Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Дянков въвежда данък върху лихвите по влоговете

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

dkenanova написа:
    Някой знае ли дали и парите по сметките за лечение ще се облагат?
    Не, само депозитите по последни данни.
    Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

slonikon написа:
      коцев написа:
      Медала обаче има и обратна страна . Проклинам тая държава дето си прахосва парите кесим . Един милиард закопани наши пари в Белене. И няма виновни . Ето къде трябва да насочим вниманието и усилията си . А не е само Белене. Хиляди левове хвърлени просто така на вятъра а събирани от нашия залък.
      Ако не беше спрян проекта, нямаше да са хвърлени на вятъра. ама тва да се върши работа, не е като да се скубят хората, които едва свързват двата края!
      Скубане не ами стригане 7 нули щеше да настане, ако бяха започнали строежа.На всякъде вече се знае прогнозната цена - около 22 милиарда лева.Ще се строи около 10 години и за 15-20 години ще трябва да се върне инвестицията, което прави от 1 до 1.5 милиарда печалба при работещи два реактора по 1000 MW.За сравнение в момента АЕЦ Козлодуй печели годишно около 50 милиона. Сещаш ли се кога и как ще се изплати централата за 20 години?Отговорът е един. Като поскъпне тока за ЕРП-тата поне 20 пъти, защото никой няма да го купува на такава цена.В момента в Чехия има скандал, заради тяхната АЕЦ.
      Няма начин да няма начин!

Коментар

Само не разбрах как от 6-7-8 милиарда цената изведнъж хвръкна до 22?Ето разчетите според доклада на HSBC:http://rumen221.blog.bg/politika/201...-belene.985350

Коментар

колега, как пък едно число не уцели в поста си? като изключим мощността на блоковете.този анализ, даден от ilkor, се базира на извадките от доклада, публикувани на сайта на правителството няколко седмици след спирането на проекта, а не на целия доклад. аз бих искал да видя доклада на HSBC, но го няма никъде. проектът беше прекратен един светъл следобед, след като една дама долетя в 8 сутринта и си тръгна в 9. аз на таквизи ангели-пазители вяра нямам и за мен причината за спирането на проекта е буквално ЕЖК . както и да е, де. ще го дъвчем, като наближи референдума. дайте сега да оправим лихвите.
          браво 1,6/90 - 09 г.

Коментар

ilkor написа:
            Само не разбрах как от 6-7-8 милиарда цената изведнъж хвръкна до 22?
            Като сравняваш, сравнявай правилно, т.е. Лев с Лев, а не както в твоя случай Евро с Лев.Отиди в банката и вземи 40 000 лв. за 20 години да видиш колко ще върнеш - поне 80 000 лв., т.е. не добавяш лихвите. Да не говорим че няма почти никаква инфраструктура - пътища и далекопроводи, а кой ще плати на хората отчуждените земи под тези съоръжения.Освен това в строителството винаги изникват някакви непредвидени разходи, които са в рамките на 30%. Направи си ремонт на банята да видиш за какво става въпрос!Така че, който реши да гласува с ДА на референдома, да бръкне и да извади по 3000 лв. за всеки член от семейството си, защото аз не мисля да плащам за комунистическото слабоумието на Станишев, Овчаров и компания, а те да прибират комисионите!
            Няма начин да няма начин!

Коментар

комисионни винаги са се вземали и ще се вземат. например сега банките ще вземат комисионни за превеждане на данъка върху лихвите към държавата. аз искам най-накрая да видя направено нещо смислено срещу тия комисионни, а 10 млрд. евро за 2 реактора+инфраструктура си е направо без пари.п.с. предлагам, който гласува с НЕ на референдума да извади по 300 лв. за всеки член от семейството и да ги даде на НЕК, като компенсация за хвърлените на вятъра пари. п.п.с. не сме малко хората, които сме взели от банката и ще върнем двойно. мисля, че повечето от нас са го направили, за да не живеят в някой кашон, т.е. на мен не ми изглежда безмислено.
              браво 1,6/90 - 09 г.

Коментар

Изнасяме ток за Македония защото имаме в излишък производство на ток . Македонците плащат по 12 стотинки киловата на тяхното Енерго, а ние почти по 20 . Къде е Киро на кирия ми обяснете ?
                Фиат Панда 1.2 2006година
                Синджира си идва ,а козата я няма...

