Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Дянков въвежда данък върху лихвите по влоговете

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Готвят нови 2 данъкаДва нови данъка влизат в сила до Нова година, обяви вицепремиерът и финансов министър Симеон Дянков. От 1 януари 2013 г. ще бъдат облагани печалбите на физическите лица от хазартни игри и от операции на фондовата борса. В момента те са сред изключенията, върху които държавата не удържа 10%. Вторият е върху рентите от земеделска земя. Собствениците на ниви, които са членове на някоя от кооперациите и получават срещу обработката на земята им по 30-40 лв. за декар на година, ще трябва да оставят 10% от сумата в хазната. Десятъкът ще засегне предимно възрастни хора.
    Fiat Marea 1.8 16v HLX
    Hyundai Terracan 2.9 CRDI

Коментар

интересно, ако ми дават 10 кила брашно в кооперацията, дали пък не трябва да нося по едно кило в нап иначе подкрепям даже и данък въздух да въведат! важното е, че "тия поне строят нещо" нъл тъй?! :D
      браво 1,6/90 - 09 г.

Коментар

То накрая нещо такова ще стане - толкова са смотани, че връщат нацията към разменната търговия

Коментар

ele написа:
          Аз почнах с 0 и един подарен компютър :DTIP: Щото яростно са против новия данък. Ако нямаш влог в банка, бърка ли те?
          Браво! Започнала си реализация на идея, в подходящото време.Аз мога пък да ти кажа,че в момента за започване на дребен бизнес не 1000, ами 20 000 няма да ти стигнат. Говоря за бизнес (търговия, производство) и изключвам занаятите (сервизи, услуги и т.н.). Единственият ти шанс да успееш в подобно начинание е да имаш уникална по рода си идея,която да бъде забелязана много късно от големите риби и да Не плащаш данъци и осигуровки! В противен случай начинанието ти е обречено на фалит или кретане.VIT: Що си мислиш, че ще ти кажем дали имаме влогове или не? Ако човек е предприемчив и иска да инвестира, и с по-малко от 1000 лева ще намери как да инвестира, да развие парите и да си осигури добър доход. Който не иска, и 20 000 да има, пак на влог ще ги държи, или под дюшека. Ако човек може да си позволи да си направи влог, говоря за малките влогове, не мисля, че го прави толкова заради лихвата, колкото парите да не са му под ръка и да ги изхарчи. Не мисля и че на хората много им пука за лихвата. Ако им пукаше, в банките с най-ниска лихва по депозитите не трябва да има изобщо депозити, защото хората, логично, ще си преместят парите в друга банка с по-добри условия, веднага след изтичане на депозита. Вместо това хората масово преподписват за следващия депозит без много много да се интересуват. Не съм съгласен с това твърдение. Лихвата е наградата за това ,че се лишаваш от парите си за определен период от време и поемаш риск. Лихвата е пропорционална на риска! Общо взето банката на Цветелинка в момента предлага най-високи лихвени нива по депозитите, но аз никогат не бих си вложил парите там, ако че държавата гарантира влоговете до 100К.
          Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
          Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005

Коментар

vvvasilev написа:
            Просто не мога да повярвам, че това се приема така спокойно от мнозинството тук. Бърка ви се директно в джоба, а вие сами оправдавате управляващите - демек да не им се налага даже да се изчервят от кумува срама. Ужас. За тези които говорят как това щяло да афектира хората с големи влогове.. Ще афектира таратанци - всички които ги жили новия данък - ще си прехвърлят парите в офшорки. Аз специално повече в България сметки няма да имам. Само разплащателни.
            Много умна приказка,казана на място.
            Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
            Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005

Коментар

dudulia написа:
              vvvasilev написа:
              Просто не мога да повярвам, че това се приема така спокойно от мнозинството тук. Бърка ви се директно в джоба, а вие сами оправдавате управляващите - демек да не им се налага даже да се изчервят от кумува срама. Ужас. За тези които говорят как това щяло да афектира хората с големи влогове.. Ще афектира таратанци - всички които ги жили новия данък - ще си прехвърлят парите в офшорки. Аз специално повече в България сметки няма да имам. Само разплащателни.
              мнозинството от активно пишещите е може би по-точно...
              браво 1,6/90 - 09 г.

Коментар

vvvasilev написа:
                Ужас! Ти сериозно ли? Сигурно в Белгия всички си държат спестяванията на офшорки, щото данъкът е 15% с необлагаем минимум, което няма как да стане в БГ заради плоския данък. А в Белгия като им бъркат в джоба, що си траят? Едва ли всички са се изнесли в офшорки и имат сметки, на които начислените лихви са под минимума?
                Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

campain написа:
                  Готвят нови 2 данъкаДва нови данъка влизат в сила до Нова година, обяви вицепремиерът и финансов министър Симеон Дянков. От 1 януари 2013 г. ще бъдат облагани печалбите на физическите лица от хазартни игри...
                  Включително и тези от българския спортен тотализатор, въпреки че неговите игри никога не са били смятани за хазартни. Така че, ако някой ще печели големия джакпот, да го направи до края на тази година :D . Защото от следващата на 5 000 000 печалба ще му удържат 500 000 лв. данък.Накратко: няма икономика, няма постъпления в бюджета. И ще го пълним със счетоводни хватки.
                  Tonight's the night and it's going to happen again and again...

Коментар

А колко пари се изпират в казината някой знае ли? Аз влогове нямам. Така съм пресметнал нещата, че месечните приходи и разходи са почти изравнени. Ако останат някакви пари в сметката след плащана на задълженията, веднага се изтеглят. Така приходите ми от лихви клонят към НУЛА, а следователно 10% от нула е НУЛА! :D Ако спешно ми потрябват пари има кридитни карти, лизингови компании и прочие кредитни институции за малко пари и за кратки време.
                    Няма начин да няма начин!

Коментар

snake написа:
                      Накратко: няма икономика, няма постъпления в бюджета. И ще го пълним със счетоводни хватки.
                      В страната на неограничените възможности е по-зле. И то доста.ЦЪК
                      Stop giving directions, just say "Follow me."
                      Shevrolet Captiva LS 2.4/136/2009/ГИ Landy
                      Ex: Fiat Marea 1.6/103/1999/ГИ AG Zenit

Коментар

Мисля, че ще обложат с данък и банковите транзакции. Да видим как CEZ, EON и EVN или който ги купи, как ще изкарват пари от страната безнаказано.Също и за банките, които си изнасят печалбата безнаказано. Те тука е голямата пара, че изнесоха страната гадовете!
                        Няма начин да няма начин!

Коментар

Yellow_Flash_Colorz_PDT_37

Коментар

Бързаш да пишеш
                            dudulia написа:
                            vvvasilev написа:
                            Аз специално повече в България сметки няма да имам. Само разплащателни.
                            Лихви по влогове има и в чужбина.
                            dudulia написа:
                            ele написа:
                            Аз почнах с 0 и един подарен компютър :D
                            Браво! Започнала си реализация на идея, в подходящото време.Аз мога пък да ти кажа,че в момента за започване на дребен бизнес не 1000, ами 20 000 няма да ти стигнат. Говоря за бизнес (търговия, производство) и изключвам занаятите (сервизи, услуги и т.н.).
                            Преди месец го направих за търговия, с инвестицията под 5’000лв.А преди 5 месеца го направих за производство, с инвестиция под 2’000лв.

Коментар

ele написа:
                              vvvasilev написа:
                              Ужас! Ти сериозно ли? Сигурно в Белгия всички си държат спестяванията на офшорки, щото данъкът е 15% с необлагаем минимум, което няма как да стане в БГ заради плоския данък. А в Белгия като им бъркат в джоба, що си траят? Едва ли всички са се изнесли в офшорки и имат сметки, на които начислените лихви са под минимума?
                              къде ги видя тия данъци за частни лица, че нещо не намирам?
                              браво 1,6/90 - 09 г.

Коментар

slonikon: В интернет, но сайтът не е на български, а ми лепнаха предупреждение, за това, че пускам сайтове, които не са на български, затова, на който му е интересно, да търси в гугъла.
                                Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

Working...
                                X