Явка, остави ги опортюнистите - никога няма да те разберат. Но лошото е, че не умеят да смятат. Ако приемем, че лихвата по депозит е 6% то 100 000лв. за година носят дивидент 6000лв., които разхвърляни по месеци са 500лв./месец. Това е принципно сумата, която си струва да държиш на влог, ако си тотален лумпен и мързелив като улично куче. То хубу, ама да чакаш цяла година за да вземеш 500лв/месец някак си не ми връзва сметката. Аз ако имам тия 100 000лв. ще ги завъртя в оборот - храна, цигари, алкохол, пакетирани стоки и ще изкарвам средно по 20000лв./месец горница. С всичките разходи по поддръжка на инициативата в края на годината ще имам още едини 100 000лв...Пуста математика. Колеги с депозити - обещавам ви 10% годишна лихва ако си депозирате парите при мен. Необлагаеми ще са, обещавам!
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Дянков въвежда данък върху лихвите по влоговете
Collapse
X
-
Kuku написа:Защото, освен ако не търгува наркотици, оръжие и робини, за 1 година няма как да удвои инвестицията!НО за две-три години спокойно може да постигне подобен резултат== Fiat Stilo == 1.6 16V 103 hp
На света съществува една единствена гигантска машина, която се командва от пигмеи и това е бюрокрацията. (Оноре де БАЛЗАК)
Коментар
-
Слав написа:Kuku написа:Защото, освен ако не търгува наркотици, оръжие и робини, за 1 година няма как да удвои инвестицията!НО за две-три години спокойно може да постигне подобен резултат
Коментар
-
Гледам по телевизиите разни икономисти които говорят и показват документи. Та според документите влоговете са 32 милиарда лв. Влогове по около 1000лв имали около 10 милиона вложители което правело около 10-12 милиарда и това са били 90% от вложителите. .Значи останалите 20 милиарда се намират в шепа хора и е най естествено да си платят данък върху лихвите.Дадоха пример с Доган че с неговите 2 милиона в банките щял да има лихви за годината 50 хиляди и трябва да плати данък 5 хиляди .Ами ще плати ,какво толкова ?Все пак това са крадени пари и поне да си плаща данък върху тях.
Коментар
-
коцев написа:Гледам по телевизиите разни икономисти които говорят и показват документи. Та според документите влоговете са 32 милиарда лв. Влогове по около 1000лв имали около 10 милиона вложители което правело около 10-12 милиарда и това са били 90% от вложителите. .Значи останалите 20 милиарда се намират в шепа хора и е най естествено да си платят данък върху лихвите.Дадоха пример с Доган че с неговите 2 милиона в банките щял да има лихви за годината 50 хиляди и трябва да плати данък 5 хиляди .Ами ще плати ,какво толкова ?Все пак това са крадени пари и поне да си плаща данък върху тях.== Fiat Stilo == 1.6 16V 103 hp
На света съществува една единствена гигантска машина, която се командва от пигмеи и това е бюрокрацията. (Оноре де БАЛЗАК)
Коментар
-
Слав написа:коцев написа:Гледам по телевизиите разни икономисти които говорят и показват документи. Та според документите влоговете са 32 милиарда лв. Влогове по около 1000лв имали около 10 милиона вложители което правело около 10-12 милиарда и това са били 90% от вложителите. .Значи останалите 20 милиарда се намират в шепа хора и е най естествено да си платят данък върху лихвите.Дадоха пример с Доган че с неговите 2 милиона в банките щял да има лихви за годината 50 хиляди и трябва да плати данък 5 хиляди .Ами ще плати ,какво толкова ?Все пак това са крадени пари и поне да си плаща данък върху тях.Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
-
Нека да бъдем по практични в разсъжденията си . На 1000лв при най добрата лихва накрая ще трябва да заплатиш 4-5лв данък.Като гледам че почти 70% от населението са пушачи ,то това значи една кутия цигари .Значи можеш да дадеш 100лв в месеца за цигари ,а не можеш да дадеш 5лв данък за една година ? И крайно време е законите да важат за всички.На циганите не могат да им прекъснат водата ,тока и те карат на аванта. Ама да сте видели циганин или циганка без цигара в устата ? Не , и няма и да видите. 10лв ако заработи днеска веднага влиза в кръчмата и ги изпива .Това здравна осигуровка ,социална не го интересува .Ама като се разболее тича в спешната помощ .За това всичко трябва да бъде както го изисква закона .
Коментар
-
Слав написа:Да плащат де.Аз това не го отричам, но обикновения човечец дето е скътал 1000-2000 лева да не плаща.Аз затова писах и по-нагоре. Ако има прагове, под които не се плаща данък съм напълно съгласен!Няма начин да няма начин!
Коментар
-
Омръзна ми това с обикновения човечец с 1000 лева депозит. Това е беден човечец, а че масово българите са бедни е проблем. Данъкът не взима само от богатите, а и от средната класа, която при нас и без това е крехка. Даже в относителна стойност тия 200-300 лева данък много по се отразяват на обикновения човек, отколкото биха се отразили 5000 на Доган.Brava 1.6 16V 103hp
Коментар
-
Засега в Полша, скоро и у нас: http://www.segabg.com/article.php?id=619588 , въобще бедна ни е фантазията за какво може да се измислят данъци.Когда мне становится скучно, я отправляю сообщение на случайный номер: "Я спрятал тело... Что дальше?"
Коментар
-
Просто не мога да повярвам, че това се приема така спокойно от мнозинството тук. Бърка ви се директно в джоба, а вие сами оправдавате управляващите - демек да не им се налага даже да се изчервят от кумува срама. Ужас. За тези които говорят как това щяло да афектира хората с големи влогове.. Ще афектира таратанци - всички които ги жили новия данък - ще си прехвърлят парите в офшорки. Аз специално повече в България сметки няма да имам. Само разплащателни.Fiat Stilo 1,9 JTD, 2004
----------------------------
Ignorance is a bliss
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар