Не е ама е точно така изкарвам 100лв и в крайна сметка си купувам примерно салам за 52лв.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Дянков въвежда данък върху лихвите по влоговете
Collapse
X
-
Valentin_V написа:Не е ама е точно така изкарвам 100лв и в крайна сметка си купувам примерно салам за 52лв.Fiat Punto 1.1-Синята птица
Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp
Коментар
-
simeon3000 написа:Това, някои хора да приветстват въвеждането на нов данък, ми се струва малко извратено.Valentin_V написа:Правил ли си е някой сметка колко пари ни взима държавата от спечелените пари. Прост пример изкарвам 100лв от тях 20% ми взимат за ддс 10% данък печалба 5% дивидент и ми остават 65лв като си купя продукти пак ми взимат 20% от тия 65ле ми остават 52лв е държавата взима 48% и пак и е малко.Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
Днес направих малко разследване... И за съжаление май са прави за данъка... Просто аз съм се бил възползвал от дупка в закона. Съществува Европейска директива, че всички доходи от лихви се облагат, но всяка страна за чужденците прилага техните закони за да избегне двойното облагане... И аз очевидно съм се бил възползвал от тази врата. А ето самата директива:(2) Savings income in the form of interest payments fromdebt claims constitutes taxable income for residents ofall Member States.(3) By virtue of Article 58(1) of the Treaty Member Stateshave the right to apply the relevant provisions of theirtax law which distinguish between taxpayers who arenot in the same situation with regard to their place ofresidence or with regard to the place where their capitalis invested, and to take all requisite measures to preventinfringements of national law and regulations, in particularin the field of taxation.Проверих с колеги от Полша - там лихвите се облагат с 19% и банката директно си внася данъка - удържайки го при олихвяване. Така че не се нарушава банковата тайна. Така че - май ще трябва да се примирим...1.13. Заглавията и мненията на темите се изписват задължително на БЪЛГАРСКИ ЕЗИК. Изключение прави само международният раздел - "International (English zone)". ogi28bFiat Stilo 1,9 JTD, 2004
----------------------------
Ignorance is a bliss
Коментар
-
Valentin_V написа:Правил ли си е някой сметка колко пари ни взима държавата от спечелените пари. Прост пример изкарвам 100лв от тях 20% ми взимат за ддс 10% данък печалба 5% дивидент и ми остават 65лв като си купя продукти пак ми взимат 20% от тия 65ле ми остават 52лв е държавата взима 48% и пак и е малко.
Коментар
-
Ами това е положението в България. Не е важно аз да съм добре, а другия да е зле. По какъв начин ще се облагодетелстват тези, които нямат пари в банката? Абсолютно по никакъв! Ще се подобри ли живота им? Твърдо не! Ще се повишат ли пенсии, заплати, майчински до нормални, по европейски критерии нива? За това може само да си мечтаете... Преди много години е имало само един данък, измислен от вероятно много по-умни хора - десятък. Т.е. 10% от дохода ти. Нека всеки сам си направи сметка, сега колко процента са му данъците. То не са ДОД, ДДС 20%, ДОО 5.7%, ПКБ 0.4%, Здравно осигуряване 3.2%, Общи заболявания 1.4%, лични вноски 2.2%, фонд пенсии 7.1%, трудови злополуки 0.7%, общо заболяване 2.1%, върху социалните 7.1%, безработица 0.6%, здравни 4.8%, здравни при болничен 4.8%, здравни при неплатен отпуск 8%. Сигурно съм пропуснал нещо, но всичко това се трупа върху гърба ни. И ни е малко нали!? Ами нека тогава и данък живот да се въведе. Как така ще живеем без да си плащаме.Мдааа, много е верен вица за казана на българите в ада, че няма нужда да се пази от дявола, защото все ще се намери някой "услужлив" сънародник да те дръпне пак на топло в него.
Коментар
-
Румен_Хинчев написа:Snake , личи си икономическото образование . Адмирации !simeon3000 написа:Това, някои хора да приветстват въвеждането на нов данък, ми се струва малко извратено.Tonight's the night and it's going to happen again and again...
Коментар
-
daley написа:Ами това е положението в България. Не е важно аз да съм добре, а другия да е зле. По какъв начин ще се облагодетелстват тези, които нямат пари в банката? Абсолютно по никакъв! Ще се подобри ли живота им? Твърдо не! Ще се повишат ли пенсии, заплати, майчински до нормални, по европейски критерии нива? За това може само да си мечтаете... Преди много години е имало само един данък, измислен от вероятно много по-умни хора - десятък. Т.е. 10% от дохода ти. Нека всеки сам си направи сметка, сега колко процента са му данъците. То не са ДОД, ДДС 20%, ДОО 5.7%, ПКБ 0.4%, Здравно осигуряване 3.2%, Общи заболявания 1.4%, лични вноски 2.2%, фонд пенсии 7.1%, трудови злополуки 0.7%, общо заболяване 2.1%, върху социалните 7.1%, безработица 0.6%, здравни 4.8%, здравни при болничен 4.8%, здравни при неплатен отп%. Сигурно съм пропуснал нещо, но всичко това се трупвърху гърба ни. И ни ко Ами нека тогава и данък живот да се въведе. Как такаемного е верен вица за казана на българите в ада, че няма нужда да се пази от дявола, защото все ще се намери някой "услужлив" сънародник да те дръпне пак на топло в него.Fiat Punto 1.1-Синята птица
Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp
Коментар
-
Колеги, как да се развива една държава без данъци?От где да додат парите?И при положение, че маса хора не си плащат нито данък сгради, нито данък смет, нито данък МПС, нито винетка, нито нищо.... Те нещата са навързани, ама някак не изглежда реално хора, които лъжат и ограбват държавата с укрити доходи/данъци да реват срещу данъчното облагане
Коментар
-
nikolovvd написа:Лелееее, колко сълзи и сополи за една кафе на месец и то от 40 ст.! А пълните резервоара със скъпо гориво а!A17DTС/S
Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар