В София, на бул. България всички светофари са с отделни секции за ляв завой. На всички кръстовища винаги има полицаи, но никога не съм виждал да спират за забранен обратен завой. А там се правят масово и в двете посоки заради Джъмбо и Била, а по-надолу Шел.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Как е правилно да се направи обратен завой?
Collapse
X
-
simeon3000 написа:В София, на бул. България всички светофари са с отделни секции за ляв завой. На всички кръстовища винаги има полицаи, но никога не съм виждал да спират за забранен обратен завой. А там се правят масово и в двете посоки заради Джъмбо и Била, а по-надолу Шел.
Коментар
-
Значи, че ако беше забранено, все един от десетките полицаи, щеше да се сети да почне да спира колите и да глобява. А това там не се е случвало никога. Или има някаква конспирация да дават лабаво на шофьорите?Когда мне становится скучно, я отправляю сообщение на случайный номер: "Я спрятал тело... Что дальше?"
Коментар
-
ogi28b написа:Ми ето - тея дето мислят и слагат светофарите и маркировките - те самите не знаят правилата и нормативните разпоредби къде как и какъв светофар да сложат, та какво остава ние тук във форума да си ги дъвчем и коментираме и да се водят спорове...
Коментар
-
jorko написа:Immortal написа:Дори на едната снимка се вижда някакъв, който прави обратен завой в момента.
Коментар
-
Immortal написа:jorko написа:Immortal написа:Дори на едната снимка се вижда някакъв, който прави обратен завой в момента.
Коментар
-
simeon3000 написа:Значи, че ако беше забранено, все един от десетките полицаи, щеше да се сети да почне да спира колите и да глобява. А това там не се е случвало никога. Или има някаква конспирация да дават лабаво на шофьорите?
Коментар
-
Информация за кръстовището:Указател за предварително престрояване преди кръстовището: 5 ленти, от ляво на дясно: лента за ляв завой, лента за направо, лента за направо, лента за десен завой, лента за десен завой.Маркировка в лентите: лента за ляв завой, лента за направо и ляво, лента за направо, лента за десен завой, лента за десен завойСветофарите не можах да погледна подробно, защото ме хвана зелената вълна и оглеждах другите подробности. Има по един стълб със светофари вляво и вдясно преди "процепа". Под светофара на десния стълб има знак Стоп. Под и над светофара на левия стълб - няма никакви знаци - нито забраняващи, нито задължаващи, нито указващи.
Коментар
-
Минахме с Ачо през кръстовището, направихме и снимки, които ще кача по-късно защото останаха във фотоапарата на Ачо. Имаше полицай след кръстовището.....спряхме и го попитах :D Цитирам отговора му: " Забранено е да се прави обратен завой на това кръстовище, процепа е за тролейбусите и колите които идват по улицата отгоре. тук аз се опулвам и му обяснявам, че всички завиват през процепа :D. Пак ми казва, че на това кръстовище е ЗАБРАНЕН обратния завой и не може да се прави нито през процепа, нито през кръстовището...... и после добави, ако не беше забранен обратния завой по принцип трябва да се направи през самото кръстовище Край на цитата.Силно се надявам от утре да не дебнат там и да спират колите за това нарушение
Коментар
-
Хахахахаххахха О, СВЕЩЕНА ПРОСТОТА!!! Ти си попаднала на уникален индивид! Как го реши, че е за онези, които идват по улицата отгоре? Не, не, не.... На теб лично кой знак/светофар/маркировка или каквото и да е, ти забранява точно там да завиеш наляво? Няма такъв! Направо гледам и не вярвам на ушите си, че полицай го е казал това. Пита ли го по кой ТОЧНО член ще те глоби? Защо не се върна и не започна да циркулираш нарочно пред него през процепа?Immortal-е, четеш ли докъде достига компетентността на КАТаджиите
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар