Дайте да си прехвърлим депозитите в разплащателни сметки? Там лихвата е 0.1 %. Като я обложат с данъка, става 0.01%. Понеже повечето хора нямали големи суми в банките, да речем 1000 лева, ще им вземат по 10 стотинки годишно. Чисто и просто.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Дянков въвежда данък върху лихвите по влоговете
Collapse
X
-
ogi28b написа:Дайте да си прехвърлим депозитите в разплащателни сметки? Там лихвата е 0.1 %. Като я обложат с данъка, става 0.01%. Понеже повечето хора нямали големи суми в банките, да речем 1000 лева, ще им вземат по 10 стотинки годишно. Чисто и просто.
Коментар
-
Банките ни удрят с нова такса заради данък "Лихва""Новият данък върху лихвите ще ни удари и с допълнителна такса. Банките ще си я удържат, защото трябва да пресмятат колко да преведат в хазната от влоговете""Общият брой на депозитите е 12 262 067, като средствата в тях към края на юни са на обща стойност 32 431 731 000 лв.""И да сме против "десятъка", 120-те милиона лева, които се очаква да влязат в бюджета от него, ни трябват, допълни избраник от управляващата партия."Всички приказки колко е справедлив данъкът и в кои страни го има представляват маркетинг похвати които да направят приемлива идеята.А пък идеята е да вземем едни пари от който можем. Вместо да оптимизираме управлението.Bravo 1.6 / 16
Коментар
-
ogi28b написа:Дайте да си прехвърлим депозитите в разплащателни сметки? Там лихвата е 0.1 %. Като я обложат с данъка, става 0.01%. Понеже повечето хора нямали големи суми в банките, да речем 1000 лева, ще им вземат по 10 стотинки годишно. Чисто и просто.Fiat palio 1.7td
Коментар
-
=Rudi= написа:... Ама и журналистите, търсещите евтина скандалност в предаванията си, продължават да повтарят, ...Stop giving directions, just say "Follow me."
Shevrolet Captiva LS 2.4/136/2009/ГИ Landy
Ex: Fiat Marea 1.6/103/1999/ГИ AG Zenit
Коментар
-
Пак питам - откога бе, безпарични колеги, имате пари в банката?Ама за винетки нямате, за данъци на колите също...Безброй са темите във форума - "как да скатая плащането на..." и много от участващите в тази тема се впускат в обяснения на схеми с примери с лично участие... Баси мат’ряла...Освен това забелязвам че темата тръгна в друга посока - след като се изясни че става дума за незначителни суми, се врясна за банковата тайна... От кога толкова се притеснявате за това? Мен все ми се струва че тази тайна не е от най съществуващите в БГ, какеото и да се опитват да ви обясняват банките. Ама както един колега по горе каза - ако всичко ви е законно - имате ли от какво да се притеснявате?Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...
Коментар
-
Kuku написа:Колеги, как да се развива една държава без данъци?От где да додат парите?И при положение, че маса хора не си плащат нито данък сгради, нито данък смет, нито данък МПС, нито винетка, нито нищо.... Те нещата са навързани, ама някак не изглежда реално хора, които лъжат и ограбват държавата с укрити доходи/данъци да реват срещу данъчното облаганеSteliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
Стильо, аз па в Банка Алианц имам -36 000лв в момента, в ОББ - 2000по мастеркард и -1500 по един овърдрафт. Единственото ми на плюс е във фонда за втора пенсия, дето си го внасям вече 5-6 години. Там имам към 3 бона на плюс, ама на тях не плащам данъци Защо - ако някой не знае, да се порови. Аз съм типичния стимулиращо икономиката харчещ гражданин - стимулирах един строител преди 3 години с покупката на апартамента си Знам че това е друга спорна тема.Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...
Коментар
-
Immortal написа:snake написа:Immortal написа:snake написа:А и тези пари, които дремят в банките, са трън в очите на управляващите. Едно безполезни, мъртви пари, които не участват в реалната икономика, а спят в банките.Tonight's the night and it's going to happen again and again...
Коментар
-
snake написа:Рече и отсече, категоричен както винаги . Ще го обясня бавно и просто, за последен път, като на икономически некомпетентен човек, какъвто очевидно си: когато с парите се закупи стока, те (парите) стимулират потреблението и икономиката като цяло. И това стимулиране е незабавно.
Коментар
-
Immortal написа:Ако съм искал да ги изхарча е нямало изобщо да ги влагам в банката, не мислиш ли?Tonight's the night and it's going to happen again and again...
Коментар
-
Yavor написа:Пак питам - откога бе, безпарични колеги, имате пари в банката?Ама за винетки нямате, за данъци на колите също...Безброй са темите във форума - "как да скатая плащането на..." и много от участващите в тази тема се впускат в обяснения на схеми с примери с лично участие... Баси мат’ряла...Освен това забелязвам че темата тръгна в друга посока - след като се изясни че става дума за незначителни суми, се врясна за банковата тайна... От кога толкова се притеснявате за това? Мен все ми се струва че тази тайна не е от най съществуващите в БГ, какеото и да се опитват да ви обясняват банките. Ама както един колега по горе каза - ако всичко ви е законно - имате ли от какво да се притеснявате?Marea Weekend HLX Jtd 110
oO(_)____////____(_)Oo
Коментар
-
Я сега кажете ,колко от Вас имат влогове в банките? Според мен най-потърпевши ще са именно тези с малките влогове 1000-2000,че дори и с 5000лв. Защото с тези пари ,човек не може да инвестира в нещо което след време ще му донесе дивиденти.Единствената му надежда е да чака лихва от банката.Примерно за 5000 лв с год. лихва от 6%,прави 300лв на година ,като сложим данъка ,стават 270 ,т.е данъка ще е 30лв на год ,което за един човек който ги е спестявал тези пари 3-4-5 год си е сума. Аз ако съм ще търся начин тези пари да не са в банка., но не съм защото имам само кредите!Какъв е извода,по-добре да имаш да даваш,отколкото да вземаш! Това всеки сам си решава.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар