Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Дянков въвежда данък върху лихвите по влоговете

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Аз почнах с 0 и един подарен компютър :DVIT: Що си мислиш, че ще ти кажем дали имаме влогове или не? Ако човек е предприемчив и иска да инвестира, и с по-малко от 1000 лева ще намери как да инвестира, да развие парите и да си осигури добър доход. Който не иска, и 20 000 да има, пак на влог ще ги държи, или под дюшека. Ако човек може да си позволи да си направи влог, говоря за малките влогове, не мисля, че го прави толкова заради лихвата, колкото парите да не са му под ръка и да ги изхарчи. Не мисля и че на хората много им пука за лихвата. Ако им пукаше, в банките с най-ниска лихва по депозитите не трябва да има изобщо депозити, защото хората, логично, ще си преместят парите в друга банка с по-добри условия, веднага след изтичане на депозита. Вместо това хората масово преподписват за следващия депозит без много много да се интересуват. TIP: Щото яростно са против новия данък. Ако нямаш влог в банка, бърка ли те?
    Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

ele написа:
      Аз почнах с 0 и един подарен компютър :DTIP: Щото яростно са против новия данък. Ако нямаш влог в банка, бърка ли те?
      Разбира, се! Днес може да нямам влог, но утре да имам.
      Marea Weekend HLX Jtd 110

oO(_)____////____(_)Oo

Коментар

TIP написа:
        ele написа:
        Аз почнах с 0 и един подарен компютър :DTIP: Щото яростно са против новия данък. Ако нямаш влог в банка, бърка ли те?
        Разбира, се! Днес може да нямам влог, но утре да имам.
        Аз предлагам като почнеш да имаш влог, тогава да се притесняваш.И ти обещавам че като имаш доходи достатъчни за да си направиш влог, няма да те притеснява 10% данък върху лихвата...Ще си разбрал че не може да се разчита на този доход.
        Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
        Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
        ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Коментар

Ти и с 200 можеш да продаваш мартеници, ама към това ли се стремим? Не мога да разбера какво ги оправдавате тия сини левичари!? Нищо не направиха и на пожар ще запълват бюджета с повече данъци, това ли ви кефи толкова?
          Brava 1.6 16V 103hp

Коментар

Как да не ги кефи да плащат?Особено хората с големи кредити са мазохисти. Явно някой трябва да умре от глад и да ходи гол и бос, за да си личи ясно, че вече няма откъде да му се вземат пари. Обаче и тогава вече обществото вместо да го разбере ще каже - ми като няма пари да мре и толкова!Аз не очаквам от нито един съвременен българин да прояви такава смелост и благородство, че да не се радва и злобно да очаква как на някой ще му се бръкне в паничката, защото има депозит, а той няма или за каквото и да било друго де.Както всяко друго нещо и това си има две страни и златна среда (за данъка в/у лихвите иде реч). Според мен всичко ще е наред ако се сложи някакъв праг, който няма да бъде облагаем. Навсякъде се предвиждат такива прагове, нека и тук да има такива. Нали искат да съберат данък от богатите? Ами да сложат праг 5000 лева или какъвто според статистиката се смята прага за "богатство" и да обложат всички останали над тази сума. Така поне пенсионерите и най-обикновените хора няма да го отнесат. А те обикновените хора горките ( аз в това число ) вечно си го отнасят и плащат ли плащат и очевидно даже на някой вече им харесва...думи нямам
            == Fiat Stilo == 1.6 16V 103 hp

На света съществува една единствена гигантска машина, която се командва от пигмеи и това е бюрокрацията. (Оноре де БАЛЗАК)

Коментар

Слав написа:
              Как да не ги кефи да плащат?Особено хората с големи кредити са мазохисти.
              Абсолютно вярно, аз съм един от тях.Но това е чиста проба избор на по-малката болка - да плащам или да нямам къде да живея... Някой ще каже - наем? Няма да отговарям.Тая тема вече сме я коментирали.
              Слав написа:
              Явно някой трябва да умре от глад и да ходи гол и бос, за да си личи ясно, че вече няма откъде да му се вземат пари.Обаче и тогава вече обществото вместо да го разбере ще каже - ми като няма пари да мре и толкова!
              Освен самотните пенсионери, без помощ от от децата си, не съм видял някой да умира от глад с паничка в ръка...Истината е че не сме никак зле. Идете в черна африка и ще разберете. Замисляли ли сте се че ние сме от онази трета от човечеството която живее ’нормално’... Другите 2/3 - кучета ги яли нали? Но иначе сме големи хуманисти...Това, което най ме дразни е вечното мрънкачество и чакането някой да ни ’оправи’ и все някой ни е виновен, вместо всеки да вземе съдбата в ръцете си и да се бори.Ей ви една картинка за размисъл....

Коментар

Абе Явка...по-добре и по-зле от нас ако тръгнем да търсим - примери колкото искаш. Тук въпроса е принципен. Пак опираме до това, че се налага още единн данък, защото може и ако мине - мине Колкото повече, толкова повече.А като станат достатъчно хората, които протягат ръка като в горната снимка е време да плащат данъка към държавата с труд Готино ? Със сигурност пак ще се намерят хора да одобрят. Няма как да няма такива. Хайде да не задълбавам повече ...Тук не става въпрос за това дали сме държава от третия свят или нормална такава. В крайна сметка и тук циганчетата си ги гледам и без да ми слагаш да гледам негърчета. Обаче родителите имат избор - като знаят, че няма как да ги гледат и възпитават тези деца, то защо ги правят? Иначе хубаво си цитирал първите два абзаца, но те са свързани пряко с останалите два под тях Говорим за коренно различни неща и някои хора ( по принцип не конкретно Явор) в желанието да докажат правотата си почват да носят водата от кладенците :P

На света съществува една единствена гигантска машина, която се командва от пигмеи и това е бюрокрацията. (Оноре де БАЛЗАК)

Коментар

Yavor написа:
                  Пак питам - откога бе, безпарични колеги, имате пари в банката?
                  Сега какво, тези с влоговете ще бъдат разстрелвани или има предложение за друго наказание?Например да бъдат изпращани в Африка при дечицата с протегнати ръчички?
                  like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair

Коментар

steven написа:
                    Ти и с 200 можеш да продаваш мартеници, ама към това ли се стремим? Не мога да разбера какво ги оправдавате тия сини левичари!? Нищо не направиха и на пожар ще запълват бюджета с повече данъци, това ли ви кефи толкова?
                    Съгласен съм с теб. Точно поради същите причини не одобрявам въвеждането на този нов данък. Данъкът върху лихвите от депозити не ме бърка и по принцип виждам логика в него, но това правителство, което не направи абсолютно нищо с изключение на това, че построи още няколко километра магистрала, няма моралното право да ни товари с още един данък. Да си изкарат мандата и да си ходят. За съжаление, ако може да се вярва на социологическите проучвания, ни чака още един техен мандат.
                    Tonight's the night and it's going to happen again and again...

Коментар

Слав написа:
                      Нали искат да съберат данък от богатите? Ами да сложат праг 5000 лева или какъвто според статистиката се смята прага за "богатство" и да обложат всички останали над тази сума. Така поне пенсионерите и най-обикновените хора няма да го отнесат. А те обикновените хора горките ( аз в това число ) вечно си го отнасят и плащат ли плащат и очевидно даже на някой вече им харесва...думи нямам
                      Въведат ли минимален праг на необлагаемите влогове, трябва да въведат и ограничение на броя влогове на човек. Защото, ако сега с един влог от 1млн.(как сладко звучи) съм богат, то с 250 влога по 4000лв. ще съм под облагаемия минимум - ще съм беден и обикновен човек. Нещо като хората, които заради регистрацията по ДДС имаха по N-брой фирми, като регистрираха всяка следваща при оборот наближаващ 50 000.

Коментар

Lane Staley написа:
                        Yavor написа:
                        Пак питам - откога бе, безпарични колеги, имате пари в банката?
                        Сега какво, тези с влоговете ще бъдат разстрелвани или има предложение за друго наказание?Например да бъдат изпращани в Африка при дечицата с протегнати ръчички?
                        Ейй, дрът демагог си значи...От два поста подбра по троха, за да се изкажеш.Пределно ясно съм се изразил, ама то ти си от тия дето обичат да ти палнат фитила и да ти гледат сеира.За данъци - и в данъците сме добре - оказва се че сме с доста по-ниско данъчно бреме от повечето развити страни по света.http://www.photius.com/rankings/tax_...личката е за 2009, ама от тогава насам няма съществени промени.На 59то място от 65...Пийс, аз казах каквото имах.

Коментар

=Rudi= написа:
                          Въведат ли минимален праг на необлагаемите влогове, трябва да въведат и ограничение на броя влогове на човек. Защото, ако сега с един влог от 1млн.(как сладко звучи) съм богат, то с 250 влога по 4000лв. ще съм под облагаемия минимум и обявен за беден. Нещо като хората, които заради регистрацията по ДДС имаха по N-брой фирми, като регистрираха всяка следваща при оборот наближаващ 50 000.
                          И какъв е проблема да се въведе такъв праг от депозити?Нали има кредитен регистър? Значи може и нищо не пречи да има такъв и за депозитите

Коментар

Слав написа:
                            И какъв е проблема да се въведе такъв праг от депозити?Нали има кредитен регистър? Значи може и нищо не пречи да има такъв и за депозитите
                            Със сигурност ще има софтуерен "проблем". Предполагам, че отсега разработчиците на банков софтуер потриват ръце за сумите, които ще приберат от банките, а те от нас, за промените, които ще наложи данъкът върху лихвите. Колкото повече промени, толкова повече кинти . Праг за облагане, регистър на депозитите? Работата ще стане бая дебела.
                            Tonight's the night and it's going to happen again and again...

Коментар

Yavor написа:
                              Аз предлагам като почнеш да имаш влог, тогава да се притесняваш.И ти обещавам че като имаш доходи достатъчни за да си направиш влог, няма да те притеснява 10% данък върху лихвата...Ще си разбрал че не може да се разчита на този доход.
                              Глупости
                              Marea Weekend HLX Jtd 110

oO(_)____////____(_)Oo

Коментар

TIP написа:
                                Yavor написа:
                                Глупости
                                Доста обосновано мение... Изчерпателно някакси...Браво!

Коментар

Working...
                                X