Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Дянков въвежда данък върху лихвите по влоговете

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

kiro_of_the_day: Ти сериозно ли или днес ти е ден за шеги??
    Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

ele написа:
      Аман от 3 години "шеги" от сутрин до вечер.
      VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
      VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
      VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
      VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
      Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

kiro_of_the_day написа:
        ele написа:
        Аман от 3 години "шеги" от сутрин до вечер.
        Споко, те другите ще са до болка сериозни.
        Steliyan's Life!
        FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

Хайде и аз да драсна нещо в тази тема - за новия данък има много за и против. Повече ме притеснява една по-обща картина - изхарчиха се парите от един резерв дето уж го нямаше, а се оказа към 8 млрд. След това НОИ дръпна парите от професионалните фондове. Сега се говори за данък върху лихви. Все дране на кожи, как я мислим тази работа. За алтернативи на ГЕРБ не говоря, а ме притеснява постоянното изтупване на чувала. ББ говори вече за втори мандат, че то за тези 3 години освен бла бла магистрали бла бла лентички пу пу по Станишев друго не чух. За да се опре до новия данък за мен означава, че нещата не вървят. Ама никак. Сега тези пари ще закърпят бюджета, а какво ще стане до година ? Ами ако пак Дянков е финансов министър? Ами като не стигнат пак парите какво ще ни вземат още ? Тези лихви компенсират инфлацията до някъде, до сега някой чул ли е как точно правителството е компенсирало народа за инфлацията ?
          Fiat Coupe 1.8

Поведението на пътя е ПРЯКО отражение на възпитанието на всеки водач.

Коментар

siluro написа:
            Хайде и аз да драсна нещо в тази тема - за новия данък има много за и против. Повече ме притеснява една по-обща картина - изхарчиха се парите от един резерв дето уж го нямаше, а се оказа към 8 млрд. След това НОИ дръпна парите от професионалните фондове. Сега се говори за данък върху лихви. Все дране на кожи, как я мислим тази работа. За алтернативи на ГЕРБ не говоря, а ме притеснява постоянното изтупване на чувала. ББ говори вече за втори мандат, че то за тези 3 години освен бла бла магистрали бла бла лентички пу пу по Станишев друго не чух. За да се опре до новия данък за мен означава, че нещата не вървят. Ама никак. Сега тези пари ще закърпят бюджета, а какво ще стане до година ? Ами ако пак Дянков е финансов министър? Ами като не стигнат пак парите какво ще ни вземат още ? Тези лихви компенсират инфлацията до някъде, до сега някой чул ли е как точно правителството е компенсирало народа за инфлацията ?
            Tова ми звучи малко комунистическо - партията, опс, държавата да мисли за всичко и за всеки. kiro_of_the_day: ще приема, че днес ти е ден за шеги.

Коментар

Е ти пък чак комунистическо. Аз не искам партията/държавата да мисли точно за мен, обаче тази партия се избира от народа. Доста глупаво е да се отиде на избори с мисълта абе аз да ги избера пък те да правят каквото си искат. Всички очакваме някакъв по-добър живот нали ? Кажи ми Еле, според теб какво се очаква от парията/държавата ?
              Fiat Coupe 1.8

Поведението на пътя е ПРЯКО отражение на възпитанието на всеки водач.

Коментар

Аз си чета кротко ама и аз да се изкажа. Конкретно по темата - лихвата си е вид печалба. Не знам защо някои намесиха и инфлацията тук. Това няма нищо общо, че инфлацията е, да кажем, 10%, а лихвата от депозит е 6%. Пак си на печалба. Защо? Еми много просто. Имаш 1000 лева и си ги държиш под дюшека. След една година ще имаш пак 1000 лева със съответното обезценяване. Слагаш ги на депозит и след една година вече пак ще има същото обезценяване, само че парите вече ще са 1060 лв. - 10% данък = 1054 лв. Ако инвестирам тези пари в бизнес, накрая ще трябва да платя данък върху печалбата от този бизнес. Аз, обаче, съм ги инвестирал в друго - в депозит, печеля колкото-толкова и напълно естествено е, да ми се обложи тази печалба. Като цяло правителството и конкретно Борисов губят доста с този данък. Чувал съм хора да си говорят, че щели да им вземат 10% от спестяванията...
                The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.

Коментар

style34 написа:
                  Аз си чета кротко ама и аз да се изкажа. Конкретно по темата - лихвата си е вид печалба. Не знам защо някои намесиха и инфлацията тук. Това няма нищо общо, че инфлацията е, да кажем, 10%, а лихвата от депозит е 6%. Пак си на печалба. Защо? Еми много просто. Имаш 1000 лева и си ги държиш под дюшека. След една година ще имаш пак 1000 лева със съответното обезценяване. Слагаш ги на депозит и след една година вече пак ще има същото обезценяване, само че парите вече ще са 1060 лв. - 10% данък = 1054 лв. Ако инвестирам тези пари в бизнес, накрая ще трябва да платя данък върху печалбата от този бизнес. Аз, обаче, съм ги инвестирал в друго - в депозит, печеля колкото-толкова и напълно естествено е, да ми се обложи тази печалба. Като цяло правителството и конкретно Борисов губят доста с този данък. Чувал съм хора да си говорят, че щели да им вземат 10% от спестяванията...
                  Що си четеш кротко, като мислиш и разсъждаваш толкова правилно ?ПС: КъдЯ се беше загубил ?
                  A17DTС/S
                  Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !

Коментар

ele написа:
                    kiro_of_the_day: ще приема, че днес ти е ден за шеги.
                    Де да бяха шеги!Не случайно в ГЕРБ са събрани едва ли не всички, дето няма къде другаде да отидат Естествено, има и множество мъртви души, не стъпвали в парламента.... Няма как да стане!

