Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Дянков въвежда данък върху лихвите по влоговете

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

nikolovvd написа:
    И какво ще плащаш?На 1000 лв. - 5 лв. за година, ако лихвата на влога е 5%!Само за кафе, чай, бира прочие сокчета и лимонади, годишно отиват поне 100-150 лв.Според журналистите 80% от влоговете са до 1000 лв. и понеже не ти се дават 5 лв.,тези които са натрупали милиони на твой гръб да прибират десетки и стотици хиляди от лихви без да платят и една стотинка данък.
    +1.Най-доброто и препокриващо с моето мнение мислене.
    FIAT BRAVO 1.6
    FIAT COUPE 1.8-POWER OF LOVE-EX
    LANCIA LYBRA 1.8 SW-NOW

Коментар

Един комшия, работещ преди в АДВ, тръгваше за работа след мен. Аз в 8, а той в 9 часа. Понеже работата ми е близо до дома и на обяд си хода - той пак там! Прибирам се от командировка към 16:30 или от работа към 17:15 - той пак си е вкъщи. Сега е в НАП и нищо не се е променило! Иначе пръснаха един куп пари за пропускна система, но като мине през служебния вход и се регистрира, никой не му пречи да излезе от входа за граждани!Веднъж жена ми се възмути и се обади пред него на началника му с думите - "Господине, аз като редовен данъкоплатец искам да попитам, защо вашият служител в 10:30 си е вкъщи, а Вие му плащате заплата от моите данъци?" Да не мислите, че някой му накриви капата? Може би в София, Пловдив, Варна и другите големи градове трудовата дисциплине да е на ниво. Едва ли!
      Няма начин да няма начин!

Коментар

nikolovvd написа:
        Един комшия, работещ преди в АДВ, тръгваше за работа след мен. Аз в 8, а той в 9 часа. Понеже работата ми е близо до дома и на обяд си хода - той пак там! Прибирам се от командировка към 16:30 или от работа към 17:15 - той пак си е вкъщи. Сега е в НАП и нищо не се е променило! Иначе пръснаха един куп пари за пропускна система, но като мине през служебния вход и се регистрира, никой не му пречи да излезе от входа за граждани!Веднъж жена ми се възмути и се обади пред него на началника му с думите - "Господине, аз като редовен данъкоплатец искам да попитам, защо вашият служител в 10:30 си е вкъщи, а Вие му плащате заплата от моите данъци?" Да не мислите, че някой му накриви капата? Може би в София, Пловдив, Варна и другите големи градове трудовата дисциплине да е на ниво. Едва ли!
        Те там са на принципа "Работата не е заек да избега.". Знаеш ли на колко Удостоверения по чл. 191 от ДОПК съм се нагледал със задължения за стотици хиляди и за милиони левовеи в графата "Обезпечителни мерки и започнало принудително изпълнение" пише - НЯМА с удебелен шрифт. При положение, че задълженията са трупани с години ... Държавата не си е мръднала пръста да ги събере /имам чувството, че нарочно/, а ни задължава нас да ги събираме!А тука - лесно. Скоро държавата направи огромен реверанс на банките, сега банките ще си го върнат на държавата, като и съберат един данък бързо и лесно.
        VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
        VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
        VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
        VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
        Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

daley написа:
          Проблем няма да има за управляващите и за престъпниците. Проблем обаче ще има за всички обикновени хора, които няма да могат да си изнесат дребните спестявания в чужди банки. Проблема за обикновените хора, ще е в повторното облагане на средствата им. Проблема ще е в съдирането на поредната, а може би и последната кожа от гърба им.
          Не облагане на средствата, които са обложени, а облагане само на ЛИХВАТА. Която така или иначе си е вид печалба. Имаш кинти, вадят кинти, печелиш без да плащаш, лошо няма... уж.
          Steliyan's Life!
          FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

Добре, но каква е целта на занятието?С прости думи....

Коментар

Ще ви вдигнем пенсиите с Х, за да имаме оправдание да ви бръкнем в джоба 2Х.

