Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Как е правилно да се направи обратен завой?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Как е правилно да се направи обратен завой?

Здравейте колеги, как според Вас е правилно да се направи обратен ляв завой в случая?1. по процепа през които минават тролейтеили 2. след като се подмине светофара и на самия булевард се направи завояП.П. Това е кръстовището на бул. България и бул. Гешов
    Прикачени файлове

Не знам как е правилно, но го прави както правят всички и няма да имаш проблеми,а именно - минавай си по пътя на тролеите. Първо аз не виждам знак който да забранява това,второ, аз съм минавал много пъти оттам, а от другата страна често стоят полицаи.
    Ex Fiat 126P
    Ex Fiat Tipo 1.6 DOHC 1989
    Ex Fiat Bravo 1.6 16V 1997
    Alfa Romeo 147 1.6 TS
    Не ми работи буква Б на лаптопа, изпи 1 бира. Затова я пиша с 6.

Коментар

trace написа:
      Не знам как е правилно, но го прави както правят всички и няма да имаш проблеми,а именно - минавай си по пътя на тролеите. Първо аз не виждам знак който да забранява това,второ, аз съм минавал много пъти оттам, а от другата страна често стоят полицаи.
      :D :D :D Точно затова е спора, аз Винаги така правя обратния завой, милиционерите често седят или на спирката на тролея или пред заведението след нея..... не спират тези които завиват по пътя на тролея- спират Само и Единствено, ако не спреш на знака СТОП.Просто искам да разбера как е правилно защото имам спор с приятеля ми и облога си струва За съжаление с него през това кръстовище минаваме винаги късно и няма полицай, иначе съм се заканила че ще спрем и ще ги питаме тях :D

Коментар

според мен, ако няма знаци и двете са разрешени.
        браво 1,6/90 - 09 г.

Коментар

След като няма знак- откъдето и да го направиш- не си в нарушение. Мое мнение е ,че обратен завой трябва да се прави от булеварда.
          Fiat Marea Weekend 1.9 jtd 110 SX- еmzo power

Коментар

Ако "процепа" за тролеите не е обозначен като "BUS" -лента, няма какво да те спира да минеш през него. Вторият вариант също не е забранен, така че ти решаваш от къде да минеш. Ако си с голяма машина, няма да успееш да завиеш през процепа :D
            Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.

Коментар

Каква е сигнализацията преди кръстовището? Автомобилите идващи от дясно правят ли ляв завой и от къде минават?

Коментар

Dido_Lyubenov написа:
                Ако си с голяма машина, няма да успееш да завиеш през процепа :D
                Аз се чудя Браво/Брава дали могат, защото няма друга кола в този клас и размер, която да има по-голям радиус на завиване.
                Това, което не ни убива, ни прави още по-досадни.
                ex FIAT Bravo 1.6 - RIP

Коментар

dikanio написа:
                  Dido_Lyubenov написа:
                  Аз се чудя Браво/Брава дали могат, защото няма друга кола в този клас и размер, която да има по-голям радиус на завиване.
                  Аз карам Брава и си завивам безпроблемно през процепа :D Airfan Пуснато на: Нед, 07 Окт 2012 20:29:36 Заглавие:Каква е сигнализацията преди кръстовището? Автомобилите идващи от дясно правят ли ляв завой и от къде минават?Преди кръстовището има светофар, на колите преди тролейте едновременно им светва зелено в посока направо и наляво.

Коментар

Специално там според мен трябва да се прави след светофара.Наредил си се за ляв завой, тръгваш и група глупаци които се опитват да направят обратен там, тъй като завоя е прекалено остър, бавят цялото изтегляне на светофара.Продължаваш си и след светофара си правиш обратния без да възпрепятстваш останалите участници в движението.Този въпросен процеп е САМО за тролейбусите.Дори само като погледнеш снимката трябва да ти става ясно.Освен това доколкото ми е известно обратен завой се прави след "центъра" на кръстовището а не преди това.П.С. По спомен там въобще нямаш право на обратен, тъй като светофара е за наляво,направо и надясно..самите светлини са означени.Но тъй като сме в България и през ливадата да направиш обратен няма да се трогне никой
                    4 бири и турбината да свири

Коментар

dikanio написа:
                      Dido_Lyubenov написа:
                      :D Има, има Става въпрос обче за камиони, защото като гледам смиката, там камион дори и без ремарке, трудно ще завие от лява лента
                      Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.

Коментар

DogForLife написа:
                        П.С. По спомен там въобще нямаш право на обратен, тъй като светофара е за наляво,направо и надясно..самите светлини са означени.Но тъй като сме в България и през ливадата да направиш обратен няма да се трогне никой
                        Ще ми посочиш ли по спомен някъде да си виждал светофар за обратен завой?
                        VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
                        VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
                        VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
                        VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
                        Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

аз пък винаги съм се чудел за друго - ако аз правя ляв завой, а някой прави десен за да влезем в трилентов път, трябва ли пак да го чакам, след като за всеки си има лента? наясно съм, че ако се блъснем аз съм виновен, но просто ми писна да ми свиркат, все едно че няма цяла лента между нас.
                          браво 1,6/90 - 09 г.

Коментар

slonikon написа:
                            аз пък винаги съм се чудел за друго - ако аз правя ляв завой, а някой прави десен за да влезем в трилентов път, трябва ли пак да го чакам, след като за всеки си има лента? наясно съм, че ако се блъснем аз съм виновен, но просто ми писна да ми свиркат, все едно че няма цяла лента между нас.
                            :D Правилно мислиш, но не знаеш на колко ракии е другия, така че бъди внимателен ! Ако оня реши да те блъсне, теб ще глобят за неспазване на предимство и вината за ПТП ще е твоя, а оня най-много да го отнесе за неправилно преминаване през кръстовище. Това си е нож с две отриета.п.п.
                            kiro_of_the_day написа:
                            DogForLife написа:
                            П.С. По спомен там въобще нямаш право на обратен, тъй като светофара е за наляво,направо и надясно..самите светлини са означени.Но тъй като сме в България и през ливадата да направиш обратен няма да се трогне никой
                            Ще ми посочиш ли по спомен някъде да си виждал светофар за обратен завой?
                            По-интересно ми е, ако няма светофар, как ще направи обратен завой ? Тия светофари за обратен завой са много скъпи и за това не сме ги виждали Има ги само в богатите страни

Коментар

Обратен завой е разрешен винаги, когато не е забранен със съответния знак.Една граматична грешка в ЗДвП и неправилно тълкуване на неясното изречение води до това, 90% от инструкторите, катаджиите и водачите да твърдят, че при ляв завой трябва да влезеш в най-дясната лента (ако пътя е многолентов). А това не е така.Ти си влизаш в най-лявата, който си завива отсреща и завива надясно, си завива по най-дясната и така е правилно. Чл.36 (2) При завиване наляво за навлизане в път с двупосочно движение водачът на пътното превозно средство завива така, че да навлезе по възможно най-краткия път в дясната част на платното за движение.Ключовата дума е "двупосочно" движение. Ако имаме повече от една лента за движение в една посока, а по средата - двойна непрекъсната или мантинела - то пътят не е двупосочен. Малко неразбираемо е написан този член, и дори катаджии се бъркат. Но съм говорил с такива, които тълкуват члена правилно.

Коментар

Working...
                              X