Коментар

Откъде накъде?! Защо аз да им плащам за нещо дето не са ме питали?Аз виждам ситуацията с АЕЦ така. Да речем че го построят. Да речем струва 10 милиарда. Следващите 20 години ще ни разправят че е висока цената на тока, понеже фирмата трябва да си изплати разходите. Както в момента фирми като Булгаргаз, ТЕЦ-ове и разни други ДКЕВР им определя цената възоснова на това какво искат, а те си вадят разходи и от г*за само и само да искат кинти. При положение че дежурното оправдание е ’ама вие знаете ли в Европа колко по-скъпо е (горива, ток и т.н.)’, сериозно ли мислите че имането на АЕЦ в страната ще повлияе в посока ’ниска цена на тока’ ?! И след като минат тези 20 години и сме го изплатили вече какво следва? Една хуууууубава профилактика, с която ще ни мажат очите че да остане цената на тока висока, после ще трябва да плащаме за съхраняването на отпадъците, ще минат още 10-ина годинки и после евтин ток? Нъцки, време за модернизация, моля, дайте още кинти.Много се заблуждава този, който мисли че АЕЦ-’евтин ток’. Реално едни хора ще инвестират едни пари, които после ще трябва да им изплатим, но бизнеса ще си остане изцяло техен. Така че оправданието че, видиш ли, няма да даваме ние пари, а някаква фирма изобщо не е вярно. Който и да построи централата после от нашите джобове ще изкара кинтите дето е дал, под формата на (разбира се оправдано) високи гарантирани му цени на тока.Много е глупаво една страна, която разлива енергията като пробита лейка от безумно неефективни енергийно практики където и да я барнеш да си решава проблема с добавяне на нови мощности.

Коментар

Говорете за лихвите, оставете тока....

Коментар

Права си, извинявам се.

Коментар

ele написа:
                        Ами нали трябва да знаем парите от данъка върху лихвите къде потъват.
                        Фиат Панда 1.2 2006година
                        Синджира си идва ,а козата я няма...

Коментар

коцев написа:
                          ele написа:
                          Ами нали трябва да знаем парите от данъка върху лихвите къде потъват.
                          Още никъде, щото още няма такъв данък. Да не стане като приказката за Гъргалчо....

Коментар

Yavor написа:
                            Lane Staley написа:
                            Yavor написа:
                            Пак питам - откога бе, безпарични колеги, имате пари в банката?
                            Сега какво, тези с влоговете ще бъдат разстрелвани или има предложение за друго наказание?Например да бъдат изпращани в Африка при дечицата с протегнати ръчички?
                            Ейй, дрът демагог си значи...От два поста подбра по троха, за да се изкажеш.Пределно ясно съм се изразил, ама то ти си от тия дето обичат да ти палнат фитила и да ти гледат сеира.
                            Не съм демагог, но с цялата тая сирахомилска риторика на правителството, това твоето ме подразни. Щот в тази държава вече човек трябва да се срамува ако има. Пък не мисля, че си с този тип мислене, та затова така реагирах Аз, естествено, не одобрявам данъка. Не защото е данък, а защото смятам, че в икономическа ситуация като настоящата държавата трябва първо да направи реформи, а после да тръгне да вдига данъци.Дърлим се за 10% върху лихвите, но разглеждали ли сте целия бюджет?Но казаха от една партия - хубавото на бюджет 2013 е, че е последния за ГЕРБ.
                            like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair

Коментар

Lane Staley написа:
                              Но казаха от една партия - хубавото на бюджет 2013 е, че е последния за ГЕРБ.
                              Дали?Каква е алтенативата?Сранишев или Доган?Или сте си въобразили нещо за марионетката Кунева?Трагедията не е в бюджета, а в липсата на избор. Липсата на алтернатива!А че не съм с такъв тип мислене си прав, аз данъка не го одобрявам, ама ми е по чуден и противен, честно казано, манталитета - вчера чоплим как да се отървем от взятки, днес се оказва че имаме пари по банките. Аз нямам, но си плащам данъците, ипотеката и сметките и живея ДНЕС, не утре или вчера. Ако ме разбирате какво искам да кажа.
                              Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
                              Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
                              ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Коментар

Yavor написа:
                                Lane Staley написа:
                                Но казаха от една партия - хубавото на бюджет 2013 е, че е последния за ГЕРБ.
                                Дали?Каква е алтенативата?Сранишев или Доган?Или сте си въобразили нещо за марионетката Кунева?Трагедията не е в бюджета, а в липсата на избор. Липсата на алтернатива!А че не съм с такъв тип мислене си прав, аз данъка не го одобрявам, ама ми е по чуден и противен, честно казано, манталитета - вчера чоплим как да се отървем от взятки, днес се оказва че имаме пари по банките. Аз нямам, но си плащам данъците, ипотеката и сметките и живея ДНЕС, не утре или вчера. Ако ме разбирате какво искам да кажа.
                                Яворе пред БКП - 1 /БСП/ и БКП - 5 /ГЕРБ/ май предпочитам първите. За БКП - 5 просто остана най-лошия "матриал". Не мерси!
                                VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
                                VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
                                VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
                                VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
                                Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

Working...
                                X