Коментар

И така стигнахме до фундаменталния, любим на всички българи, въпрос! Трябва ли да плащаме данък върху печалбата си, без значение дали е от лихви или от някакъв бизнес?
                      Няма начин да няма начин!

Коментар

Kuku написа:
                        ele написа:
                        kiro_of_the_day: ще приема, че днес ти е ден за шеги.
                        Де да бяха шеги!Не случайно в ГЕРБ са събрани едва ли не всички, дето няма къде другаде да отидат Естествено, има и множество мъртви души, не стъпвали в парламента.... Няма как да стане!
                        То сякаш преди не крадяха, ама тогава не се й виждаще какво правят. Преди сякаш не си клатеха краката, чувахме ги от дъжд на вятър, тогава не знаех кои са министрите - това съвсем сериозно. Сега поне се показват по ТВто, поне се изказват някакви мисли, възможности - преди - пълно затъмнение - така приемаха законите, че като ги публикуват в ДВ, тогава разбирах, че нещо се е мътило.... Факт е, че администрацията е много по-ефективна от Станишево време, даже мързеливите лелки взеха да работят. Факт е, че в Ямбол впрегнаха ВИК да оправи дупката пред блока за отрицателно време, кратерите от Станишево време, че и преди него още си седят въпреки жалбите. Странно е, че такива мислещи хора като вас очакват всичко да се оправи за 10-тина - 20 години , нещо, което другите държави са постигнали за 200. Приемам, че днес на всички ви е ден за шеги

Коментар

То сякаш преди не крадяха, ама тогава не се й виждаще какво правят. Преди сякаш не си клатеха краката, чувахме ги от дъжд на вятър, тогава не знаех кои са министрите - това съвсем сериозно. Сега поне се показват по ТВто, поне се изказват някакви мисли, възможности - преди - пълно затъмнение - така приемаха законите, че като ги публикуват в ДВ, тогава разбирах, че нещо се е мътило.... Факт е, че администрацията е много по-ефективна от Станишево време, даже мързеливите лелки взеха да работят. Факт е, че в Ямбол впрегнаха ВИК да оправи дупката пред блока за отрицателно време, кратерите от Станишево време, че и преди него още си седят въпреки жалбите. Странно е, че такива мислещи хора като вас очакват всичко да се оправи за 10-тина - 20 години , нещо, което другите държави са постигнали за 200. Приемам, че днес на всички ви е ден за шеги
                          Ели. Обичам те и не искам да те засегна, но защо не помислиш, че всъщност... шеговития ден е твой. :P Или, като оня лаф за англичанина, който карал автомобила си във Франция пренебрегвайки европейските правила за движение.След 300 метра каране в насрещното платно, спрял колата си, ударил се по челото и казал: "Тук всички са луди"ПС: Иначе нямам нищо против ББ, защото не се сещам за друга негова алтернатива.
                          A17DTС/S
                          Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !

Коментар

nikolovvd написа:
                            И така стигнахме до фундаменталния, любим на всички българи, въпрос! Трябва ли да плащаме данък върху печалбата си, без значение дали е от лихви или от някакъв бизнес?
                            Абе къф данък бе... Кой плаща данъци на тая скапана държава! Тя затова е и скапана - заради манталитета на българите. Каквито хората - такава и политическта класа...Е, ние тука сме се събрали всинца честни и порядъчни умници - що се крием като мишоци, ами не се захванем да влезем в политиката и да работим полза роду?Щото не се чувстваме подготвени. А тия дето стават политици - и те са неподготвени, даже много повече от нас, ама не го знаят, мислят си че са най-великите.Докато не се създаде средна класа - стаблна и уверена, от която да произлизат относително заможни и интелигентни и образовани политици - все така ще е.Гладни кучета ръфат кокала народен.
                            Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
                            Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
                            ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Коментар

ntodorov написа:
                              Що си четеш кротко, като мислиш и разсъждаваш толкова правилно ?ПС: КъдЯ се беше загубил ?
                              Хаха, мерси. Абе реших да се изкажа, че от първия ден на тази новина, по сутрешните блокове и новини започнаха да говорят глупости, че вече веднъж са ни обложили, в случай, че парите са от трудови възнаграждения. Че дори и т.нар. Георги Ангелов се изказа така. Никой не облага тези пари, а лихвата, която се ПЕЧЕЛИ от тях.А иначе съм си тук, ама не смея да се обадя
                              nikolovvd написа:
                              Трябва ли да плащаме данък върху печалбата си, без значение дали е от лихви или от някакъв бизнес?
                              Ако питаш мен - не Но така било, казват, по белия свят.Искам само да уточня, че не защитавам ГЕРБ. Опитвам се да гледам обективно. Дразнят ме много неща. Всички четем новини, да не изброявам. Самото поведение на премиера е неприемливо в много случаи. Лошо стана, че и цялата власт се съредоточи в него. Но както каза Yavor - каква е алтернативата? За мен най-големият проблем е липсата на такава. Понеже се опитвам да бъда максимално обективен, ще кажа, че има добри неща при това управление, за които спомена и ele. Не бива да си затваряме очите и за това.
                              The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.

Коментар

Така като гледам разсъжденията, че лихвата била печалба.... ,ами да дадем още една идея на ББ и ко. Да вземат да облагат вички имотни сделки с 10%, че видиш ли и там има голяма печалба. Апартамент купен преди 30 години за 8 000, сега се продава за 100 000 примерно. Айде удари на 92 000 лева 10% данък... Пълно невежество е да се нарича лихвата печалба!
                                Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
                                Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005

Коментар

Working...
                                X