vvvasilev написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Дянков въвежда данък върху лихвите по влоговете
Collapse
X
-
A17DTС/S
Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !
-
ele написа:slonikon: В интернет, но сайтът не е на български, а ми лепнаха предупреждение, за това, че пускам сайтове, които не са на български, затова, на който му е интересно, да търси в гугъла.браво 1,6/90 - 09 г.
Коментар
-
А в Белгия като им бъркат в джоба, що си траят? Едва ли всички са се изнесли в офшорки и имат сметки, на които начислените лихви са под минимума?A17DTС/S
Коментар
-
Вместо да си държите парите в банка купувайте злато. Цената на златото непрекъснато ръсте, а и няма данък, докато на влоговете освен, че ще има данък на лихвата и инфлацията ще ги изяде!Който не вярва да сметне колко захар би могъл да си купи с 1000 лв. на І-ви Януари 2013 г. и 31-ви Декември 2013 г. Май ще се окаже, че дори и без тези 10% данък на лихвите парите ги няма!Няма начин да няма начин!
Коментар
-
ele написа:slonikon: В интернет, но сайтът не е на български, а ми лепнаха предупреждение, за това, че пускам сайтове, които не са на български, затова, на който му е интересно, да търси в гугъла.
Коментар
-
nikolovvd написа:Вместо да си държите парите в банка купувайте злато. Цената на златото непрекъснато ръсте, а и няма данък, докато на влоговете освен, че ще има данък на лихвата и инфлацията ще ги изяде!Който не вярва да сметне колко захар би могъл да си купи с 1000 лв. на І-ви Януари 2013 г. и 31-ви Декември 2013 г. Май ще се окаже, че дори и без тези 10% данък на лихвите парите ги няма!A17DTС/S
Коментар
-
Аз така правя. Понеже всички плащания са минали, днес изтеглих всичко. Останаха няколко лева - под 10.Две седмици банкоматите ще почиват! Като дойде заплатата колелото пак се завърта и на 15 пак на нула. Бе аз бих я изпразнил още на края на месеца, но пустия му ток е по банков път.Няма начин да няма начин!
Коментар
-
ntodorov:Ако разчиташ на 50-то лева лихва на депозита да изгледаш децата си и да ги изучиш.... Повярвай ми, който може да спестява хич не е опрял до лихвата. Те черните дни са в 1000-дото лева, не в лихвата. ogi28b: мерсаж за напомнянето, обаче и линкове не пускам, даже и имената ви ще превеждам. Парен каша духа.Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
-
ele написа:ntodorov:Ако разчиташ на 50-то лева лихва на депозита да изгледаш децата си и да ги изучиш.... Повярвай ми, който може да спестява хич не е опрял до лихвата. Те черните дни са в 1000-дото лева, не в лихвата. ogi28b: мерсаж за напомнянето, обаче и линкове не пускам, даже и имената ви ще превеждам. Парен каша духа.A17DTС/S
Коментар
-
ele написа:ntodorov:Ако разчиташ на 50-то лева лихва на депозита да изгледаш децата си и да ги изучиш.... Повярвай ми, който може да спестява хич не е опрял до лихвата. Те черните дни са в 1000-дото лева, не в лихвата. ogi28b: мерсаж за напомнянето, обаче и линкове не пускам, даже и имената ви ще превеждам. Парен каша духа.браво 1,6/90 - 09 г.
Коментар
-
slonikon написа:ele написа:ntodorov:Ако разчиташ на 50-то лева лихва на депозита да изгледаш децата си и да ги изучиш.... Повярвай ми, който може да спестява хич не е опрял до лихвата. Те черните дни са в 1000-дото лева, не в лихвата. ogi28b: мерсаж за напомнянето, обаче и линкове не пускам, даже и имената ви ще превеждам. Парен каша духа.A17DTС/S
Коментар
-
РедактираноВсъщност няма какво повече да кажа. Лихвите са приход и не виждам причина да не се облагат. Не мисля, че на някой му е приятно да плаща данъци - но колкото по-малко хората мрънкат и се фокусират върху отрицателната страна на живота, толкова по-дълго остават на дъното. Животът в БГ е мизерен, защото хората са мизерни, мрънкащи и намусени, без никакво желание да работят повече и по-добре. Могат да изпушат и изпият заплатата си и това не е загуба на пари, но ако някой им дръпне 5 левчета от лихвата по депозита им, реват на умряло. В същото време, когато се вдигат въведените прагове от кабинета на Станишев, които за мен са неправилни, никой не скача и всеки се крие в дупката си. Когато банката им слага такси и таксички, пак мълчат и псуват, и теглят кредити. Евтини сме на брашното, пък скъпи на триците.1.16. Потребителите могат да редактират постовете си в рамките на 24 ч. след публикуването им. След този срок авторът може да се обърне за съдействие към модератор. Това се отнася само за редактиране на правописни грешки. Забранено е изтриването на цяло мнение или тема. Забранено е редактирането на мнение така че да се промени цялостният му смисъл. При забелязано нарушение авторът на изтрито мнение ще получава официално предупреждение. Моля, не трий от форума каквото и да е! ogi28bВсеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
-
ей тука пише за Белгия http://www.gerardassociates.co.uk/co...-facts-belgium , законът си е както казва колежката - плосък данък от 15%, с любопитната подробност, че годишни доходи от лихви до 1730 евро не се облагат. на български - 3400 лв. от лихви. наистина не ми мяза на закон, който би притеснил обикновеният българин, стига да беше въведен, както е в Белгия.п.с. другият линк не се отворибраво 1,6/90 - 09 г.
Коментар
-
ele написа:ntodorov: Тоз шопар баща ми, дето взе 20 заплати, като се пенсионира, взима 220 лева пенсия.... а тюфлека му с тюфлек, вуйчо ми, взима тавана, седи на един метър от масата заради шкембето си, нищо че цял живот се е бъхтил в мините, че и втора пенсия взе.... що не си станал военен? Чуждата паница винаги е по-пълна. Никой не ти оспорва парите, дето си ги спестил. Лихвите обаче са приход, който в момента не се облага, и не виждам нищо лошо, нито грешно да се облага както всички други твои приходи.A17DTС/S
Коментар
-
slonikon написа:ей тука пише за Белгия http://www.gerardassociates.co.uk/co...-facts-belgium , законът си е както казва колежката - плосък данък от 15%, с любопитната подробност, че годишни доходи от лихви до 1730 евро не се облагат. на български - 3400 лв. от лихви. наистина не ми мяза на закон, който би притеснил обикновеният българин, стига да беше въведен, както е в Белгия.п.с. другият линк не се отвориA17DTС/S
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар