Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Дянков въвежда данък върху лихвите по влоговете

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

niko_ymn написа:
    Какво станало днес в парламента като го гласували ? Приели ли са го или не? Само ГЕРБ го били подкрепяли, ама те достатъчно мнозинство ли са били за да се приеме?
    "За" бяха 86 депутати, "против" 29 и двама се въздържаха. За дебатите беше отделен почти целият пленарен ден.Не им знам правилника на парламента, ама да гласуват само 117 депутати... от 240...

Коментар

nedialko- написа:
      айде стига сме учили Дянков какво да прави http://focus-news.net/?id=n1710467 наистина имаме много добър финансов министър, колкото и да не им харесва на някои хора това, недай си Боже да беше серГЕЙ на власт, досега щеше да има нова хиперинфлация...
      Ама ти освен против циганите имаш и против гейовете нещо? Между другото Станишев беше на власт 4 години, па нямаше хиперинфлация. Да не кажа че имаше бая кинти в излишък, друг въпрос е как се разходваха те.Дянков е много смешно да се хвали като министър, защото човека има определено няколко големи провала. Например цигарите и погрешната политика спрямо тях, довела до зверска черна борса, каквато не сме виждали никога. Този човек на няколко пъти взема решения за мерки, които довеждат до точно обратния на търсения ефект. В същото време монополите се ШИРЯТ така както никога не са го правили при предишно правителство, нещо повече, монополите се ДОГОВАРЯТ и правят картел с директното участие на правителството (справка ’задържането на цените на 10 продукта’ отпреди 2-3 месеца). Монополи като Лукойл, като енергоразпределителните дружества, Булгаргаз им беше позволено да получат абсолютно всичко което поискат. И ти хвалиш този министър? За какво, че дере кожите на бедните и ближе гъза на богатите?Дай да си говорим с факти, не сме на футболен мач.

Коментар

ls1 написа:
        nedialko- написа:
        айде стига сме учили Дянков какво да прави http://focus-news.net/?id=n1710467 наистина имаме много добър финансов министър, колкото и да не им харесва на някои хора това, недай си Боже да беше серГЕЙ на власт, досега щеше да има нова хиперинфлация...
        Ама ти освен против циганите имаш и против гейовете нещо? Между другото Станишев беше на власт 4 години, па нямаше хиперинфлация. Да не кажа че имаше бая кинти в излишък, друг въпрос е как се разходваха те.Дянков е много смешно да се хвали като министър, защото човека има определено няколко големи провала. Например цигарите и погрешната политика спрямо тях, довела до зверска черна борса, каквато не сме виждали никога. Този човек на няколко пъти взема решения за мерки, които довеждат до точно обратния на търсения ефект. В същото време монополите се ШИРЯТ така както никога не са го правили при предишно правителство, нещо повече, монополите се ДОГОВАРЯТ и правят картел с директното участие на правителството (справка ’задържането на цените на 10 продукта’ отпреди 2-3 месеца). Монополи като Лукойл, като енергоразпределителните дружества, Булгаргаз им беше позволено да получат абсолютно всичко което поискат. И ти хвалиш този министър? За какво, че дере кожите на бедните и ближе гъза на богатите?Дай да си говорим с факти, не сме на футболен мач.
        нямам нищо против циганите, имам против това безраборното им размножаване, което ги е превърнало в един паразит за държавата, и това, че ако се запази сегашната тенденция, ако все още живея тук примерно след 20 години моето дете живот и здраве ще е в един клас 50%-50%(да не говорим, че ще сме застаряла нация, която тогава ТЕ ще искат да управляват, ще се появят отцепнически движения и други, дано това не се случва, да сме живи и здрави ще видим), а може и в тяхна полза с ето такива от снимката, която прикачам.Станишев беше на власт по времето на финансов рай, много по-различно щеше да е положението, ако беше в момента, то добре че и не е де, а Дянков са го оценили където трябва, в това време никъде не обичат финансовите си министри, но на мен ми харесва, всеки допуска грешки, но лично според мен се справя много добре в сегашното положение до момента
        Прикачени файлове
        Брава 1.6

Коментар

Не разбирате ли, че всичко това с циганите е трик. Всеки психолог ще ви каже , че когато един човек е емоционален не е рационален. Отвличат ви вниманието от големите проблеми и глупостите - за да ги изберете пак. Както и сред циганите така и сред българите си има л_йна. Значи може циганите на сапун, но не дай боже те нещо да кажат - ау. вой до Бога. Е, те не са по-нисши, имат си права. Така че, мислете, а не преигравайте. Както и Станишев така и Бойко - един дол дренки. Крадци. Проблема на Станишев според мен беше ДПС.
          Fiat Stilo 1,9 JTD, 2004
          ----------------------------
          Ignorance is a bliss

Коментар

Много просто, направи десет деца, агитирай всички около теб да направят същото, и след 20г няма да сме 50-50 с ромите. Чакай сега. Хем по времето на Станишев всички еврофондове са били спрени, хем е управлявал във време на финансов рай. Как става това? Или трябва да приемеш че предишното правителство е било добро, за да се радва на финансов рай, или трябва да признаеш че е било лошо и е нямало финансов рай. Защото единствения друг начин за ’финансов рай’ е папане на резерва и вземане на заеми от чужбина, което знаем кой го направи.Кой го е похвалил Дянков?! Знаеш ли как се запознава той с Борисов? ББ отива в САЩ да се види с Обама, като част от програмата е среща с екипи на Световната банка и МВФ. По това време Дянков е на работа в Световната банка. Казва се че тогава ’спечелил’ ББ с разсъжденията си и той го кани за финансов министър. Което за мен звучи ББ отива при Обама, той го потъпва по рамото и му казва ’айде сега да идеш при СБ и МВФ да ти кажат оттук нататък какво правиш’. Световната банка и МВФ са институциите които където стъпят - цвете не никне после. А Дянков е бил служител на Световната банка. Спомням си преди две години ББ даде интервю на Сашо Диков, и Диков след интервюто каза, че е питал ББ ’Добре де, що толкова го държиш тоя Дянков?!’, а ББ му е отговорил при изричното условие това да не се изнася. Диков обаче си спомням как каза, че не може да коментира отговора на ББ, но ще каже че реално ББ няма друг избор и го разбира. И това идва от устата на Сашо Диков, смятай какво му е казал ББ, че разлопана уста като Диков да се затръшне. Единствените похвали към Дянков идват от разни международни финансови кръгове, които им е бизнес и изгода нас да ни е зле. Ако признаваш, че Дянков е направил грешки, аз пък питам - къде е поетата отговорност? Ама стига с това ’хора сме, грешим’. Като е сбъркал да се разчепка кой е виновен, да подаде оставка, да му се наложи наказание. Да си видял нещо такова? И сега ще ми отговориш с ’ама те другите предишните и те така, и те онака’. Ами като другите така и онака, и това е достатъчно оправдание, значи и Дянков е като другите.

Коментар

@ls1: Градски, въртиш сучеш - Сергея бил манна небесна, но въпреки това пак сучеш, че еврофондовете били спрени и нямало финансов рай. Ей ся ще ти кажа защо беше рай - щото куцо, кьораво и сакато СТРОЕШЕ. У наше село има 87 къщи, които бяха реновирани и/или построени специално за западните "инвеститори". Да казвам ли, че лично аз познавам строител, а съм и работил за него, който смяташе разходите си (по-големите, като лаптоп, смартфон, джип) в квадрати? "Колко е едно лаптопче - 2 квадрата в Каварна" или "А, колко е ML63 AMG, едни нищо и никакви 250 квадрата в Обзор"... Ей тогава и държавната администрация така смяташе..., да не споменавам, че имах досег с няколко ДДС милионери от Станишевото време, а сега всичко им е запорирано и спят на село при баба... Вярно, не е добре сега, но това не е щото Бойко не бачка или някой друг, а заради матриала...И все пак - колко по-черни дни ще трябва да чакаме? Щото нали българите са спастрили 34 милиарда лева на депозити ... за черни дни?
              Steliyan's Life!
              FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

jenshen73 написа:
                @ls1: Градски, въртиш сучеш - Сергея бил манна небесна, но въпреки това пак сучеш, че еврофондовете били спрени и нямало финансов рай. Ей ся ще ти кажа защо беше рай - щото куцо, кьораво и сакато СТРОЕШЕ. У наше село има 87 къщи, които бяха реновирани и/или построени специално за западните "инвеститори". Да казвам ли, че лично аз познавам строител, а съм и работил за него, който смяташе разходите си (по-големите, като лаптоп, смартфон, джип) в квадрати? "Колко е едно лаптопче - 2 квадрата в Каварна" или "А, колко е ML63 AMG, едни нищо и никакви 250 квадрата в Обзор"... Ей тогава и държавната администрация така смяташе..., да не споменавам, че имах досег с няколко ДДС милионери от Станишевото време, а сега всичко им е запорирано и спят на село при баба... Вярно, не е добре сега, но това не е щото Бойко не бачка или някой друг, а заради матриала...И все пак - колко по-черни дни ще трябва да чакаме? Щото нали българите са спастрили 34 милиарда лева на депозити ... за черни дни?
                То и сега си е финансов рай за някои.В МОСВ този месец такива премии получиха, каквито на някои са им годишните доходи...Служителка със иначе средна заплата около 600 лв. получи НЕТО-малко над 3 300 лв. Сигурно е некъв супер-ценен кадър!И това е за втори път тази година.Ама то иначе според Дянков - бонуси в държавната администрация няма.
                VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
                VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
                VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
                VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
                Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

Градски, тезата ми не е, че Станишев е върха. Просто казвам, че е прекалено да се изкарва едва ли не идва Станишев - фалирахме, добре че е Бойко. Телевизията явно успя да набие в главите рефрена ’за всичко хубаво благодарим на ББ, за всичко лошо мразим Станишев’. Но в случая говорим предимно за Дянков, него коментирай, чак толкова ’наше момче’ ли е?

Коментар

Хайде да поговорим с факти!Правителството на Бойко Борисов е избрано на 27.07.2009 г. ФИСКАЛЕН РЕЗЕРВ към 31.07.2009 год. - 7 710.5 млн лв., като правителството завари дупка от 500 милиона дефицит признат от предишния министър на финансиите.Сега сме края на месец Октомври и се говори, че фискалният резерв е 7.4-7.5 милиарда лева.По официални данни към 31.08.2012 год. той е 6 913.7 млн. лв., така че горното може и да е вярно.И това в условия на криза, без да се увеличават данъците или намалят заплатите. Не сме получили десетки милиарди Евро във вид на финансови инжекции от ЕС или други финансови институции, както някой други държави - Гърция, Румъния, Испания, Ирландия и др.Това правителство прави неща, които се виждат. Поне във Видин знам как Станишев започна строителството на моста, колко време се влачи и как го завърши това правителство. Минал съм по магистралите и основно ремонтираните пътища, но така и не можах да видя къде са над 10 милиарда излишъци от правителството на Станишев и компания.Може би са при някой като този? http://www.monitor.bg/article?id=359777За СерГЕЙ не искам да си спомням. За мен той е най-мързеливото същество. Дори жена си взе с пари!
                    Няма начин да няма начин!

Коментар

nikolovvd написа:
                      Хайде да поговорим с факти!Правителството на Бойко Борисов е избрано на 27.07.2009 г. ФИСКАЛЕН РЕЗЕРВ към 31.07.2009 год. - 7 710.5 млн лв., като правителството завари дупка от 500 милиона дефицит признат от предишния министър на финансиите.Сега сме края на месец Октомври и се говори, че фискалният резерв е 7.4-7.5 милиарда лева.По официални данни към 31.08.2012 год. той е 6 913.7 млн. лв., така че горното може и да е вярно.И това в условия на криза, без да се увеличават данъците или намалят заплатите. Не сме получили десетки милиарди Евро във вид на финансови инжекции от ЕС или други финансови институции, както някой други държави - Гърция, Румъния, Испания, Ирландия и др.Това правителство прави неща, които се виждат. Поне във Видин знам как Станишев започна строителството на моста, колко време се влачи и как го завърши това правителство. Минал съм по магистралите и основно ремонтираните пътища, но така и не можах да видя къде са над 10 милиарда излишъци от правителството на Станишев и компания.Може би са при някой като този? http://www.monitor.bg/article?id=359777За СерГЕЙ не искам да си спомням. За мен той е най-мързеливото същество. Дори жена си взе с пари!
                      Ето един истински отговор, кореспондиращ с реалността, а колега лс1, финансовия рай беше, защото тогава беше момента, в който световния финансов икономически балон беше напомпан до краен предел, миг преди да се скупа, и на малките деца е ясно, какво означава това, дори нашата мижава икономика се напомпваше изкусвено и вървеше, а сергея дори тогава нищо не съумя да направи, и как да направи като си продаде дупето на дпс и доган ? управлението беше с мандата на дпс и каквото кажеше доган това ставаше, кой беше най-големия хидроинж. тука, че забравих. Аз няма как да направя 10 деца, защото съм РАЗУМЕН, за разлика от РОМИТЕ, те ги правят за да вземат едни помощи, да крадат и да живеят цял живот дори и крайно мизерно на чужд гръб, ето това е, те ги правят, хвърлят ги в плевнята и каквото стане с тях това е, ти не виждаш ли репортажи за починали малки дечица ромчета - цинго пиян до козирката, какво го бърка, цапва 2 ракии и прави ново, да вземем 35 лева на месец.... това са хора, който са паразити, а най-лошото е, че самите те нямат никакво желание да го променят и да се социализират, предлагам да прекратим вече разговора за тях в тази тема, ако искаш може на лични да коментираме Дянков е световно признат икономист, ама ние тука разбираме от всичко, така че къф е тоя дянков, я да си идва добрия стар жан да оправи нещата :D
                      Брава 1.6

