Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Дянков въвежда данък върху лихвите по влоговете

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Дянков въвежда данък върху лихвите по влоговете

    http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=5195091Честито!

    #2
    Re: Дянков въвежда данък върху лихвите по влоговете

    ThE_PuNiSHeR написа:
    http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=5195091Честито!
    Тва няма да стане мисля, чешат си езиците......
    Alfa 156 2.0 TS
    Alfa 156 20VTurbo
    Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
    Locost TF1 3.0V6

    Коментар


      #3
      Опипват почвата, но си мисля, че споразумението, Швейцария да предоставя информация за българските влогове е подсигуряване срещу износа на средства.Данъкът ще е само върху лихвата, а не върху влога, което не е толкова стряскащо. Пак ще се пълнят дюшеци и буркани.

      Коментар


        #4
        Не виждам какъв е проблемът!
        Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

        Коментар


          #5
          Проблем няма да има за управляващите и за престъпниците. Проблем обаче ще има за всички обикновени хора, които няма да могат да си изнесат дребните спестявания в чужди банки. Проблема за обикновените хора, ще е в повторното облагане на средствата им. Проблема ще е в съдирането на поредната, а може би и последната кожа от гърба им.

          Коментар


            #6
            Теми да има, колежке, теми да има, лафче, приказки... В някои страни този данък е доста висок.Все пак по-разумно е да се намали лихвата и банката да плаща тази такса, а не да изглежда като тежест за хората. Така хем таксата ще се събира, хем човек няма да си мисли, че го изстискват. Например аз като отида да си вложа излишните 10 000 лева в банката - изобщо не ме вълнува дали лихвата ще е 4% или 3.6%. Просто тези пари не искам да стоят у мен. А разликата от 0.4% - банката да си я плаща на държавата. Аз ще съм си спокоен, че моите пари са на 3.6% в банката и няма да си мисля, че държавата ми взима още и още.

            Коментар


              #7
              Хе, че къде ги тези лихви. Сега банките дават по 2 % лихва, ако имаш 100 000 на влог едва ли ще ти пука, че ще ти вземат по няма и 20лв. на месец, ако имаш 5000 на влог ще ти вземат 1 левче, ами пука ми...
              --Старата ръжда любов не хваща!--
              156 sportwagon 1,9 jtd 115
              ex Bravo 1.8;ex Ford Focus 1,8 tddi;

              Коментар


                #8
                Да се приеме закон който пряко ще повлияе на депозитите в банките и на техните приходи????.......аз не мисля че тва ще стане........
                Alfa 156 2.0 TS
                Alfa 156 20VTurbo
                Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
                Locost TF1 3.0V6

                Коментар


                  #9
                  Нормално е счетоводителят да търси нови и нови приходи. А и тези пари, които дремят в банките, са трън в очите на управляващите. Едно безполезни, мъртви пари, които не участват в реалната икономика, а спят в банките. Мисля обаче, че точно през следващата година, която е изборна, ще се въздържат от такава непопулярна мярка. А ако все пак се приеме лихвите по влоговете да се облагат, тогава лихвите по кредитите ще се признават ли за разход, с който да се намали облагаемият доход в данъчната декларация? Звучи логично, ама надали.
                  Tonight's the night and it's going to happen again and again...

                  Коментар


                    #10
                    Ще стане и още как! Само се учудвам, че ще стане преди изборите.Грешно е да се мисли, че тези доходи вече са обложени. Обложени парите, които са на влог, а не доходите от тях - лихвите. Лихвите са доходите, "плодовете" от вещите пари, както наемите са доходите "пловете" от недвижимите имотии другите вещи. Както се облагат наемите като доход, така е нормално и справедливо да се облагат и лихвите.
                    VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
                    VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
                    VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
                    VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
                    Нека Силата на бъде с Нас...

                    Коментар


                      #11
                      Мен пък ме изуми как масово по форумите (не тук) хората бъркат данък върху лихвата с данък върху влога.

                      Коментар


                        #12
                        На мен ми е много интересно как ще се плаща този данък? Примерно съм си сложил парите на 36 месечен влог. Лихвата мога да я получа при изтичането на договора. Е как ще стане плащане на данък лихва всяка година, като реално не съм реализирал приходи от лихва, преди да изтекат 36 месеца? Общо взето се чудят от къде да намерят пари, за да вдигнат пенсийте,че избори идват. Така или иначе авторитета на това правителство се срина и ще продължава прогресивно да пада. Лошото е,че хората мизерстват и този който е успял да скъта някой лев сега ще трябва да храни пенсионерите,защото правителството е неспособно да увеличи по друг начин приходите в бюджета.
                        Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
                        Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005

                        Коментар


                          #13
                          Еми през първите две години няма да имаш приход от лихва, значи не дължиш нищо. На третата, обаче, ще дължиш, като ти начислят лихвата. Вкарваш 1000 лева, 2 години нищо, на третата получаваш примерно 180 лева от лихва и плащаш 18 лева данък. Остават ти 162 от лихвата.
                          van_dal написа:
                          Хе, че къде ги тези лихви. Сега банките дават по 2 % лихва, ако имаш 100 000 на влог едва ли ще ти пука, че ще ти вземат по няма и 20лв. на месец, ако имаш 5000 на влог ще ти вземат 1 левче, ами пука ми...
                          Как къде, например ПИБ (там ми е сметката, затова я давам за пример) дава 4 % в момента за 3-месечен депозит, като това е процентът от лихвения бюлетин, а на промоционалните депозити е по-висок процентът.

                          Коментар


                            #14
                            snake написа:
                            А и тези пари, които дремят в банките, са трън в очите на управляващите. Едно безполезни, мъртви пари, които не участват в реалната икономика, а спят в банките.
                            Всъщност това е абсолютно невярно твърдение.Откъде банките взимат пари, за да дават кредити на бизнеса и потребителски кредити на населението?Спестяванията в банките са само на хартия. Реало парите са същите, които се въртят в икономиката.Нали се сещате, че ако всички тръгнат да си искат вложените в банките пари - банките, а и държавата ще фалират за 1 ден!Според мен няма нищо нередно доходите от лихви да се облагат с данък.Ако аз работя и месечно си докарвам 1000 лв, плащам данък 10% или 100 лв (грубо сметнато)Ако лицето Х има N-милиона лева в банката, и печели от това лихва 1000 лв на месец, то според сегашния закон не плаща никакъв данък за тия спечелени 1000 лв. Няма нищо по-логично от това, да плати и той 10% или 100 лв данък и да му останат 900 лв.За пръв път да съм съгласен с нещо от това правителство.

                            Коментар


                              #15
                              Не бързай. Бащицата утре може да се почви да спасява народа. Тея дни излезе проучване, че неодобрението към ББ е по-голямо от одобрението. Аз лично очаквам няколко акции да ни спасява човека, тоя рейтинг трябва да се обърне, че иначе ще излязат скъпи изборите.

                              Коментар

                              Working...
                              X