slonikon написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Дянков въвежда данък върху лихвите по влоговете
Collapse
X
-
Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
-
Ele, само погледни стандарта. Тук до 12 000 Евро на година е необлагаем минимум. От каквито и да е доходи. Минималната заплата е 1100 Евро. От тях - на месец ако живееш - квартира нормална наем - 600 Евро. Ток и газ - 130 Евро. Храна - от супермаркет, не ресторанти - 200 Евро. С минимална заплата човек може да пести. В България взимат на босия цървулите, а той даже ще им ръкопляска.България рекламира ниски данъчни ставки за да привлече чуждестранни инвеститори. Това което пропускаме е че с тази корупция - инвеститорите плащат същите пари, само че те потъват директно в джобовете на знайни и незнайни апаратчици и партийни черни каси. За това не сработи схемата.Fiat Stilo 1,9 JTD, 2004
----------------------------
Ignorance is a bliss
Коментар
-
При нас всичко е объркано .Всички пишещи тук пищим че няма работа ,заплатата малко ,парите не стигат ,нямаме пари в банките, а вижте те взели, че ще ни слагат данък на лихвите . Ами нали нямаме пари в банките ? Или имаме пък лъжем че нямаме . Примерно имам 10 000лв в банка при 4% лихва за годината ще имам 400лв приходи .10% ще ми сложат данък или ще ми удържат 40лв. С тези 40 лв не мога да заредя до половината резервоара на Стилото . И то при положение, че бих имал 10 000лв на влог. А тук се тревожим, че ще бъдат ощетени бедните с 1000лв на влог. Нека му мислят тия със стотиците левове и милионите . Нали в банките имало 32 милиарда спестявания . Нас с по хилядата лева влог бълха ни ухапала.Все едно да вземат на босия цървулите . :D Друг е въпроса ако действително имаме десетки хиляди в банките, но ревем за пред хората, че сме бедни а виждаме че с тоя налог ще ни бръкнат дълбочко в джоба.
Коментар
-
slonikon, моят колега поляк е с 4 членно семейство, жена му не работи. В неговия случай дори данъците са по-малки (тук одръжките на заплатите са ни около 60% - не е печатна грешка. Пример - бруто 9000, се взимат чисти около 4000). Но за неработещите членове от семейството се приспада като разход по една минимална работна заплата и тогава се облага с данък. Това не важи за децата защото за тях се получават надбавки. За първо дете 100 Евро, за две деца - 300 Евро.Иначе - месечните разходи по брошурата на Електрабел - за 4 човека се изчислява около 250 Евро за ток и газ. Храна - много разтегливо понятие- зависи как ядете. Общо взето цените са като българските - дори по-евтини. Говоря за Лидл или Алди.Fiat Stilo 1,9 JTD, 2004
Ignorance is a bliss
Коментар
-
Наема и ипотеката не са функция на броя членове в семейството. Водата е пренебрежително малко перо - на 3 месеца около 70 Евро. Данъка е това което ти казах - 60% от заплатата. Одържа се предварително. Като изтече годината си обявяваш всички разходи, които ти се признават за подходящи за приспадане от данък - и ти се връща надвзетите пари. В този случай ипотеката ще ти се признае като разход. Но само върху частта на главницата от месечната вноска. Така че на 1000 Евро месечна вноска - държавата ти връща около 300 Евро от данъка. Така че реално плащаш 700. Това не е случая при наем. Друг тип разход, който е подходящ е за прислужница например - но само във Фламадската част на Белгия. Така ако купувам ваучери за домакински услуги за 100 Евро на седмица, от данък ми се връщат 30.Но за да обясня всичко - ще е сложно. Тук наистина има зверски данъци, но и много начини да си ги върнеш - като хем подпомагаш локалната икономика, хем ползваш услуги които са ти необходими. Но пада едно жонглиране... задължително трябва счетоводител иначе си изгубен - плащаш като поп... И всеки си е клиент на някоя счетоводна къща - не само фирмите, но и физическите лица. Тези раходи също се приспадатFiat Stilo 1,9 JTD, 2004
Ignorance is a bliss
Коментар
-