Коментар

Абе седя и се чудя и по едно време усещам че само си седя...Иначе ревете че нямате пари, че ви ги вземат с данъци, измами и т.н.А имате влоговееее... За които да притесняварееее...Аз па не само нямам влог, ами няколко банки имат влогове при мен. Е затва съм баровец!Няма и изгледи да имам влог в следващите десетина години, защото предпочитам да си погасявам предсрочно кредита и да пестя лихви. А оплаквате се иначе.... Бравос...Така се прави!
                Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
                Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
                ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Коментар

Yavor написа:
                  Абе седя и се чудя и по едно време усещам че само си седя...Иначе ревете че нямате пари, че ви ги вземат с данъци, измами и т.н.А имате влоговееее... За които да притесняварееее...Аз па не само нямам влог, ами няколко банки имат влогове при мен. Е затва съм баровец!Няма и изгледи да имам влог в следващите десетина години, защото предпочитам да си погасявам предсрочно кредита и да пестя лихви. А оплаквате се иначе.... Бравос...Така се прави!
                  Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

Yavor написа:
                    Абе седя и се чудя и по едно време усещам че само си седя...
                    И аз като тебе и накрая зацепих. Бе Дънков иска да смъкне лихвения процент бееее!Щото ако ти дават 5% годишно, накрая ще вземеш 4.5%! Бе верно бе! Що държите пари в банката? Тя инфлацията ги изяде лихвите още лятоска!
                    Няма начин да няма начин!

Коментар

Хората си държат парите в банките защото не знаят какво да ги правят за да не ги загубят. Оказва се, че парите са по-ценни от живота - т.е. стискаш дупара за да не живееш като човек, че да пестиш за черни дни. Колко по-черни дни бе мамка му?A coffin has no pockets.
                      Steliyan's Life!
                      FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

Това, някои хора да приветстват въвеждането на нов данък, ми се струва малко извратено.
                        Когда мне становится скучно, я отправляю сообщение на случайный номер: "Я спрятал тело... Что дальше?"

Коментар

Правил ли си е някой сметка колко пари ни взима държавата от спечелените пари. Прост пример изкарвам 100лв от тях 20% ми взимат за ддс 10% данък печалба 5% дивидент и ми остават 65лв като си купя продукти пак ми взимат 20% от тия 65ле ми остават 52лв е държавата взима 48% и пак и е малко.
                          Обичам си работата.

Коментар

simeon3000 написа:
                            Това, някои хора да приветстват въвеждането на нов данък, ми се струва малко извратено.
                            И още как. Едните хора злобеят, че другите имали толкова пари, че не знаят какво да ги правят и ги държат в банка, нека им е зле като са толкова тъпи. Среднат класа трябва да се мачка, да си седим вечно бедна държава.А че цялата работа е, за да се купят изборите от тия некадърници, никого не го трогва.
                            Brava 1.6 16V 103hp

Коментар

simeon3000 написа:
                              Абсолютно съм съгласен с това твърдение! Тук обаче си проличава типично българската черта. Аз като нямам пари в банката не ме интересува за другите,пък ако може да вземат от богатите, още по-добре. На мен ми е интересно как ще регламентират 2 неща:1. От къде държавата ще знае колко лихви имаш? Нали говорим за банкова тайна. Как държавата ще разбере дали аз имам 5 лева или 500 000? Или този закон ще е в разрез с друг закон?2. Без да съм добре запознат с данъчното облагане искам да си изясня как държавата ще накара някой милионер,депозирал доходите си в БГ банка, но живеещ в чужбина да плати ДОД в България? Доколкото ми е известно при сключено споразумение за избягване на двойното данъчно облагане, данък се дължи по местоживеене. (може и да бъркам в това свое твърдение). Та ако съм прав как държавата ще събере този данък от милионерите,които са извън страната? Май единствено ще вземат данък от хората,които са скътали по 1000 лева пари за черни дни или погребение. И не на последно място дали този данък няма да доведе до отлив на капитали? Дали след това няма да има вдигане на лихвата по кредитите? Дали в крайна сметка няма да го сложат на тези които имат малки спестявания и на тези които имат кредити....?
                              Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
                              Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005

Коментар

Valentin_V написа:
                                Правил ли си е някой сметка колко пари ни взима държавата от спечелените пари. Прост пример изкарвам 100лв от тях 20% ми взимат за ддс 10% данък печалба 5% дивидент и ми остават 65лв като си купя продукти пак ми взимат 20% от тия 65ле ми остават 52лв е държавата взима 48% и пак и е малко.
                                абе не е така както казваш с ДДС-то - ама те така се ражда популизъма и социализъма...
                                Fiat Punto 1.1-Синята птица
                                Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
                                Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp

Коментар

Working...
                                X