Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Заслужава ли си риска да сложа DRL на дългите за през деня?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Заслужава ли си риска да сложа DRL на дългите за през деня?

В момента DRL-a ми е на лупите - т.е. на късите. Като цяло съм ги пуснал на по-ниски % - надявам се да не изгорят много бързо рефлекторите в лупата (ако приемем че вече не са свършили тая работа ). Но все пак идеята на тая "инициатива" е да се виждат през деня фаровете. То лупите нощно време едвам светят, а през деня може да ги сбъркаш с габарит. Замислям се да прехвърля DRL-a на дългите и се чудя дали ще имам проблеми с КАТ ... знам че не е много законно, но пък в Америка карали така на 30% осветеност... Как мислите? Някой с дълги за дневни имал ли е проблем със КАТ? Ако бях с един фар за къси и дълги не бих се замислил, но при нас лекинко си личи

Аз навсякъде съм ги монтирал на дългите (30%) и никой до сега не е казал, че е имал проблем с това.Вкл. и аз.
    I'm not totaly useless! I can be used as a bad example...

Коментар

Само веднъж ме спряха заради ДРЛ, питаха ме защо карам на дълги. Демонстрирах, че дългите са много по-силни, и светят само с къси, а тези са за през деня, щото колата е внасяна от Швеция. И ми повярваха. С пожелание за лек ден.

Коментар

най-вероятно няма да имаш проблеми, въпреки че е незаконнои все пак пусни ги на най-малкия възможен процент и си дръж стъклата на фаровете чисти
        2015 Renault Megane Expression GT
        2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
        Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

Благодаря за съветите, ще ги прехвърля като имам време.

Коментар

Незаконно е, грозно е-колите стават като кривогледи с облещените дълги в средата, а често и заслепява. Що си играете с това DRL, а не си сложите едно реле да пали/гаси късите? Да-тогава постоянно светят и крушките на таблото и т.н., но пък да не смятате тези коли да ги карате по 20 години?
            Tonight's the night and it's going to happen again and again...

Коментар

Ако е добре сложено не заслепява, за грозно, въпрос на вкус и кола. На мен ми харесва и просто чакам малко свободно време да го направя.

Коментар

И на мен не ми е идвало на ум да погледна на подобна реализация от естетична гледна точка

Коментар

Esper написа:
                  И на мен не ми е идвало на ум да погледна на подобна реализация от естетична гледна точка
                  Ех, колко сме оригинални.

Коментар

Това е супер субективно, теб те кефи Астра и Пасат, за мен са супер дървени(примерно) :DВажно е да не заслепява, другото е суета :D

Коментар

Ами нямам идея дали е оригинално но идеята за светещите фарове през деня като цяло базирана на практичност а не на естетика.

Коментар

Красота, макар и кривогледа :Всъщност спорим за глупости. Не е позволено от закона и често заслепява. Сега знам, че който си е монтирал, ще извади вода от 10 кладенеца, за да докаже, че е толкова малко незаконно, че е чак законно.

Коментар

snake написа:
                          Незаконно е, грозно е-колите стават като кривогледи с облещените дълги в средата, а често и заслепява. Що си играете с това DRL, а не си сложите едно реле да пали/гаси късите? Да-тогава постоянно светят и крушките на таблото и т.н., но пък да не смятате тези коли да ги карате по 20 години?
                          Аз реших проблема само къси светлини да ми светят.Габарити и лампи по табло не светят през деня, дори съм го направил да се включват автоматично, щом отчете 13,4 волта се включват,сещам се да пускам светлините като стане тъмно ,или кат не виждам уредите на таблото.Тази система ми излезе най-евтино да си я направя,всичко ми стъпи на 5-6лв , по-скъпо щеше да ми излезе да си слагам DRL-светлини.
                          Fiat palio 1.7td

Коментар

От две седмици съм с DRL модул на дългите и нямам проблеми с органите на реда. Честно казано, не съм се замислял дали е грозно или не. Идеята ми беше, ксенона ми да не свети постоянно.

Коментар

Както колегата вече е казал дали едно нещо е красиво си е абсолютно субективна преценка.Аз например не виждам с какво тази кола ще бъде по-красива ако светне другият край на фара и.И изобщо връзката на фара с визията на колата но наистина няма смисъл от спор.Няма да ти нося вода от никъде защото няма място за интерпретации - не е законно.Това изобщо е значение за мен след като явно е такова и за органите на реда.Ползвам дългите през деня а късите през нощта просто за да изравнявам донякъде експлоатационният им период, нищо повече.

Коментар

Working...
                              X