slonikon написа:а наем (ипотека) на съответната къща, вода, местни данъци и такси?Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005
Коментар
-
Добре, де, колега Коцев, и 40 лева да са, аз не искам да ги дам на непознат, още по-малко на Дянков. На всичкото отгоре, защо одобряващите този данък по презумпция го смятат, че, едва ли не, се облага някаква печалба? Държането на пари на депозит си е чиста загуба, защото лихвеният процент, който предлагат банките, по никакъв начин не компенсира инфлацията. Така че, да ми облагат загубата, някак не ми се връзва. То само с последното вдигане на тока от 13%, автоматично всичко отива нагоре най-малко с толкова, а тези лихвички от 2-4%, хайде, дори и на срочните влогове, 5-6%, каква печалба са, че да ми я и облагат?Fiat Marea Weekend 1,6 16V
Коментар
-
vvvasilev: Никой не спира хората да ходят в чужбина да работят, ако там им се вижда по-евтино и животът по-добър. Прав им път и успех на всички. За съжаление знаеш какъв е лафът - терминал 1 и терминал 2, а действия - нула. Пропуснал си транспорта в сметката, освен ако не е безплатен. Водата изглежда и тя е безплатна. ntodorov: Не съм ти мила. И не се пълни от твоя джоб, те вече са си платили за това да получават пенсия, както и твоите родители, родителите на жена ти и прочее. Искаш да кажеш, че не заслужават пенсия ли???? Защо да мълча. Да са станали военни родителите ти и да са се трепали цял живот в мините - какъв ти е проблемът? Както казах - на брашното сте евтини, а на триците - скъпи. Преди няколко дни, или седмици, като казаха, че мярката за първите дни от болничния остава - някой да протестира? Не. Защо? Само че това рефлектира пряко върху всички, защото няма работодател, който да не си е калкулират тия разходи. Когато ходиш да плащаш някоя забравена сума и ти взимат такса 3-4-5 левчета, за да платиш към бюджета, всички плащат и никой не протестира за липсата на избор как да платиш тези суми. Когато тройната коалиция въведе плоския данък, не си спомням някой много много да е протестирал, макар че от този данък се облажиха тези, които имат високи доходи, до колкото си спомням, но мога да греша, над 700 лева/месец. Ей това не мога да разбера - Бъркат ти в джоба по различни параграфи, а когато някой излиза със съвзем нормално и обосновано решение, тогава скачате като на умряло.Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
-
ele написа:vvvasilev: Никой не спира хората да ходят в чужбина да работят, ако там им се вижда по-евтино и животът по-добър. Прав им път и успех на всички. За съжаление знаеш какъв е лафът - терминал 1 и терминал 2, а действия - нула. Пропуснал си транспорта в сметката, освен ако не е безплатен. Водата изглежда и тя е безплатна. ntodorov: Не съм ти мила. И не се пълни от твоя джоб, те вече са си платили за това да получават пенсия, както и твоите родители, родителите на жена ти и прочее. Искаш да кажеш, че не заслужават пенсия ли???? Защо да мълча. Да са станали военни родителите ти и да са се трепали цял живот в мините - какъв ти е проблемът? Както казах - на брашното сте евтини, а на триците - скъпи. Преди няколко дни, или седмици, като казаха, че мярката за първите дни от болничния остава - някой да протестира? Не. Защо? Само че това рефлектира пряко върху всички, защото няма работодател, който да не си е калкулират тия разходи. Когато ходиш да плащаш някоя забравена сума и ти взимат такса 3-4-5 левчета, за да платиш към бюджета, всички плащат и никой не протестира за липсата на избор как да платиш тези суми. Когато тройната коалиция въведе плоския данък, не си спомням някой много много да е протестирал, макар че от този данък се облажиха тези, които имат високи доходи, до колкото си спомням, но мога да греша, над 700 лева/месец. Ей това не мога да разбера - Бъркат ти в джоба по различни параграфи, а когато някой излиза със съвзем нормално и обосновано решение, тогава скачате като на умряло.A17DTС/S
Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар