина тук ще го разберат. Самият аз не мога да схвана какво толкова сте се затюхкали за смешните лихви върху 1000-5000-10000лв. в банка - това са пари, които така или иначе сте загубили за периода на договорния депозит. Дали ще ви вземат лев-два-50 - то си е едва ли не вид наказание - имате пари, а ги държите в "гробището"... Това си е по-зле и от буркан-банк. МОЕ мнение, не ме съдете, но пари в банка-под дюшека-в буркан са загубени пари. Мъртви.Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
Към jenshen73Думата капитализъм идва от капитал, т.е. без капитал нямаш капитализъм. Как се трупа капитал - чрез спестявания, т.н. отложено потребление. Ако няма кой да спестява, няма да има десет пъти по-толкова, които да ползват кредити. За всеки 1 спестен лев, банката отпуска 10 лв. кредит. Така че не може с лека ръка да отрича спестовността, нищо че не е присъща на хората от нашето поколение, включително и мен.Когда мне становится скучно, я отправляю сообщение на случайный номер: "Я спрятал тело... Что дальше?"
Коментар
-
simeon3000 написа:Към jenshen73Думата капитализъм идва от капитал, т.е. без капитал нямаш капитализъм. Как се трупа капитал - чрез спестявания, т.н. отложено потребление. Ако няма кой да спестява, няма да има десет пъти по-толкова, които да ползват кредити. За всеки 1 спестен лев, банката отпуска 10 лв. кредит. Така че не може с лека ръка да отрича спестовността, нищо че не е присъща на хората от нашето поколение, включително и мен.Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар