Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Дянков въвежда данък върху лихвите по влоговете

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

kiro_of_the_day написа:
    Такаааа .. какво се оказа накрая?Е не е накрая точно ама днес са стигнали до следното лихвите - по депозитите се облагат, ама не всички, Накрая се басирам, че на практика ще се обложат 99 % само депозитите на ГольО и ГолИца.Доходите от хазарт няма да се облагат - няма да си съсипваме бизнеса и да спираме прането я...Доходите от сделки на борсата няма да се облагат - е нема да пипаме дохосдите на спонсоритте много ясно...На последното мотива пък беше направо безочлив - разходите по администрирането щели да са по-0големи от събраните суми... Yellow_Flash_Colorz_PDT_37 Както винаги - нищо ново под слънцето. Къщички за бедните или палати за богатите? Да го д.хат бедните!
    Нищо ново под слънцето.Лошото е,че подкрепящите въвеждането на данъка са бедни и в крайна сметка те ще го издухат.Относно коментарите колко било глупаво да държиш пари в банка или в буркан, моят коментар е,че е глупаво да плащаш кредити. Това,че някой не може да изкара достатъчно бързо пари,които да му стигнат за да си купи желаната стока и му се налага да ползва кредит не означава,че е глупак този, които е съумял да има по-високи доходи и е решил вместо да ползва кредит да отложи покупката на тази стока с 1-2 години, докато събере нужната сума.
    Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
    Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005

Коментар

Е, аз пък мога да кажа, че е глупаво ако не съумееш правилно да се възползваш от възможността за кредит. Това че някой не може да си прецени силите, да си остави буфер, да си избере кредит с добри условия, да чете ситния шрифт не означава, че всички взели кредит са тъпаци. Кредита е инструмент, важно е как го ползваш. Като чука, с него можеш да забиеш гвоздей, но можеш да си премажеш и пръст.

Коментар

ls1 написа:
        Е, аз пък мога да кажа, че е глупаво ако не съумееш правилно да се възползваш от възможността за кредит. Това че някой не може да си прецени силите, да си остави буфер, да си избере кредит с добри условия, да чете ситния шрифт не означава, че всички взели кредит са тъпаци. Кредита е инструмент, важно е как го ползваш. Като чука, с него можеш да забиеш гвоздей, но можеш да си премажеш и пръст.
        Напълно съм съгласен, това е и причината да има толкова проблемни кредити.
        Fiat Punto ELX 1.9 JTD 80 к.с.
        Fiat Brava SX 1.4 12V - много хубава кола беше

Коментар

dudulia написа:
          ... моят коментар е,че е глупаво да плащаш кредити. Това,че някой не може да изкара достатъчно бързо пари,които да му стигнат за да си купи желаната стока и му се налага да ползва кредит не означава,че е глупак този, които е съумял да има по-високи доходи и е решил вместо да ползва кредит да отложи покупката на тази стока с 1-2 години, докато събере нужната сума.
          До този ти коментар те възприемах като достатъчно умен човек, но ... явно не си наясно какво е кредит и има ли той почва у нас. Колко бързо според теб мога да изкарам пари за да закупя оборотна стока, техника и прочие? Мислиш ли, извинявай, разсъждаваш ли, че ако мога да изкарам от бързо ликвидна стока 30% ще ми е скъп кредит от 9%???И кое точно оправдава безумието да си държа парите на депозит (влог) за 4.5-6% годишно ако мога да ги въртя срещу 30%??? (Математиката сочи, че данък доход на 30% е равен на... да, точно така 3%...)...
          Steliyan's Life!
          FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

има различни видове "достатъчно" умни хора. някои пишат музика, други чертаят машини, трети решават задачи, четвърти "въртят" пари. е, първите три категории си държат парите на влог, или пък си купуват айфони на кредит, но не правят печалби от финансови операции, защото няма да им "остане мозък" да си вършат качествено основната работа. което си е правилно.
            браво 1,6/90 - 09 г.

Коментар

jenshen73 написа:
              До този ти коментар те възприемах като достатъчно умен човек, но ... явно не си наясно какво е кредит и има ли той почва у нас. Колко бързо според теб мога да изкарам пари за да закупя оборотна стока, техника и прочие? Мислиш ли, извинявай, разсъждаваш ли, че ако мога да изкарам от бързо ликвидна стока 30% ще ми е скъп кредит от 9%???И кое точно оправдава безумието да си държа парите на депозит (влог) за 4.5-6% годишно ако мога да ги въртя срещу 30%??? (Математиката сочи, че данък доход на 30% е равен на... да, точно така 3%...)...
              За бизнес - да. Тъпото е, че кредити в повечето случаи се взимат за глупости от рода на по-голям телевизор или iPhone или за други подобни глупости. Факта е, че най-задлъжнелите са най-бедните. Защото не могат да си правят сметката. С риск да се повторя - гледах изследване по телевизията. На изхода на хипермаркет интервюираха излизащите. И се оказа, че тези с най-големите и скъпи телевизори бяха най-бедните и с най-несигурни доходи. Кредитите са опасно нещо. Блато от което трудно може да се измъкне човек ако не е много внимателен. Българите винаги са били спестовен народ - което е хубаво ! С последното решение за необлагането на хазарта се доказа, че това управление е мутренско. Помислете от всички предимно престъпни сфери (обикновено водещи до зависимости) в Бг обложиха само цигарите и то по задължение от Европа.
              Fiat Stilo 1,9 JTD, 2004
              ----------------------------
              Ignorance is a bliss

Коментар

vvvasilev: Това с необлагането на хазарта не е вярно. Ставката е 15% върху оборота за реални казина и 7 % за онлайн казина. Тъй като ставката е върху оборота, не печалбата, може да се приеме, че в тази ставка влиза и данъка на спечелилия от хазарта. jenshen73 : Бизнесът е риск и е нормално да ти носи по-висока доходност. Рискът при депозитите е най-малкият, затова там доходността е най-ниска. Мисля, че всеки сам решава как иска да си харчи парите. Ако иска и в буркани ще ги държи. dudulia: Как бедните ще го отнесат, след като бедните нямат пари в банките?
                Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

Бедните хора са малко. Останалите, които се правят на бедни си имат поне по един апартамент в града и една къща/вила на село. От няколко години е модерно да имаш апартамент и в София, а от няколко месеца и на морето/планината.Често срещам познати, които по цял ден се разхождат из града и знам, че нищо не работят, поне видимо. Какво се оказва на практика, че имал 2-3 апартамента в София и ги дава под наем. Ако ги попитате със сълзи на очи ще почнат да ви обясняват колко са бедни.Та крайно време е да определим категорията - БЕДЕН!За мен беден е човек без работа, жилище, кола, записан в бюрото по труда и получаващ социални помощи, въздържател и непушач!Тия "бедните" с влогове, няколко апартамента и коли, са големи оптимисти, ако си мислят, че някой им вярва!
                  Няма начин да няма начин!

Коментар

категорията БЕДЕН е определена отдавна - и в национален и в средноевропейски мащаб. другото са свободни разсъждения.
                    браво 1,6/90 - 09 г.

Коментар

И аз искам да съм бедна и да ми пука колко ще данък ще дам на държавата от лихвите по депозитите ми. За дарения - моля на лични. Сърдечно благодаря.

Коментар

ele написа:
                        vvvasilev: Това с необлагането на хазарта не е вярно. Ставката е 15% върху оборота за реални казина и 7 % за онлайн казина. Тъй като ставката е върху оборота, не печалбата, може да се приеме, че в тази ставка влиза и данъка на спечелилия от хазарта. jenshen73 : Бизнесът е риск и е нормално да ти носи по-висока доходност. Рискът при депозитите е най-малкият, затова там доходността е най-ниска. Мисля, че всеки сам решава как иска да си харчи парите. Ако иска и в буркани ще ги държи. dudulia: Как бедните ще го отнесат, след като бедните нямат пари в банките?
                        Като вдигнат лихвите по кредитите.
                        Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
                        Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005

Коментар

dudulia написа:
                          ele написа:
                          Като вдигнат лихвите по кредитите.
                          Че ти ако си беден, кредит дали ще ти дадат? А дали ще искаш да взимаш кредит?

Коментар

Какво станало днес в парламента като го гласували ? Приели ли са го или не? Само ГЕРБ го били подкрепяли, ама те достатъчно мнозинство ли са били за да се приеме?Какви доходи са лихвите? Та те се една частична компенсация за инфлацията - те не са доходи, а намаление на загубите.Сега е редно да направят данъчни облекчения за хората плащащи лихва по кредит.
                            Брава 1,6 16V; Джанти 16-ки - по договаряне - 4 бр.:
                            http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=88126

Коментар

niko_ymn написа:
                              Какво станало днес в парламента като го гласували ? Приели ли са го или не? Само ГЕРБ го били подкрепяли, ама те достатъчно мнозинство ли са били за да се приеме?
                              Облагат с новия данък само срочни депозити

Коментар

айде стига сме учили Дянков какво да прави http://focus-news.net/?id=n1710467 наистина имаме много добър финансов министър, колкото и да не им харесва на някои хора това, недай си Боже да беше серГЕЙ на власт, досега щеше да има нова хиперинфлация...
                                Брава 1.6

Коментар

Working...
                                X