snake написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Дянков въвежда данък върху лихвите по влоговете
Collapse
X
-
-
ele написа:В края на краищата не разбрах що сте против:Sev написа:че за какво ни е да привличаме капитали?трябва да се привличат пари, които се влагат в нещоа не да стоят в банките за лихвиBrava 1.6 16V 103hp
Коментар
-
Immortal написа:snake написа:Immortal написа:snake написа:А и тези пари, които дремят в банките, са трън в очите на управляващите. Едно безполезни, мъртви пари, които не участват в реалната икономика, а спят в банките.Брава 1.6
Коментар
-
Добре, след като зачеркна икономическата логика, нека те питам нещо конкретно. Как с този данък ще насърчат инвестицията на човек, който събира пари за жилище? Няма ли вместо това да я отложат с 10% от времето необходимо за натрупване на капитал? Сега замени жилище с магистратура в чужбина или започване на дребен бизнес. Изводът е, че трябва да има някакъв праг, ама нали трябва да съберем парите за предизборното вдигане на пенсиите.Защо не обложат и пенсиите? Пенсионните фондове правят същото - влагаш пари, които се олихвяват.Brava 1.6 16V 103hp
Коментар
-
Sev написа:някой има ли представа в другите страни какъв е размера на данъка?съпоставим ли е с данък от други доходи или е различен?
Коментар
-
steven написа:Защо не обложат и пенсиите? Пенсионните фондове правят същото - влагаш пари, които се олихвяват.Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
-
Не се коси Оги!Всички се възмущават, че циганите не плащат ток и вода или поне повечето не плащат, но това, че шепа хора 5-10% имат милиони в банките и си докарват по няколко десетки хиляди лева годишно от лихви, това не ги бърка. Ама карали скъпи коли, а нищо не работели! Ами нормално е, след като имат доходи, на които не плащат никакви данъци. Укриват доходи, плащат смешни заплати, не внасят осигуровки на хората, но държавата плаща по 1300 лв. и за тяхното дете, които взема от всички нас.На вендинг машините слагат фискални устройства, ние искаме да си прибираме лихвита тихомълком и да си ги харчим по същия начин. Едно от задълженията на държавата е да си събира приходите от данъци, такси и акцизи, за да може да поддържа армия, образование, здравеопазване и т.н.Затова сме бедна държава, защото не можем да си запушим дупките, от които изтичат парите ни. Всеки е виждал как се върти търговия с цигари без бандерол, но никой не подава сигнал. Имало контрабанда, но свидетелите си мълчат. Е как ще се оправим?Няма начин да няма начин!
Коментар
-
Плевнелиев казал, че иска повече аргументиза новия данък, Попова казала ча новия данък е ненужен. Чакаме спасителя какво ще каже.Николов, ако аз виждах, че страната и държавата се опитва да оправи положението - щях да съм съгласен с теб. Обаче в момента ако аз примерно подам сигнал за далавера и това спести на държавата някакви пари, тези пари няма да идат за по-добър стандарт на населението, или по-добра инфраструктура, ами ще идат за по-нови колина депутати, ще отидат за по-тлъсти поръчки обществени спечелени от неслучайни хора и резултата ще е нула за нас. Така че не ме агитирай да се превръщам в куче пазач, за да може чорбаджията да лапа.
Коментар
-
ls1 написа:Николов, ако аз виждах, че страната и държавата се опитва да оправи положението - щях да съм съгласен с теб. Обаче в момента ако аз примерно подам сигнал за далавера и това спести на държавата някакви пари, тези пари няма да идат за по-добър стандарт на населението, или по-добра инфраструктура, ами ще идат за по-нови колина депутати, ще отидат за по-тлъсти поръчки обществени спечелени от неслучайни хора и резултата ще е нула за нас. Така че не ме агитирай да се превръщам в куче пазач, за да може чорбаджията да лапа.Няма начин да няма начин!
Коментар
-
Това е най-лесния начин за събирането на едни 120 млн. лева по сметките на оня олигофрен.В същото време държавата има несъбрани публични вземания за милиарди!На голяма част от тях им е изтекла давностт, защото държавната администрация е спала.В голяма част от случаите лицата дължащи публични задължения имат имущество, не да кажеш някой да е искал да събере вземането, ама да няма откъде. Но поради една или друга причина - бездейстиве на НАП, преди АДВ и прочеее... никой не си ги търси.А тука - лесно и просто!VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
Нека Силата на бъде с Нас...
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар