Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Как е правилно да се направи обратен завой?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

В София, на бул. България всички светофари са с отделни секции за ляв завой. На всички кръстовища винаги има полицаи, но никога не съм виждал да спират за забранен обратен завой. А там се правят масово и в двете посоки заради Джъмбо и Била, а по-надолу Шел.
    Когда мне становится скучно, я отправляю сообщение на случайный номер: "Я спрятал тело... Что дальше?"

Коментар

simeon3000 написа:
      В София, на бул. България всички светофари са с отделни секции за ляв завой. На всички кръстовища винаги има полицаи, но никога не съм виждал да спират за забранен обратен завой. А там се правят масово и в двете посоки заради Джъмбо и Била, а по-надолу Шел.
      И това какво значи според теб ?

Коментар

Значи, че ако беше забранено, все един от десетките полицаи, щеше да се сети да почне да спира колите и да глобява. А това там не се е случвало никога. Или има някаква конспирация да дават лабаво на шофьорите?
        Когда мне становится скучно, я отправляю сообщение на случайный номер: "Я спрятал тело... Что дальше?"

Коментар

ogi28b написа:
          Ми ето - тея дето мислят и слагат светофарите и маркировките - те самите не знаят правилата и нормативните разпоредби къде как и какъв светофар да сложат, та какво остава ние тук във форума да си ги дъвчем и коментираме и да се водят спорове...
          На първата снимка единият светофар е без стрелки, а този до него - със стрелки.На втората и третата се вижда, че на всички едновременно светят светлините. Освен секциите със стрелки, има и знаци за задължителна посока след знака.Въпреки това, навсякъде се прави обратен завой и не съм чул някой да го глобят за това.Дори на едната снимка се вижда някакъв, който прави обратен завой в момента.
          Прикачени файлове

Коментар

Immortal написа:
            Дори на едната снимка се вижда някакъв, който прави обратен завой в момента.
            Вижда се МПС с пуснат ляв мигач...

Коментар

jorko написа:
              Immortal написа:
              По извивката на предните гуми е ясно, че прави обратен завой, дори се вижда как нетърпеливко с голфа го изпреварва от дясно, за да си завие наляво.Все пак снимката съм я правил аз и знам какво съм снимал.

Коментар

Immortal написа:
                jorko написа:
                Immortal написа:
                По извивката на предните гуми е ясно, че прави обратен завой, дори се вижда как нетърпеливко с голфа го изпреварва от дясно, за да си завие наляво.Все пак снимката съм я правил аз и знам какво съм снимал.
                Не познавам кръстовището и не знам къде е лявото в случая ... може да не е под прав ъгъл, така че изразявам мнението си като независим наблюдател на снимката ... не споря, че знаеш какво си снимал, но според мен на снимката не се виждат всички детайли, но това не е важно в момента

Коментар

simeon3000 написа:
                  Значи, че ако беше забранено, все един от десетките полицаи, щеше да се сети да почне да спира колите и да глобява. А това там не се е случвало никога. Или има някаква конспирация да дават лабаво на шофьорите?
                  Първо те имат приоритетни нарушения и общо взето тях ги гледат основно, а обратния завой, ако не е много грубо изпълнен, не е сред тях, освен това ако се замислиш колко неща могат да се нарушат при управлението на ППС на пътя, физически е невъзможно да се спират и глобяват за всяко едно.

Коментар

В23 и Ж9
                    Прикачени файлове

Коментар

steven написа:
                      Ж9 няма нищо общо. Може да го слагат за красота при светофар без стрелки, но до там.
                      Там е работата, че не могат Забранено им е по закон.(7) Пътен знак Ж9 указва специално устроени места за завиване в обратна посока извън кръстовища.

Коментар

Понеже ми намекваше за него, имах предвид защо може да го слагат, а не позволено е да го слагат. И че дори да го сложат, той не означава нищо.
                        Brava 1.6 16V 103hp

Коментар

Информация за кръстовището:Указател за предварително престрояване преди кръстовището: 5 ленти, от ляво на дясно: лента за ляв завой, лента за направо, лента за направо, лента за десен завой, лента за десен завой.Маркировка в лентите: лента за ляв завой, лента за направо и ляво, лента за направо, лента за десен завой, лента за десен завойСветофарите не можах да погледна подробно, защото ме хвана зелената вълна и оглеждах другите подробности. Има по един стълб със светофари вляво и вдясно преди "процепа". Под светофара на десния стълб има знак Стоп. Под и над светофара на левия стълб - няма никакви знаци - нито забраняващи, нито задължаващи, нито указващи.

Коментар

Минахме с Ачо през кръстовището, направихме и снимки, които ще кача по-късно защото останаха във фотоапарата на Ачо. Имаше полицай след кръстовището.....спряхме и го попитах :D Цитирам отговора му: " Забранено е да се прави обратен завой на това кръстовище, процепа е за тролейбусите и колите които идват по улицата отгоре. тук аз се опулвам и му обяснявам, че всички завиват през процепа :D. Пак ми казва, че на това кръстовище е ЗАБРАНЕН обратния завой и не може да се прави нито през процепа, нито през кръстовището...... и после добави, ако не беше забранен обратния завой по принцип трябва да се направи през самото кръстовище Край на цитата.Силно се надявам от утре да не дебнат там и да спират колите за това нарушение

Коментар

Хахахахаххахха О, СВЕЩЕНА ПРОСТОТА!!! Ти си попаднала на уникален индивид! Как го реши, че е за онези, които идват по улицата отгоре? Не, не, не.... На теб лично кой знак/светофар/маркировка или каквото и да е, ти забранява точно там да завиеш наляво? Няма такъв! Направо гледам и не вярвам на ушите си, че полицай го е казал това. Пита ли го по кой ТОЧНО член ще те глоби? Защо не се върна и не започна да циркулираш нарочно пред него през процепа?Immortal-е, четеш ли докъде достига компетентността на КАТаджиите

Коментар

Аз се втрещих, а Ачо беше много щастлив че спечели баса...........вече му дадох наградата

Коментар

Working...
                                X