Коментар

nedialko- написа:
                        nikolovvd написа:
                        Ето един истински отговор, кореспондиращ с реалността, а колега лс1, финансовия рай беше, защото тогава беше момента, в който световния финансов икономически балон беше напомпан до краен предел, миг преди да се скупа, и на малките деца е ясно, какво означава това, дори нашата мижава икономика се напомпваше изкусвено и вървеше, а сергея дори тогава нищо не съумя да направи, и как да направи като си продаде дупето на дпс и доган ? управлението беше с мандата на дпс и каквото кажеше доган това ставаше, кой беше най-големия хидроинж. тука, че забравих. Аз няма как да направя 10 деца, защото съм РАЗУМЕН, за разлика от РОМИТЕ, те ги правят за да вземат едни помощи, да крадат и да живеят цял живот дори и крайно мизерно на чужд гръб, ето това е, те ги правят, хвърлят ги в плевнята и каквото стане с тях това е, ти не виждаш ли репортажи за починали малки дечица ромчета - цинго пиян до козирката, какво го бърка, цапва 2 ракии и прави ново, да вземем 35 лева на месец.... това са хора, който са паразити, а най-лошото е, че самите те нямат никакво желание да го променят и да се социализират, предлагам да прекратим вече разговора за тях в тази тема, ако искаш може на лични да коментираме Дянков е световно признат икономист, ама ние тука разбираме от всичко, така че къф е тоя дянков, я да си идва добрия стар жан да оправи нещата :D
                        Да живее международното положение!
                        VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
                        VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
                        VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
                        VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
                        Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

А относно колегите където се оплакват за ВАРНА, ами как няма, спомнете си за БАТКО И БРАТКО и за една лъскава сграда на един голям булевард, името и започва с Х, спомнете си за един господин гуцанов и т.н е заради това Бургас има много нови неща, за разлика от ВАРНА
                          Брава 1.6

Коментар

Само във Варна ли?Станишев уреди един негов съпартиец, ломски циганин, да спечели конкурса за ремонт на надлеза над ЖП линията в града. Човека си наел фирми от Видин да му работят, въпреки че е подписал декларация, че няма да наема подизпълнител, завлече ги с 250 000 СМР, взел парите - някакви си мижави 870 000 лв. и "дим да го няма"!Ако някой идва към Видин по време на раздаването на социални помощи да се обади. Ще го заведа да му покажа толкова BMW-та и Мерцедеси на едно място, че не е истина. Да хората отиват да си получат парите със маркови коли, така да се каже. Няма да се излагат я! Отделно жените им не могат да се подпишат, но не защото са неграмотни, а защото не могат да си сгънат пръстите и да хванат химикала от огромното количество златли пръстени. Остави това, ами буквално се присмиват на служителките.
                            Няма начин да няма начин!

Коментар

nikolovvd написа:
                              Само във Варна ли?Станишев уреди един негов съпартиец, ломски циганин, да спечели конкурса за ремонт на надлеза над ЖП линията в града. Човека си наел фирми от Видин да му работят, въпреки че е подписал декларация, че няма да наема подизпълнител, завлече ги с 250 000 СМР, взел парите - някакви си мижави 870 000 лв. и "дим да го няма"!Ако някой идва към Видин по време на раздаването на социални помощи да се обади. Ще го заведа да му покажа толкова BMW-та и Мерцедеси на едно място, че не е истина. Да хората отиват да си получат парите със маркови коли, така да се каже. Няма да се излагат я! Отделно жените им не могат да се подпишат, но не защото са неграмотни, а защото не могат да си сгънат пръстите и да хванат химикала от огромното количество златли пръстени. Остави това, ами буквално се присмиват на служителките.
                              Евала колега, дано да има повече хора като теб - реалисти !
                              Брава 1.6

Коментар

nedialko- написа:
                                А относно колегите където се оплакват за ВАРНА, ами как няма, спомнете си за БАТКО И БРАТКО и за една лъскава сграда на един голям булевард, името и започва с Х, спомнете си за един господин гуцанов и т.н е заради това Бургас има много нови неща, за разлика от ВАРНА
                                Ще прощаваш, обаче във Варна сме избрали когото Герб са ни посочили. Също както в Бургас. И все пак разлика има. Що?Как да споря с вас, като единствените ви аргументи колко е добър Дянков са на основа колко е лош Станишев. Даже изкарвате така че все едно щом казвам че Дянков е лош, значи автоматично съм човек на Сергей. Ще прощавате, обаче като ви чета - все едно гледам новините, цветя, хорА и розови букети. Ми спрете ги тези телевизори за три месеца и пак елате да говорим.Разглеждате политици, министри, икономисти, предишни и сегашни, все едно ги разделя една река, а народа си е избрал бряг според симпатиите. Истината е, че народа е всичкия от едната страна на реката, а управляващи, опозиция и де що има мераклия за власт са от другата страна. Преди 15г се усетиха, че трябва да ни подават по един спасител на всеки 4 години и това и правят.

Коментар

Working...
                                X